Tag Archives

5 Articles
Drejtpërdrejt: Apple iPad 5

Drejtpërdrejt: Apple iPad 5

Apple 22 Tetor 1

Ngjarja për iPad 5, iPad mini 2, Apple TV dhe MacBook Pro nga Apple do të shfaqet drejtpërdrejt sot për ata që dëshirojnë të shohin prezantimin e më të rejave nga kjo kompani.

Apple ka përditësuar kanalin e tyre për ngjarje në Apple TV me logon e Apple-it për iPad-in e ri të gjeneratës së 5-të. Kjo ngjarje mund të ndiqet drejtpërdrejt nga linku i më poshtëm:

http://www.apple.com/apple-events/october-2013/

Ngjarja për iPad të ri nga Apple është caktuar me 22 Tetor

Ngjarja për iPad të ri nga Apple është caktuar me 22 Tetor

Apple iPad ftesaApple siç edhe pritej ka lëshuar ftesë për një ngjarje më 22 Tetor. Kompania ka shumë gjasa të prezantoj iPad të ri, duke përfshirë iPad 5 dhe iPad 2 Mini, përveç këtyre edhe ndonjë kompjuterë Mac. Të paktën, kjo është ajo që është duke u pritur përderisa në ftesë thotë “We still have a lot to cover.”

Thashethemet e fundit sugjerojnë se patjetër do të shohim iPad-ët e ri, duke përfshirë një iPad 5 që do të ketë dizajnin e iPad Mini dhe përfshin procesorin e ri A7. Sensori me prekje të gishtit (fingerprint) do të përfshihet gjithashtu, ngjashëm siç është ne iPhone 5S.

Ndërkaq, iPad Mini 2 pritet gjithashtu të shfaqet me një procesor me të fuqishëm, edhe pse janë bërë thashetheme se a do të jetë me ekran Retina apo jo. Kurse MacBook Pro me ekran Retina pritet të shfaqen me përditësimin e procesorëve Intel të ri Haswell.

Sido që të jetë mbetet të shihet nga dita e prezantimit së çfarë do të shfaqet në të vërtet. |ameble|

Apple do të mbajë një konferencë shtypi me datën 22 Tetor

Apple do të mbajë një konferencë shtypi me datën 22 Tetor

Apple shitorjaSipas disa burimeve të AllThingsD, Apple është përgatitur dhe është gati të mbajë një konferencë shtypi me datën 22 Tetor, por natyra e ngjarjes dhe vendi është ende e panjohur për momentin. Burimet thonë se kjo do të jetë për pajisjen “iPad centric”, e cila përshtatet me thashethemet e shumta që kanë rrjedhur që një kohë. Gjithashtu OS X Mavericks dhe ndonjë pajisje e linjës MacBook Pro mund të shfaqet gjatë kësaj ngjarje.

Me numrin e rrjedhjeve që janë shfaqur kohet e fundit për gjeneratën e pestë të iPad-it dhe iPad Mini 2, këto të dyja mund të duket si pikë kryesore e ngjarjes, por nga Apple kurrë nuk e dimë se çfarë pritet saktësisht. Zyrtarisht, nuk ka pasur asnjë shenjë nga kompania për sa i përket kësaj ngjarje. |ameble| 

Apple iPad 5 dhe iPad Mini vijnë në Mars

Apple iPad 5 dhe iPad Mini vijnë në Mars

Apple tani ka futur në plan përditësimin e serisë së iPad-ve, sipas një analisti të industrisë i cili flet për lançimin e modeleve të reja 9.7 dhe 7.9 inç, ndoshta për muajin Mars.

Pas konsultimit me burimet e tij javën e kaluar në ngjarjen CES në Las Vegas, Brian White nga Topeka Capital Markets është i bindur se gjenerata e pestë e iPad-it dhe gjenerata së dytë e iPad Mini-it janë në rend në dy muajt e ardhshëm.

White u ka thënë investitorëve se iPad 5 do të jetë më i hollë dhe më i lehtë se sa modelet e brezit të tretë dhe të katërt.

Kurse iPad Mini i ri do të mbajë po të njëjtën formë, sipas White. Ai nuk komentoj  thashethemet e fundit, së iPad Mini i ardhshëm do të pajiset prapë me të njëjtin ekran retinë dhe rezolucion të njëjtë si iPhone-i dhe iPad-i. iPad Mini është kritikuar për rezolucionin e ekranit të ulët e që patjetër është diçka që mund të përmirësohet në modelin e ardhshëm.

Megjithatë, në qoftë së kompania planifikon të prodhoj modele të reja për muajin Mars, atëherë kjo do të duket e papërgjegjshme për të blerë një model aktual në këtë kohë, edhe pse modelet e tanishme kanë vetëm tre muaj qe kanë dal. |ameble| [divider top=”0″]

iPad 5 nga Apple në Mars 2013

iPad 5 nga Apple në Mars 2013

Në Apple thuhet se do të nisë një version i ri iPad në mars 2013. Nëse këto thashetheme janë të vërteta, atëherë ky do të jetë edhe një sukses i radhës së kompanisë, pasi që vetëm pesë muaj do ta ndajnë atë nga nisja e brezit iPad 4 që ishte lansuar në tetor 2012.

Dimensionet e sakta ende nuk janë treguar, por duke u bazuar në spekulime, thuhet se do të ketë një reduktim 2 mm në trashësi, një reduktim 4 mm në gjerësi, dhe një reduktim 17 mm në lartësi. Këto reduktime do të vendosnin dimensionet e iPad të ri në 224,5 mm (h) x 181,7 mm (W) x 7,4 mm (d).

Vendosmëria dhe gatishmëria e lansimit  iPad 5 nga Apple nuk është për tu habitur, duke pasur parasysh konkurrencën në rritje nga tableta Android, dhe numrin e madh të Windows 8 tabletave që priten të lasohen deri në vitin 2013. |ameble| [divider top=”0″]