Tag Archives

2 Articles
Nvidia prezanton kartën grafike GTX 960

Nvidia prezanton kartën grafike GTX 960

NVIDIA GTX-960Nvidia këtë javë ka prezantuar një kartë të re grafike në linjën Maxwell Power. Karta grafike GTX 960 vjen me një çmim ekonomik.

E dizenjuar për të ofruar një performancë të mirë me një çmim të arsyeshëm, Nvidia GTX 960 mund të jetë karta grafike perfekte nëse doni të ndërtoni një PC ekonomik ose nëse doni të ndërroni kartën grafike aktuale. Nvidia e quan kartën e re si “opsionin më të mirë në kategorinë e saj të çmimeve”.

Nvidia GTX 960 është ndërtuar me arkitekturën Maxwell dhe është e aftë të mundësojë luajtjen e video lojërave në 1080p me 60 imazhe për sekondë. Karta grafike ka 1,024 bërthama Cuda, 64 TMU (njësi të hartimit të imazhit) dhe 32 ROU (njësi të paraqitjes së imazhit).

Shpejtësia normale e kartës është 1127MHz por mund të arrijë deri në 1178MHz me një shpejtësi të kujtesës prej 9.3 Gbps dhe e gjitha deklarohet se punon pa zhurmë. Nvidia shpjegon më tej:

“GTX 960 është shumë e përshtatshme për lojërat e betejave multiplayer online. Karta kontrollon ventilatorët në mënyrë inteligjente dhe kjo bën që pajisja të punojë me 30W duke ofruar performancë në rezolucionin 1080p.”

GTX 960 do ta dalë në treg në muajt e ardhshëm për 199$ në ShBA dhe 130£ në Mbretërinë e Bashkuar. /ameble

Asus lanson kartelën grafike GeForce GTX Titan

Asus lanson kartelën grafike GeForce GTX Titan

Asus ka njoftuar për lançimin e kartelës grafike të fundit në partneritet me NVIDIA që quhet GeForce GTX Titan. Kjo kartelë ofron video performancën më të lartë nga NVIDIA të parë ndonjëherë dhe mban çmimin gjigant, sipas Asus do të ketë një çmim prej 999 $ (755 €).

Kjo kartelë posedon skajet 2688 CUDA dhe është e përshtatshme për PCI Express 3.0. Është e pajisur me 6 GB GDDR5 video memorie clocked në 6000 MHz. GPU është clocked në 876 MHz duke përdorur teknologjinë Nvidia GPU Boost 2.0.

GeForce GTX Titan shfaqet me dalje të shumta duke përfshirë DVI-D, HDMI dhe DisplayPort-en. Dimensionet e saj janë 10.5X4.38X1.5 inç. |ameble| [divider top=”0″]