Tag Archives

2 Articles
iPhone 5: 4G LTE kundrejt 3G – Testimi i Shpejtësisë

iPhone 5: 4G LTE kundrejt 3G – Testimi i Shpejtësisë

Të nderuar vizitor të Ameble, në këtë video mund të shihni një krahasim të shpejtësisë së internetit në Iphone 5.  Në krahasim është testuar dallimi në mes teknologjisë të rrjeteve telefonike 4G LTE dhe 3G. Nga ajo çfarë shohim, shumё çartë vërejmë se 4G LTE është teknologji shumё mё e avancuar se 3G duke dëshmuar dallueshmërinë nё shpejtësi nё shkallen 100% sikur nё Download/Shkarkim po ashtu edhe në Upload/Ngarkim.

[youtube id=”g90QWPG7goM” width=”600″ height=”350″]

|ameble|  [divider top=”0″]

Motorola DROID X i mbijeton zjarrit

Motorola DROID X i mbijeton zjarrit

Në kohën kur Apple dhe Samsung mundohen të analizojnë arsyet se pse pajisjet e tyre po marrin flakë. Dikush u kujtua të provoj diçka të çuditshme për shkak se mendoi se mund t’ia dilte mbarë. Ai mori pikërisht një Motorola DROID X e cila përmban ekran të madhësisë 4.3 inç , dhe me rezolucion 480 x 854, me procesor 1GHz TI OMAP dhe  512MB RAM. Po, patjetër që këto karakteristika të një telefoni “smart” në ditët e sodit nuk llogariten si diçka e veçantë ngase në treg kanë dalë gjëra shumë  më të shpejta dhe më të bukura. Por pikërisht kjo pajisje është ajo e cila i mbijetoj një zjarri të madh.

Motorola DROID X qëllimisht apo aksidentalisht u hodh në mes të një flake gjersa pran një kamp shtëpizë po flakëronte një zjarr i madh në të cilin hidheshin drunjë dhe gjësende për ta ndihmuar flakën. Copëza prushi dhe drunjë të rënd duke u djegur binin mbi këtë pajisje, kaloi kohë gjersa gjithçka u bë shkrumb e hi. Një dite më pas shkuan të pastrojnë vendin nga pluhuri dhe hiri dhe kur u mendua se pjese e këtij hiri ishte edhe Motorola DROID X befasisht ndodhi diçka e çuditshme. Besoni apo jo, ky smartphone i kishte mbijetuar gjithë këtij tmerri. Edhe pse ai kishte pësuar ca deformime nga forma e tij origjinale, “touchscreen” (ekrani “touch”) i tij, butonat, kamera dhe modulet e zërit të gjithat funksiononit pa problem. Dëmtimet më të mëdha janë vërejtur në pjesën e  baterisë dhe në mikro SD kartë, por prapë se prapë kur u testua të mbushet kjo bateri gjithçka funksionoi pa problem. Qysh në fillim kur Motorola DROID X doli në treg u proklamua se është një smartphone shumë i qëndrueshme dhe ja ku jemi dy vjet më pas me dëshmi të vërtet se ky i fundit ia doli me sukses. |phonearena.com| [divider top=”0″]