Tag Archives

2 Articles
75 % të pajisjeve iOS tani përdorin versionin iOS 9

75 % të pajisjeve iOS tani përdorin versionin iOS 9

iOS 9Kompania Apple ka publikuar disa detaje në lidhje me adoptimit e sistemit operativ në pajisjet e tyre, si dhe ka paraqitur një tabelë të asaj se si versioni i ri iOS 9 ka ecur kohët e fundit.

Sipas të dhënave të fundit, iOS 9 tani gjendet në 75% të pajisjeve të Apple-it, iOS 8 në 19%, ndërsa iOS 7 në 7% të pajisjeve.
Sipas kësaj shumica e përdoruesve tani janë duke përdorur iOS 9 pavarësisht disa problemeve që janë paraqitur në ketë version.

Kompania ka lëshuar edhe versionin iOS 9.3 Beta për zhvilluesit, i cili sjell disa karakteristika të dobishme për pajisjet, veçanërisht për iPad që ofron mundësinë e përdorimit multiuser. Sa i përket këtij versioni nuk janë dhënë informata se kur pritet të lëshohet për përdoruesit tjerë. /ameble

iOS 9 do të përqendrohet në performancë më të shpejtë

iOS 9 do të përqendrohet në performancë më të shpejtë

ioS 9Tipari kryesor i versionit të ri të sistemit operativ nga Apple, iOS 9, nuk të jenë aplikacionet apo ndonjë shërbim i ri, por do të jetë përformanca e vet sistemit.

Sipas një raporti të ri, inxhinierët e kompanisë Apple janë duke bërë një punë të madhe dhe janë të përqendruar tek versioni i ardhshëm iOS 9 që të jetë më i shpejtë dhe të jetë sistemi më i qëndrueshëm i lansuar ndonjëherë nga Apple.

Raportit nga 9to5Mac tregon se ekipi software Apple ka vënë një fokus të madh në heqjen e të gjitha të metave të sistemit iOS si dhe në rritjen e performancës së tij.

Ende nuk ka informata se cilat pajisje do të përditësohen ne sistemin e ri iOS 9, por 9to5Mac sugjeroi se çdo pajisje me një procesor A7 dhe versionet më të reja se A7, mund të ndihmojë në rritjen e performancës pa limit.

Ashtu si çdo vit, ne do të kemi më të qartë se çfarë do të sjell versioni i ri i sistemit iOS ne konferencën nga Apple, WWDC e cila do të mbahet gjatë verës. /ameble