Tag Archives

4 Articles
iTunes mbush 10 vjet

iTunes mbush 10 vjet

Apple iTunes të Dielën me 28 Prill mbush 10 vjet. Kompania Apple ka postuar një status duke shkruar “Një dekadë me iTunes “(A Decade of iTunes), duke festuar kështu 10 vjetorin e dyqanit muzikor online shumë të njohur iTunes Store.

Disa fakte interesante gjatë kësaj kohë janë, kur iTunes Store kishte filluar më 28 Prill 2003 në total kishte vetëm 200 mijë këngë në dispozicion për tu blerë, dhe nga ajo kohë Apple nëpërmes iTunes ka shitur më shumë se 25 miliard këngë.

Një vështrim gjatë viteve për iTunes, se sa ka pasur dhe shitur deri me sot, gjithashtu për rivalët e saj kryesorë në muzikë: Google, Amazon dhe Spotify është paraqitur më poshtë nga GigaOM. |ameble|

itunes-timeline

Apple fiton miliarda nga iTunes

Apple fiton miliarda nga iTunes

Analisti i “Asymco” Horace Dediu ka paraqitur të dhëna që flasin për biznesin fitimprurës të Apple përmes iTunes.

Në një nga bllogjet e fundit të postuara të tij është publikuar një raport me statistika rreth fitimeve që Apple ka përfituar përmes iTunes përgjatë viteve.

Me të vërtet është mahnitëse të shikohen këto statistika kur shohim se sa shumë përfitime Apple ka nga softuerët(aplikacionet), muzika, librat dhe video.

Sipas analizave te “Asymco”  del se Apple ka gjeneruar të ardhura prej 3.6 miliard dollar amerikan vetëm gjate 2012. Siç edhe mund të imagjinohet ky është një biznes që ka ngritje deri 20% për çdo vit duke u bazuar në analizat e viteve paraprake.

  |ameble|

Bisedimet Apple-Beats për “Project Daisy”

Bisedimet Apple-Beats për “Project Daisy”

Sipas burimeve të Reuters-it që thuhet të jenë të informuar mirë për ngjarjen, Tim Cook nga Apple është takuar me Jimmy Lovine, shefin ekzekutiv të Beats by Dr Dre.

Aty është raportuar të ketë biseduar rreth shërbimit të muzikës së koduar Project Daisy, që ka të bëjë me këngët digjitale. Bisedimet nuk kanë qenë për të vendosur ndonjë lloj marrëveshje, megjithatë ata kanë biseduar për një mori temash në lidhje me shërbimet në përgjithësi.

Takimi u mbajt muajin e kaluar në Los Angeles, Cook ishte i interesuar që të mësoj më shumë rreth projektit Daisy, shërbim ky që përfshinë edhe konsumatorët.

Projekti Daisy u njoftua me herët në muajin Janar, por shumë pak është dhënë detaje për sa i përket kësaj. Thuhet se Apple është duke kërkuar mundësi për të filluar një shërbim të vetin për music streaming në iTunes, diçka që do të vë atë në konkurrencë me Spotify apo shërbime të ngjashme. |ameble| [divider top=”0″]

iTunes 11, në ditët e ardhshme

iTunes 11, në ditët e ardhshme

Si duket, në ditët të ardhshme mund të shohim versionin e ri iTunes 11. Sipas një email qe u është dërguar muzikantëve të ndryshëm nga shërbimi gjerman për muzikë Feiyr, aty u është kërkuar artistëve për të përditësuar fotografitë e albumeve të tyre në mënyrë që ato të jetë në përputhje me iTunes 11. Versioni i ri i iTunes u shty muajin e kaluar, por është thënë se do të mbërrij në fund të muajit nëntor. Megjithatë, në email-in e dërguar nuk përmendet kompania Apple. |ameble| 

[divider top=”0″]