Tag Archives

2 Articles
Mbushësi smart i baterive me ekstra opsione

Mbushësi smart i baterive me ekstra opsione

Mbushësit e baterive për smartphone deri me sot kanë qenë standard dhe pa ndonjë ndryshim, askujt nuk i ka shkuar mendja të ndryshoj ketë. Njëra anë futet në prizën elektrike apo kompjuter kurse ana tjetër në smartphone dhe asgjë më tepër! Çfarë mund të ketë mundësi shtesë në një kabllo mbushës të baterisë. Sa i përket kësaj dikush ka menduar për diçka smart!

Një kampanjë që është hapur kohët e fundit në Kickstarter shpjegon për një pajisje kabllo të re të quajtur UsBidi. Në thelb është një mbushës smart, por për çfarë saktësisht definon termi smart në një mbushës? Një nga karakteristikat e tij janë që kur e mbush smartphone-in e detekton kur smartphone-i mbushet 100%.

 

 

 
UsBidi vjen gjithashtu edhe me një LED dritë të integruar në mbushës, duke dhënë kështu sinjal së është duke u mbushur. Dizajnuesit e këtij mbushësi pretendojnë se kjo kabllo mbush baterinë dy herë më shpejt, kjo sepse mbushësi bllokon procesin e sinkronizimit të pajisjes duke shtypur një buton dhe e kthen të tërë energjinë në procesin e mbushjes së baterisë.

Ky mbushës nuk është edhe i lirë krahasuar me mbushësit standard, çmimi pritet të jetë 36$. /ameble

Kabllo USB funksionale nga të dyja anët

Kabllo USB funksionale nga të dyja anët

Kablloja më e përdorur në historinë e teknologjisë, kablloja USB (Universal Serial Bus) do të pësojë ndryshimin më revolucionar deri më sot, me një specifikë të re që do të finalizohet në Korrik të këtij viti.

USB-ja e tipit C, e cila nuk do të përputhet fizikisht me portat ekzistuese, do të jetë më e vogël se USB-të e zakonshme që keni parë deri tani, por ajo që është më e rëndësishmja, do të jetë simetrike. Dizajni i ri lejon përdorimin e kabllos tipi C nga të dyja anët, pa u shqetësuar për orientimin.

USB Tipi C

USB-ja tip C është krijuar për të zëvendësuar USB dhe Micro USB dhe ngjan me kabllon Lightning të Apple. Kablloja do të ketë versionin USB 3.1 dhe do të ofrojë kalimin e të dhënave me shpejtësi mesatare 10 Gbps. Fotot me lartë janë mundësuar nga Foxconn, kompania prodhuese e pajisjeve elektronike. /ameble