Tag Archives

5 Articles
Cili vend e ka internetin më të shpejtë në mobil? Gjeje tani!

Cili vend e ka internetin më të shpejtë në mobil? Gjeje tani!

Cili vend e ka shpejtësinë më të madhe për transmetimin e të dhënave ne Smartphone?

Me smartphones duke arritur të katër qoshet e botës, pyetja më e rëndësishme që një përdorues i smartphone-ve ka, është shpejtësia e tij. Pa shpejtësi të mirë të të dhënave, çdo smartphone pa marrë parasysh sa i mirë është ai, apo sa i shtrenjtë është, duket shumë e padobishme. Pra, gjeni se cili shtet udhëheq me shpejtësi më të shpejtë të të dhënave për smartphones.

Pra siç shihet Koreja e Jugut është në krye për sa i përket shpejtësisë së të dhënave të rrjetit celular, me SHBA tronditëse në një të tretën e shpejtësisë.

Koreja e Jugut u rendit e para me një shpejtësi prej 37.54 Mbps (megabits për sekond) e përgjithshme shpejtësi –  bazuar në shpejtësi dhe disponueshmërinë e rrjeteve 3G dhe 4G – e ndjekur nga Norvegjia me 34.77 Mbps, Hungaria me 31.04 Mbps, dhe Singapori me 30 Mbps.

Edhe një herë, Verizon Wireless doli në krye me renditjen e raporteve LTE ku me aplikimin tregon disponueshmërinë e rrjetit LTE në 88.17%, në kuptimin e asaj që OpenSignal quan “Disponueshmëria e rrjetit.” T-Mobile SHBA ishte një i dytë i afërt me 86.6%, pasuar nga AT & T lëvizshmëri në 82.23% dhe Sprint a No. largët 4 në 76.81%. /ameble

Virusi Heartbleed ka prekur edhe Router-at

Virusi Heartbleed ka prekur edhe Router-at

Heartbleed RouterEdhe më shumë dhimbje, Heartbleed ka prekur gjithashtu edhe Router-at. Kompanitë e mëdha Cisco Systems dhe Juniper Networks kanë njoftuar së virusi Heartbleed është gjetur edhe në pajisjet e tyre të rrjeteve.

Edhe pse kjo nuk është për tu çuditur sepse këto pajisje përdorin SSL, gjithashtu pajisjet e vjetra të tyre natyrisht janë ende me ndonjë version të vjetër. Megjithatë është një punë e mundimshme për të kontrolluar të gjithë harduerin nëse është prekur apo jo. Për fat të mirë, jo të gjitha pajisjet harduerike të rrjeteve janë prekur, sepse jo të gjithë e përdorin të njëjtin version të OpenSSL.

Deri më tani , vetëm Cisco Systems dhe Juniper Networks kanë pranuar se pajisjet e tyre janë në rrezik, por të dyja janë duke punuar për të lëshuar ndonjë Patch që për pajisjet e tyre të prekura harduerike, të cilat ndoshta edhe ju që jeni të të përfshirë në rrjeta, do të dëshironi t’i shkarkoni dhe t’i instaloni sa më shpejt që është e mundur. /ameble

FBI mund t’i qaset kamerës së kompjuterit tuaj, pa e ditur ju

FBI mund t’i qaset kamerës së kompjuterit tuaj, pa e ditur ju

FBIA keni dëgjuar për atë se FBI është në gjendje të aktivizoj kamerën e kompjuterit tuaj pa e ditur ju? Kjo nuk është shaka, një raport i ri nga The Washington Post ka pohuar se “kjo agjenci ka mundësinë që të shoh fshehtë pamjet rreth teje”, pa u ndezur fare drita e kuqe e kamerës që sinjalizon se është e ndezur. Pra, në thelb, dikush mund t’ju shikoj juve drejtpërdrejt nëpërmjet kamerës se kompjuterit tuaj dhe ju nuk e vëreni atë.

Në anën tjetër (të vërtetë), FBI zakonisht e përdor këtë lloj taktike pushtuese vetëm në rastet e terrorizmit, ose kur diçka me të vërtetë është në rrezik.

Raporti i Washington Post përshkruan edhe disa metoda tjera të FBI që përdor në raste kur kërkojnë një të dyshuar, duke përfshirë përdorimin e ndonjë softueri (malicious) me qëllim të keq për të ndjekur aktivitetet në ueb, e-mail etj.

Shumë nga këto mënyra që përdor FBI janë të referuara si “teknika për hetim në rrjeta”, një nga më të fuqishmet e cila i lejon agjentët për të shkarkuar fotografi, foto, e-mail etj, pa e ditur përdoruesi fare.  |ameble|

Speedtest 3.0 tani në dispozicion për Android

Speedtest 3.0 tani në dispozicion për Android

Kompania Ookla ka lëshuar versionin e fundit të tyre të aplikacionit për matjen e shpejtësisë së rrjetit për platformën Android, Speedtest 3.0, e cila tani është në dispozicion për tu shkarkuar nga Google Play.

Versioni i ri i Speedtest për Android vjen me një ndërfaqe të përditësuar të re e cila është dizajnuar për të punuar me madhësi të ekraneve të ndryshme në pajisjet Android.

Speedtest 3.0 Android

Miliona përdorues kanë bërë aplikacionin Ookla Speedtest numër 1 për testim t shpejtësisë së internetit dhe kjo çdo ditë e më shumë po ofron besueshmëri tek profesionistët.

Aplikacionin Speedtest 3.0 për Android mund ta shkarkoni nëpërmes Google Play. |ameble|

MyNet Wi-Fi Range Extender nga Western Digital

MyNet Wi-Fi Range Extender nga Western Digital

Nëse jetoni në një banesë, shtëpi apo punoni në një zyrë ku Wi-Fi rrjeti nuk e mbulon tërë hapësirën atëherë Western Digital do t’ju mundësoj për të zgjeruar rrjetin tuaj pa tela (wireless), më një produkt të ri që është quajtur My Net Wi-Fi Range Extender. Kjo pajisje është bërë për të punuar në vargun Western Digital më router-a HD Dual Band.

Wi-Fi Range Extender përmban antena 3 x 3 multiple input/output dizajn. Sipas Western Digital shumica e produkteve konkurruese të kësaj pajisje përdorin antenë të vogël 2 x 2. Duke përdorur antenën 3 x 3 MIMO, Western Digital është në gjendje të japë sinjal Wi-Fi më te largët kundrejt produkteve tjera. Pajisja është projektuar për të mbështetur Bandwidth intensive (të pa ndërprera) të tilla si video streaming, lojërave online, dhe video thirrje.

Range Extender premton të jetë i lehtë për tu instaluar që kërkon vetëm një proces me dy hapa pa CD ose softuer të nevojshëm. Pajisja mbështet Wi-Fi të mbrojtur (siguruar) dhe mundëson lidhjen vazhduese më rrjetin ekzistues në shtëpi duke shtyp një buton të vetëm. Kjo pajisje posedon dritat sinjalizuese në pjesën e përparme dhe një port Ethernet Gigabit për pajisjet që nuk kanë Wi-Fi të integruar (built in).
Western Digital thotë se Range Extender është i përshtatshëm më të gjithë Router-at Wi-Fi dhe Gateway te çertifikuara, si dhe të gjitha standardet Wi-Fi nga 802.11a në 802.11ac.

My Net Wi-Fi Range Extender është në dispozicion nga tani për 89,99 $. |ameble| [divider top=”0″]