Tag Archives

21 Articles
Si të instaloni iOS 8 Beta në 3 hapa të lehtë, [për zhvillues]

Si të instaloni iOS 8 Beta në 3 hapa të lehtë, [për zhvillues]

Dëshiron të instalosh iOS 8? Në këtë postim do t’ju shpjegojmë se si të instaloni sistemin operativ iOS 8 të miratuar nga kompania Apple, jo ndonjë sistem tjetër ilegal. Këto hapa mund të ndiqen nëse jeni të regjistruar si zhvillues në Apple, ku ky regjistrim kushton 99 dollarë për 1 vit. Për çfarëdo gabimi nuk mbajmë përgjegjësi!

Hapi 1: Vizitoni Qendrën e Zhvilluesve për iOS dhe shkarkoni iOS 8,

 • Së pari ruajini të gjitha të dhënat që keni në iPhone. Nëse keni një llogari në iCloud ky hap mund të anashkalohet.
 • Tani klikoni këtë link dhe kyçuni me llogarinë tuaj Apple Developer. Më pas do të kemi dy tabe, njëri për iOS 7 SDK dhe tjetri për iOS 8 Beta. Kliko iOS 8 Beta.
 • Në listën e ofruar më pas, zgjidhni modelin e iPhone, iPod ose iPad që ju keni.
 • Shkarkimi kërkon pak kohë. Në rastin e iPhone 5S dokumenti është 1.8GB.
 • Pas shkarkimit, ekstraktojeni dokumentin në një dosje.

Hapi 2: Hap iTunes në kompjuter,

 • Hap iTunes në kompjuterin që keni shkarkuar dokumentin dhe sigurohuni që pajisja juaj të jetë e lidhur me kompjuterin.
 • Në iTunes zgjidhni pajisjen tuaj.
 • Klikoni butonin Options dhe zgjidhni “Check for update”.
 • Zgjidhni dokumentin që shkarkuat më parë me emrin iOS 8 Beta.

iOS 8 Perditesimi

Hapi 3: Instalimi i iOS 8 Beta,

 • Tani është koha për ta instaluar sistemin operativ. Nëse ndoqët hapat e mësipërm ju nuk do të keni probleme, por nëse e keni shkarkuar diku tjetër, mund të hasni në pengesa të ndryshme.
 • iTunes do të fillojë instalimin e sistemit.
 • Dhe tani shijoni përditësimin në versionin zyrtar më të fundit të iOS 8. /ameble
Video shpaketim: Apple iPhone 5S

Video shpaketim: Apple iPhone 5S

Ngjashëm siç ishte dallimi në mes të iPhone 4 me modelin 4S, edhe iPhone 5S duket dhe ndjehet gati identik me iPhone 5. Me skaje të prera, i hollë, i lehtë dhe i ndërtuar nga alumini, ekrani i tij mbetet prapë i njëjtë 4-inç. Në fakt, iPhone 5S posedon fiks të njëjtat dimensione dhe peshën si paraardhësi e tij me 123.8 x 58.6 x 7.6 mm dhe 112 g.

Edhe pse është dizajn i vjetër gati një vjeçar, prapë se prapë mbetet tejet mbresëlënës, është dhe mbetet ende një nga smartphone-t me dizajn dhe pamje nga më të mirët.

Ne tani kemi pasur shansin ta kem edhe ketë model në punëtorinë tonë, për vlërsim të plotë dhe më n’detaje. Ndërkohë kemi bërë shpaketimin e tij dhe kemi prezantuar së çfarë gjendet brenda kutisë së këtij smartphone-i si: iPhone 5S, udhëzuesi bashkë me ndihmësin për futjen e kartelës SIM, kabllo USB bashkë me mbushësin e baterisë dhe kufjet (ndegjojset). Për me tepër shih videon e me poshtme:

[youtube id=”nsTEE0gisI8″ width=”600″ height=”350″]

Ekrani i cili është Retina posedon rezolucionin 1136X640 pikselë. Apple nga ky model ka zëvendësuar butonin kryesor tradicional me Fingerprint Scanner që e ka quajtur Touch ID.

Butoni i ri Home, mund të detektoj gishta të ndryshëm nga kënde të ndryshme, në të mund të shtohen edhe shenjat e gishtave nga miqtë dhe familjaret tjerë. Ky buton nuk është vetëm për zhbllokimin e telefonit, Touch ID gjithashtu eliminon nevojën e futjes së një fjalëkalimi, sa herë që ju dëshironi të blini gjëra nga iTunes.

Nga pjesa e prapme mund të shihni ndryshimin fizik të dytë, ku flash LED-i i vjetër tani është zëvendësuar nga një tjetër i vendosur vertikalisht me ngjyrë të bardhë dhe LED të portokalltë dhe kur funksionojnë këto së bashku japin ndriçim natyror në fotot e marra. Apple e quan atë True Tone Flash, dhe thotë se eliminon dritën e përqendruar në një vend, ku shpesh e gjeni nga smartphone të tjerë.

Një gjë tjetër që vështirë mund të vërehet është aparatura e lensit të kamerës dhe këtu është rritur edhe sensori për fotografi më të mira.

Kurse nga ana softuerike siç kemi raportuar kohë pas kohë tanimë janë lëshuar versione të reja me përmirësime të iOS-it, mirëpo nga dyqani ky model vjen me versionin iOS 7.

Apple iPhone 5S tani gjendet edhe nëpër dyqanet tona, mirëpo ende me një çmim të lartë krahasuar me modelet tjera të cilët posedojnë performancë ndoshta më të mirë se ky smartphone. Për krahasim me modele tjera shih tek moduli ynë Krahasime. /ameble

Blue Screen në iPhone 5S, raportojnë përdoruesit

Blue Screen në iPhone 5S, raportojnë përdoruesit

Blue Screen zakonisht dëgjohet kur ndodh ndonjë problem në kompjuterët me sistem operativ të Windows-it. Arsyeja është se kjo fjalë tani ka filluar të dëgjohet në disa pajisje të pazakonta siç është iPhone 5S, kjo sipas disa përdoruesve të cilët po raportojnë këtë çështje në faqen e Apple-it për përkrahje.

Çështja Blue Screen duket të shfaqet vetëm kur përdoren disa aplikacione të caktuara, kështu që nuk është e tërësishme. “Gjatë përdorimit të iPhone-it tim duke hyrë dhe dalur nga aplikacionet, ekrani i pajisjes papritmas po kthehet në të kaltër të mbylltë (BSOD), pastaj paraqitet logo Apple dhe iPhone-i ristartohet” ka shkruar një përdorues. Kurse një tjetër thotë “Përderisa hapi një dokument që posedon tekst dhe pastaj e shtypi butonin për stand by/fikje, iPhone-i po ndalet komplet në vend që të shkoj në stand by”.

Pra, tani për tani kjo tingëllon si diçka që ndoshta mund të zgjidhet me ndonjë përditësim nga Apple, mirëpo kjo e fundit ende nuk ka komentuar çështjen publikisht. Shikoni videon më poshtë për të parë se si shfaqet ky problem dhe provoni nëse e keni të njëjtin problem në smartphone-in tuaj iPhone 5S. |ameble|

[youtube id=”DNw457joq5I” width=”600″ height=”350″]

iPhone 5S, kostoja e prodhimit 147€, shitet për 930€

iPhone 5S, kostoja e prodhimit 147€, shitet për 930€

Sipas iSuppli IHS, kostoja e prodhimit të një iPhone 5S nga Apple ka çmimin përfundimtar 199 $ ose 147 €. Në këtë kosto 191 $ mbulojnë komponentët përbërëse të pajisjes, ndërsa pjesa tjetër nga 8 $ mbulon montimin e tyre. Këto të dhëna kanë të bëjnë për modelin 16 GB të iPhone 5S.

iPhone 5 harduer

Çmimi i shitjes i iPhone 5S është marr nga tregu ynë i Kosovës ose përreth i cili është përafërsisht nga 800 – 950€.

Pra, këto të dhëna tregojnë se çfarë fitimi realizon Apple nga shitja e pajisjes së fundit iPhone 5S. |ameble|

Prezantohen iPhone 5S dhe iPhone 5C

Prezantohen iPhone 5S dhe iPhone 5C

Disa orë më parë keni pasur mundësit të përcjellin ngjarjen drejtpërsëdrejti nga Apple me ç’ rast janë prezantuar edhe zyrtarisht modelet e reja iPhone 5S dhe iPhone 5C.

Për të informuar shkurtimisht për pajisjet e reja shikoni videot e më poshtme.

iPhone 5S

[youtube id=”wGCetsl-srk” width=”600″ height=”350″]

iPhone 5C

[youtube id=”gyarolYre3M” width=”600″ height=”350″]

Ndërsa specifikat e plota për pajisjet në fjalë janë të paraqitura më poshtë.

Apple-iPhone-5SiPhone 5S Specifikat

 • Sistemi Operativ iOS 7
 • Dimenzionet 123.8 x 58.6 x 7.6 mm
 • Pesha 112 g
 • Madhësia e ekranit 4 inç
 • Rezolucioni 640 x 1136 pikësela
 • Teknologjia e ekranit LED-backlit IPS LCD
 • Madhësia e baterisë Li-Po 1440 (e integruar)
 • Koha në Stand-by deri në 250 orë (2G) / deri në 250 orë (3G)
 • Koha gjatë përdorimit në rrjetin 3G deri në 10 orë (2G) / deri në 100 orë (3G)
 • Procesori Apple A7 me 64-bit arkitekturë
 • RAM 2 GB
 • Memoria interne 16/32/64 GB
 • Mundësia për SD-Kartë JO
 • Kamera e pasme 8 Megapikëselë
 • Kamera e përparme 1.2 Megapikëselë
 • Video incizimi FULL HD
 • Radio JO

Apple-iPhone-5CiPhone 5C Specifikat

 • Sistemi Operativ iOS 7
 • Dimenzionet 124.4 x 59.2 x 9 mm
 • Pesha 132 g
 • Madhësia e ekranit 4 inç
 • Rezolucioni 640 x 1136 pikësela
 • Teknologjia e ekranit LED-backlit IPS LCD
 • Madhësia e baterisë Li-Po 1440 (e integruar)
 • Koha në Stand-by deri në 250 orë (2G) / deri në 250 orë (3G)
 • Koha gjatë përdorimit në  rrjetin 3G deri në 10 orë (2G) / deri në 100 orë (3G)
 • Procesori Apple A6, 2 – bërthamorë  1.3 GHz
 • RAM 1 GB
 • Memoria interne 16/32 GB
 • Mundësia për SD-Kartë JO
 • Kamera e pasme 8 Megapikëselë
 • Kamera e përparme 1.2 Megapikëselë
 • Video incizimi FULL HD
 • Radio JO |ameble|
Drejtpërdrejt: Në pritje të produkteve të reja të Apple

Drejtpërdrejt: Në pritje të produkteve të reja të Apple

Sot është 10 Shtatori, një ditë madhështore për adhuruesit e produkteve të Apple-it. Dita kur e gjithë bota e teknologjisë është e orientuar në ngjarjen që do të organizohet nga Apple, ku edhe priten të zyrtarizohen të rejat e këtij brendi. Sot do të përfundojnë të gjitha thashethemet me zyrtarizmin e produkteve të reja.

Ameble gjithashtu është në pritje të kësaj ngjarje të madhe dhe si gjithnjë do ju njoftojmë për detaje dhe risit më hollësisht.

Për ata të cilit duan të shohin se si do të duket dhe çfarë do të përmbajë iPhone 5S, iPhone 5C dhe produktet e tjera të Apple që do të prezantohen, mund ta shikoni videon më poshtë, në të cilën shfaqet transmetimi i drejtpërdrejt i kësaj ngjarje.

Kjo ngjarje do të fillojë nga ora 19:00 sipas kohës tonë lokale.  |ameble| 

[youtube id=”QPZzriiHsgI” width=”600″ height=”350″]

Zyrtare: Ngjarja për iPhone 5S dhe 5C me 10 Shtator

Zyrtare: Ngjarja për iPhone 5S dhe 5C me 10 Shtator

Apple zyrtarisht u ka dërguar ftesë mediave për një ngjarje që ka caktuar të mbahet më 10 Shtator, ku aty priten të prezantohen smartphone-t iPhone 5S, iPhone 5C, dhe detaje e reja për IOS 7. Është e mundshme që për pajisjen iPad, Apple do të organizoj një ngjarje të veçantë në një datë tjetër.

Është spekuluar, gjithashtu janë parë edhe imazhe se iPhone 5S do të shfaqet  me ngjyra të ndryshme, duke përfshirë ngjyrën grafiti, zi, i bardhë dhe ngjyrë shampanjë. Gjithashtu mund të shfaqet me opsionin me lexues gishtash (fingerprint), me procesorë të përditësuar si dhe me kamerë më të mirë.

Kurse iPhone 5C pritet të shfaqet në të kaltër, të kuqe, të verdhë, të zezë dhe ndoshta në të bardhë, dhe do të ketë trupin nga plastika dhe çmimi tij do të jetë i ulët. Më poshtë keni një galeri të asaj së çfarë është parë deri me tani për iPhone 5S dhe iPhone 5C:

iPhone 5S me procesorë A7

iPhone 5S me procesorë A7

Fox News reporter: A7 processor for the Apple iPhone 5S is 31% faster than the A6 chipSipas Clayton Morris, raportorë i rubrikës për teknologji informative në Fox News, smarphone i ardhshëm i Apple iPhone 5S do të ketë të integruar procesorin A7. Ky procesorë pritet të jetë 31% më i shpejtë sesa çipi i procesorit A6. Sipas tij, këto të dhëna janë të mbështetura në burime të sigurta nga njerëz të rëndësishëm brenda Apple.

Deri më tani kemi publikuar mjaft informacione rreth detajeve të ndryshme për iPhone-t e ardhshëm, duke përfshirë edhe detaje rreth komponentëve të tij.

Data e publikimit të këtyre produkteve akoma nuk është shpallur zyrtarisht, por sipas disa burimeve datat më të përfolura janë 10 shtator dhe 20 shtator.

Andaj, për ata që duan të blejnë një smartphone dhe janë ne mëdyshje për të vendosur se cilin smartphone ta blejnë, le te presim edhe pak dite për të parë se çfarë do te ofroje Apple këtë herë. |ameble|

iPhone 5S do të jetë me ngjyrë ari

iPhone 5S do të jetë me ngjyrë ari

Nuk është besuar në fillim, por thashethemet duket se po dalin të vërteta. Raportet nga AllThingsD se më 10 Shtator Apple do të prezantoj iPhone-in me ngjyrë ari në një ngjarje të organizuar po dalin të jenë të vërteta. Burime të shumta në lidhje me ketë model të artë misterioz janë shfaqur edhe nëpër mediume tjera si TechCrunch, iMore etj. Ende asgjë zyrtare nga kompania Apple.

Shumë zëra kanë thënë gjithashtu se butonin Home i iPhone-it të ardhshëm do të shfaqet më skanerin e gishtit (fingerprint) që mund të integrohet me parametrat e sigurisë në platformën iOS.

Disa imazhe të iPhone 5S më ngjyrë ari janë postuar gjatë fundjavës nga iMore. Megjithatë, është e pamundur të vërtetohet nëse këto imazhe janë të vërteta apo jo.|ameble|

iPhone 5S gold (1)

Apple pritet të prezantoj pajisje të reja me 10 Shtator

Apple pritet të prezantoj pajisje të reja me 10 Shtator

Sipas një raporti nga AllThingsD kompania Apple pritet të prezantoj smartphone-in e saj të ardhshëm, saktësisht pas një muaj. Burimet flasin se kjo ngjarje pritet të mbahet më 10 Shtator, edhe pse ende është e paqartë se çfarë saktësisht Apple do të prezantoj, një iPhone gjithsesi, por karakteristikat janë të panjohura. Duke parë disa pamje të një pajisje të lirë e përfolur si iPhone 5C shanset janë se do të shohim edhe një smartphone tjetër të përfolur si iPhone 5S.

iPhone 5S pritet të ketë tipare me të mira se modeli i fundit i tyre iPhone 5, performancë me te mirë, me i shpejt dhe softuer të përditësuar, kurse iPhone 5C do të jetë krejt i kundërt, mban dizajnin e njëjtë të familjes se iPhone-ve, është përfolur të jetë një përzierje ne mes të iPhone 5 dhe iPhone 3GS.

Në ketë ngjarje se fundmi mund të prezantohet edhe versioni i fundit i platformës iOS 7 e cila ka dal me disa përditësime të njëpasnjëshme Beta. Për të gjitha këto mbetet të njoftohemi me datë 10 Shtator. |ameble|

Fotot e reja të iPhone 5S zbulojnë brendësinë e tij

Fotot e reja të iPhone 5S zbulojnë brendësinë e tij

Pak orë më parë kanë filluar të qarkullojnë fotot e para të brendësisë dhe pjesës së pasme të iPhone 5S. Këto fotografi janë zbuluar nga “MacRumors” dhe shfaqin pllakën logjike të ngjashme me atë që e kemi parë në foto të tjera që janë zbuluar ditë më parë.

Nga vrojtimet e para vërehet se:

 • Pllaka logjike është më e ngushtë se ajo e iPhone 5 dhe pjesa ku lidhen komponentët dallon gjithashtu.
 • Çipi kryesor nuk përmban ndonjë mbishkrim “A-series” të cilin e shohim në iPhone 5.
 • Kodi i datës në pjesën e poshtme të pllakës shkruan “1243” që donë të thotë se është prodhuar ne javën e 43të të 2012. Që në fakt i bie se ky mund të jetë një prototip shumë i hershem i serisë 5S.
 • Shifrat që shohim në pjesën e baterisë “616-0652” nënkuptojnë se kjo bateri i takon serisë më të re të baterive.
 • Pritet që Apple të lansoj për treg smartphone-in iPhone 5S dikur gjatë vjeshtës se këtij viti.

Më poshtë mund ti shikoni fotot:

iphone5s ameble1 iphone5s ameble2

|ameble|

Sharp do të prodhojë ekranin për iPhone 5S

Sharp do të prodhojë ekranin për iPhone 5S

Mund të duket e çuditshme por është raportuar se kompania Sharp ka nënshkruar një kontratë me Apple për të filluar prodhimin masiv të ekraneve për gjeneratën e ardhshme të smartphone-it iPhone 5S.

Duke u bazuar në një raport të “Nikkan Kogyo Shimbun” prodhimi i këtyre ekraneve do të fillojë që nga muaji Qershor i 2013.

Me shumë gjasë Sharp do të përdorë plantacionin e ekranit Kameyama LCD të klasit të parë për ta integrauar në të ashtuquajturin “iPhone 5S”. Duke u nisur nga këto të dhëna dhe informata të tjera raportohet se gjenerata 5S e iPhone-it do të jetë i gatshëm për treg duke filluar nga çereku i tretë i këtij viti. Ky bashkëpunim pritet që ti sjellë fryte të suksesit kompanisë Sharp pasi që dihet që kjo e fundit shënoi një rënie drastike në fitim, viteve të fundit.  |ameble|