Tag Archives

85 Articles
Fillo karrierën në Sigurinë Kibernetike më këto certifikime

Fillo karrierën në Sigurinë Kibernetike më këto certifikime

Besoni apo jo, por çdo kompjuter i lidhur me internet është i prekshëm ndaj sulmeve kibernetike.
Me më shumë para në rrezik dhe shkelje të të dhënave në një rritje, ekspertët e certifikuar të sigurisë dhe profesionistët e certifikuar nevojiten nga çdo korporatë dhe organizatë për të parandaluar veten nga hakerët dhe hajdutët në internet.

Kjo është arsyeja pse punët në fushën e sigurisë kibernetike janë rritur 80% gjatë tre viteve të fundit sesa çdo punë tjetër e lidhur me IT. Pra, kjo është koha e duhur për ju që të konsideroni një karrierë të re si një profesionist i sigurisë në internet.

Ekspertët e sigurisë kibernetike me certifikimet ndërkombëtare po vijnë nga një gamë e gjerë sfondesh, të cilët përgatiten për të mbrojtur sistemet kompjuterike dhe rrjetet nga viruset dhe hakerët. Por, para se të filloni karrierën tuaj si ekspert për sigurinë kibernetike, është e rëndësishme të kuptoni bazat e rrjeteve dhe se si të dhënat lëvizin nga një vend në vend, dhe për këtë, ju këshilloheni të fitoni disa certifikime të vlefshme për sigurinë kibernetike.

Certifikatat e sigurisë ‘Cyber’ ​​jo vetëm që ju rritë aftësitë tuaja, por edhe të verifikoni njohuritë tuaja dhe besueshmërinë ndaj juve.

Disa nga certifikatat më të fuqishme në treg janë:

CISA – Certified Information Systems Auditor (Auditor i Sistemeve të Certifikuara të Informacionit)

Certifikimi CISA është i njohur në të gjithë botën si standard i arritjeve për ata që auditojnë, monitorojnë, qasen dhe kontrollojnë teknologjinë e informacionit dhe sistemet e biznesit.

CISM – Certified Information Security Manager (Menaxher i Sigurisë së Informacionit të Certifikuar)

Kërkesa për menaxherët e kualifikuar të sigurisë së informacionit është në rritje, dhe CISM është standardi i pranuar globalisht i arritjeve në këtë fushë.

Certifikimi unik i menaxhimit të përqendruar në CISM siguron që ju të ri-pajiseni me praktikat më të mira në industrinë e IT dhe ju njeh ekspertizën tuaj për të menaxhuar, dizajnuar, mbikëqyrur dhe vlerësuar sigurinë e informacionit të një ndërmarrjeje.

CISSP – Certified Information Systems Security Professional 

Certifikimi CISSP është një certifikim i njohur globalisht në fushën e sigurisë së informacionit dhe është bërë një standard arritjesh që është pranuar në të gjithë botën.

CISSP është një masë objektive e përsosmërisë, e cila kërkon një nivel të gjerë të njohurive.

Disa nga punët të cilat kërkojnë këto certifikime janë:

 • Konsulenti i Sigurisë
 • Menaxheri i Sigurisë
 • Drejtori i IT / Menaxheri
 • Auditori i Sigurisë
 • Arkitekt i Sigurisë
 • Analist i Sigurisë
 • Inxhinier i Sistemeve të Sigurisë
 • Shefi i Sigurisë së Informacionit
 • Drejtor i Sigurisë
 • Arkitekt i Rrjetit

Nëse doni të zgjidhni kursin më të mirë dhe kosto-efektiv për të kaluar CISA, CISM dhe CISSP certifikatat, sigurimi i Cybersecurity Certification Mega Bundle me vetëm 69$ (pas zbritjes 93%) është ajo me të cilën ju rekomandohet të filloni./ameble.com

Gjirafa50, tani vjen me 24000 produkte të reja

Gjirafa50, tani vjen me 24000 produkte të reja

Tani të gjithë e dimë që Gjirafa50 është platformë e shitjes online e krijuar nga vet Gjirafa.

Gjirafa50 është dyqani online rajonal i specializuar për shitjen e produkteve më të kërkuara të teknologjisë, fillimisht ishte nisur me top 50 produktet më të kërkuara. Pas top 50 produkteve Gjirafa50 tani vjen me e-commerce, me 24000 produkte te reja me të cilën bëhet edhe dyqani online me i madhi për teknologji në rajon.

www.gjirafa50.com

24,000 produkte teknologjike të reja i gjeni vetëm në https://gjirafa50.comDyqani online më i madh per teknologji në Kosovë dhe rajon.

Posted by Gjirafa50 on Monday, April 3, 2017

Faqja është ende ne përpunim gjirafa50.com , por nga sot edhe ju mund t’i shihni dhe njoftoheni me 24000 produktet e reja për teknologji si Laptop , smartphone, kamera, TV dhe shumë aksesor dhe solucione për smart home. /ameble

Corning prezanton Gorilla Glass 5, tani edhe me rezistent

Corning prezanton Gorilla Glass 5, tani edhe me rezistent

Kompania Corning ka njoftuar për xhamin mbrojtës të tyre të fundit që përdoret për smartphone dhe tablet, Gorilla Glass 5 i cili është projektuar të jetë më rezistent se sa ai ekzistues.

Sipas Corning, Gorilla Glass 5 është projektuar të jetë më i qëndrueshëm në rast kur bie pajisja në tokë.

Ata kanë bërë një numër testesh laboratorike dhe rreth 80% e kohës gjatë testimit xhami ka mbijetuar kur ka rënë në tokë me fytyrë, nga një lartësi prej 1.6 metrash.

Për më shumë detaje rreth xhamit mbrojtës të ri Gorilla Glass 5 mund të gjeni në ketë link. Ende nuk ka detaje për atë se; cili nga smartphone-t e parë do të perdorë ketë xham. /ameble

Jeta dhe teknologjia në 100 vitet e ardhshme! (video)

Jeta dhe teknologjia në 100 vitet e ardhshme! (video)

Teknologjia në 10 vjet të fundit ka ndryshuar botën në mënyrë drastike, në saje të rritjes së smartphone-ve dhe teknologjive të tjera përreth. Pyetja shtrohet se si do të jetë e ardhmja? Një raport i ri që është shpërndarë nga Samsung’s SmartThings, shpjegohet për parashikimet se si do të jetë bota në 100 vitet e ardhshme!

Sipas Samsung-ut, pamja e qyteteve mund të ndryshojë në mënyrë drastike ku popullata do të vazhdojë të rritet dhe hapësirat do të pakësohen. Si rezultat i kësaj ndërtesat do të bëhen edhe më larta, por në vend se të shkojmë në qiell, ne prapë mund të përfundojmë të jetojmë dhe punojnë nën tokë në “earthscrapers”. Ndoshta mund të jetojmë edhe në qytete masive nënujore. Natyrisht, se në 100 vjetet e ardhshme ne mund të jem të gjallë dhe të funksionojmë në hapësirë.

Samsung thotë se njerëzimi do të kolonizoj fillimisht Hënën, duke vazhduar kështu me planetin Mars e tutje.

Raporti gjithashtu parashikon një rritje të madhe të Dronve, të cilët mund të përdoren edhe për bartjen e njerëzve. Në të ardhmen, mund të ndodhë që edhe shtëpitë tona t’i bartim në pushime apo kudo tjetër.

Përderisa jemi të shtëpitë, Samsung parashikon se mënyra se si do të jetojnë në shtëpi do të ndryshojnë në mënyrë drastike. Muret do të jenë smart duke eliminuar nevojën për dekorime fizike. Në vend të gatimit, do të kemi shtypsa 3D që do të përgatisin ushqimin tonë, kurse në vete do të përdorim një pajisje monitoruese mjekuese që do të kontrolloj shëndetin tonë.

Disa nga këto mund të tingëllojnë si një shkencë-fantazi, por shumica e këtyre që i përmendem mund të ndodhin brenda 100 viteve të ardhshme. /ameble

Li-Fi, 100 herë më i shpejt se Wi-Fi! (Video)

Li-Fi, 100 herë më i shpejt se Wi-Fi! (Video)

Në muajt e ardhshëm pritet të shohim dhe dëgjojmë edhe më shumë rreth rrjetit Li-Fi, që është një teknologji pa tela (wireless) që transmeton të dhënat me shpejtësi të lartë duke përdorur komunikimin me dritën e dukshme “visible light communication” (VLC).

Li-Fi ambienti

Më herët shkencëtarët duke përdorur Li-Fi në laboratorët e tyre kanë arritur të regjistrojnë shpejtësinë prej 224gbit/s, kështu që potenciali për këtë teknologji për të ndryshuar gjithçka në lidhje me mënyrën se si ne e përdorim Internetin, është i madh.

Ketë teknologji tani për herë të parë shkencëtarët e kanë testuar edhe jashtë laboratorit, testimet e para janë realizuar në zyrat dhe mjediset industriale në Talin, Estoni, ku raportet e para tregojnë se mund të arrijnë transmetimin e të dhënave deri në 1GB/sek, që është 100 herë më shpejt se mesatarja e tanishme e shpejtësisë Wi-Fi.

Li-Fi u shpik nga Harald Haas nga Universiteti i Edinburgut, Skoci në vitin 2011, ku ai për herë të parë tregoi që nga ndërprerja (flickering – ndezja dhe fikja me shpejtësi së padukshme nga syri) e dritës nga një LED të vetëm, ai mund të transmetojë shumë më shumë të dhëna se sa WiFi-ja. Nëse llogarisim rekordin 224gbit/sek në laborator, i bie që është ekuivalent me 18 filma nga 1.5 GB, secili duke u shkarkuar për çdo sekondë.

Teknologjia VLC, përdorë si medium dritën e dukshme në mes të 400 dhe 800 teraherc (THz). Li-Wi në thelb punon si një formë tepër e avancuar e kodit Morse, ku me dridhjet (flickering) të një LED-i me shpejtësi ekstreme kane arritur të përdorin për të shkruar dhe për të transmetuar gjërat në kodin binar.

Sidoqoftë, në dekadat e ardhshme pritet të shohim nëse Li-Fi do të zëvendësojë Wi-Fi, edhe pse të dy teknologjitë mund të përdoren së bashku për të arritur rrjetet më efikase dhe më të sigurta. /ameble

Facebook punëson inxhinier të Microsoft-it për ndihmë në pajisje virtuale

Facebook punëson inxhinier të Microsoft-it për ndihmë në pajisje virtuale

Oculus RiftInteresi i Facebook-ut në realitetin virtual (Virtual Reality-VR) nuk është më një sekret, sidomos nga viti i kaluar kur kompania kishte njoftuar zyrtarisht se ka blerë Oculus VR. Tani si duket kompania ka filluar të lëviz pak nga ky projekt. Sipas një raporti nga RE/code, rrjeti social kohët e fundit ka punësuar inxhinierë të Microsoft-it, për t’iu ndihmuar në ketë projekt.

Oculus Rift pritet të lansohet vitin e ardhshëm, bashkë me modele tjera nga kompanitë konkurruese.

Përderisa Facebook duket të jetë mjaft optimist për pajisjet VR, kompanitë tjera si HTC po presin rreth këtyre pajisjeve. HTC kohët e fundit ka deklaruar se besojnë se VR ndoshta do të marrë kohë nga 3 deri në 5 vite, të futet fuqishëm në treg. /ameble

NASA prezanton planin e detajuar për dërgimin e njerëzve në Mars

NASA prezanton planin e detajuar për dërgimin e njerëzve në Mars

NASA javën që shkoj ka publikuar planin e detajuar që shpjegon se si ka ndërmend të dërgoj njerëzit në planetin Mars. Ky plan i tyre nuk është vetëm për të vizituar planetin dhe për tu kthyer mbrapa në tokë. Përkundrazi, qëllimi i NASA-s është që të dërgoj një grup eksploruesish të guximshëm në sipërfaqen e Marsit me qëllimin kryesor të të qenit njerëz të asaj toke.

Njeriu ne Mars

NASA nuk do të shkojë aq larg sa që të thuhet se do të kolonizoj Marsin, edhe pse agjencia duket optimiste se në atë planet mund të jetohet.

“Strategjia e NASA-s është në zhvillimin e aftësisë për të udhëtuar në Mars në të ardhmen me një prani të qëndrueshme njerëzore në hapësirën e thellë,” ka thënë William Gerstenmaier, administrator për eksplorimin e njerëzve dhe operues në selinë e NASA-s. /ameble

Çfarë është Ruteri ?

Çfarë është Ruteri ?

Në botë sot ka më shumë se 3 miliard përdorues të rregullt të Internetit, pjesë e kësaj jemi edhe ne dhe atë në baza të pa ndërprera ditore. Interneti është rrjet (network) me mundësi për kyçje publike të rrjeteve të ndërlidhura kompjuterike, që transmetojnë të dhëna (data) të caktuara duke përdorur Internet protokollin (IP) standard.

Me fjalë të tjera, interneti është rrjet i rrjeteve që përmban miliona pjesëza të vogla rrjetesh rajonale, akademike, të biznesit e qeveritare, të cilat në vetvete përmbajnë informata dhe shërbime të ndryshme, siç janë posta elektronike, format e kontaktit, bisedat e shkruara, me video dhe zë, transferuesit e skedave, shpërndarjen e të dhënave dhe dokumentet e tjera nga e gjithë bota.

Pra interneti është rrjet i rrjetave, dhe ajo çfarë ne duhet të na interesojë të dimë është se si realizohen këto rrjeta dhe cilat janë komponentët e tyre.

Komponentët e një rrjete kompjuterike janë:

 • Hosts (Kompjuterët, laptopët, pajisjet tjera mobile siç janë telefonat e mençur dhe tabletet).
 • Ruteri (Pajisjet që mundëson shkëmbimin e paketave në rrjetë përmes protokolleve të rutimit).
 • Suici (Pajisje përmes të cilës lidhen komponentët fundore (kompjuterët) në rrjetë).
 • Lidhjet (lidhja me tela apo fije optike dhe lidhja pa tela (wireless)).
 • Protokollet (Protokollet e rutimit IP, TCP, CSMA/CD, CSMA/CA).
 • Aplikacionet (Shërbimet e rrjetës).
 • Përdoruesit (Njerëzit dhe makinat).

Në këtë artikull do të shpjegojmë funksionin e Ruterit, njërën ndër komponentët më të rëndësishme dhe më te komplikuara për tu konfiguruar në krahasim me të tjerat. Çfarë është ruteri, si funksionon ai, dhe çfarë në fakt mundëson ruteri?

Çfarë është Ruteri ?

Një ruter është një pajisje e rrjetës që përcjell apo pason paketat me të dhëna në mes kompjuterëve në rrjetë. Ruteri është i lidhur në të paktën dy rrjeta të ndryshme dhe është pajisje kritike qe e mbanë  qarkullimin e të dhënave nga LAN në WAN dhe anasjelltas.

Kur paketat me të dhëna arrijnë në ruter përmes rrjetës ruteri lexon informatat e adresës në paketë në mënyrë që të përcaktoj destinacionin përfundimtar të paketës në fjalë.

Më pas, duke përdorur informatat në tabelën e rutimit apo rregullat e rutimit e pason paketën për në rrjetën tjetër nga ku paketa vazhdon rrugëtimin për në destinacionin përfundimtar. Kjo krijon atë që quhet vënjë e rrjetave mbi njëra tjetrën apo internetwork.Router1-Ameble

Ruterët përformojnë funksionin e “drejtimit të trafikut” në atë që ne e njohim si Internet. Pra, një paketë me të dhëna në mënyrë tipike përcillet nga një ruter në tjetrin përmes rrjetave që konsistojnë në internetwork deri në momentin që arrijnë nyjën përfundimtare të destinacionit.

Kur të dhënat dërgohen nga një rrjetë në tjetrën paketat gjithsesi se do të kalojnë përmes ruterit i cili edhe u tregon rrugën paketave. Këtë punë ruteri e kryen duke kontrolluar IP-në e destinacionit në header të çdo pakete dhe duke ju referuar tabelës ku ruhen rutat, e zgjedh rrugën me te mire për t’i përcjellë paketat.

Interneti vetvetiu është një rrjetë globale që lidhe miliona rrjeta më të vogla andaj rëndësia e ruterit është shumë e madhe.

Jo të gjithë ruterat janë të njëjtë pasi që secili varet nga puna që e kryen dhe dallojnë nga lloji i rrjetës në rrjetë. Ju mund të shihni ndonjë pajisje dhe të mos kuptoni që është ruter. Çka e definon ruterin nuk është forma, ngjyra, madhësia apo prodhuesi, por është funksioni i rutimit të paketave ndërmjet kompjuterëve.

Ruterët më të njohur për ne janë ruteret e vegjël shtëpiak apo ruteret e zyrave që thjeshtë pasojnë të dhënat, si ueb faqet, e-mail-at, videot, bisedat ne skype, dëgjimin e muzikës online, etj. Këta rutera mundësojnë të gjitha këto gjëra në lidhjen që krijohet në mes kompjuterit tuaj dhe Internetit. Për shembull, modemi kabllor i cili ruton të dhëna në mes jush dhe furnizuesit tuaj të internetit mund të konsiderohet ruter.

Një ruter është një kompjuter, softuer dhe harduer i të cilit modelohet për t’ju përshtatur detyrës së rrugëtimit dhe dërgimit të informacionit në destinacion.

Ruterat përgjithësisht kanë një sistem operativ specifik (për shembull Cisco IOS, Juniper Networks JUNOS dhe JUNOSe, Mikrotik, etj.), RAM, NVRAM, memorie flash, një ose më shumë procesorë si dhe një ose më shumë ndërfaqja me rrjetin.

Ruterat e fuqishëm përmbajnë disa procesorë dhe qarqe të integruara specifike për aplikacionet (ASIC) dhe përdorin procesimin paralel në shkallë të gjërë.

Routerat lidhen me dy ose më shumë  nënrrjeta (subnets) logjike të cilat jo domosdoshmerisht përkojnë një më një më ndërfaqjet fizike të routerit.

Termi suiç (swich) i shtresës së trete përdoret shpesh në vend të ruterit (router), por suiçi është një term shumë i përgjithshëm pa një përkufizim teknik të përcaktuar. Në zbatimin e tij praktik, ruterat optimizohen për përdorimin e ndërfaqjeve Ethernet LAN dhe nuk mund të kenë ndërfaqje të tjera fizike. /ameble

Përmbledhja Javore: 06 Prill – 11 Prill

Përmbledhja Javore: 06 Prill – 11 Prill

Permbledhja-javore-post

Për ju që nuk keni pasur mundësi të informoheni për risit nga bota e teknologjisë gjatë kësaj jave që lamë pas, kemi bërë përmbledhjen javore të gjërave më interesante.

Video Praktike

Samsung “inboxing” shfaqë brendësinë e S6 Edge– Tashmë jemi mësuar të shohim video të shpaketimit të produkteve të ndryshme e sidomos telefonave. Por, ajo çfarë Samsung ka bërë për ne është një video në të cilën është shfaqur brendësia e Samsung Galaxy S6 Edge. Në këtë video, shfaqen pothuajse të gjithë elementet dhe mënyra se si është ndërtuar S6 Edge.

[youtube id=”X95EQIftcWY” width=”600″ height=”350″]

Sa është vështirë të riparohet HTC One M9– HTC One M9 është smartphone-i Android i fundit i kompanisë HTC, i cili vjen me një dizajn të ngjashëm me atë paraprak HTC One M8. Grupi i iFixit kanë marrë ketë smartphone për të parë se çfarë ka brenda pajisjes dhe gjithashtu për të zbuluar se sa i lehtë është për tu riparuar.

[youtube id=”tb_ENgMkwPE” width=”600″ height=”350″]

Pajisje të reja

OnePlus publikon OxygenOS– OnePlus ka deklaruar se sistemi i parë i kësaj kompanie tanimë është i gatshëm për përdorim. Sistemi i tyre i quajtur OxygenOS mund të shkarkohet në ketë link, kurse udhëzimet për flash OS i gjeni këtu. OnePlus, OxygenOS-in e quan një “eksperience të pastër të Android-it”, që është ndërtuar dhe optimizuar posaçërisht për smartphone-in e tyre OnePlus One i cili është bazuar në versionin Android 5.0.2.

E konfirmuar: LG G4 vjen me 28 Prill – LG sot zyrtarisht ka konfirmuar se gjatë një konference për shtyp më datën 28 prill në qytetin e New York-ut, do të prezantoj smartphone-in e tyre të fundit LG G4. Kompania veçse kishte para-lajmëruar për ngjarjen, por që kjo është hera e parë që deklarohet zyrtarisht se ne ketë ngjarje do shohim një vështrim të parë të këtij smartphone-i.

Logitech Keys-To-GoLogitech lanson tastierën “Keys-to-Go” për Android dhe Windows– Logitech ka lansuar një tastierë të re posaçërisht për përdoruesit e pajisjeve Android dhe Windows, të quajtur Keys-to-Go. Tastiera duket shumë e shumë e njëjtë me një model të mëparshëm të cilin e kishte lansuar për pajisjet iOS.Kjo tastierë, për tu lidhur më pajisjen tuaj përdorë Bluetooth-in dhe është dizajnuar të jetë e hollë dhe e lehtë për tu bartur kudo. Çelësat janë të rrafshet dhe të rehatshëm për tu shtypur dhe posedon një qëndrim të mirë mbështetës në pajisjet tuaja. Dhe krejt në fund tastiera është e mbështjelljur me FabricSkin. FabricSkin është rezistent ndaj ujit pluhurit.

DJI lanson modelin e ri të dronit “Phantom 3″– Në një ngjarje të drejtpërdrejt, kompania DJI ka prezantuar dy drona të ri Phantom 3, të cilët vijnë me disa karakteristika të reja. Phantom 3 do të vij në dy modele të ndryshme, Phantom 3 Professional, që përfshin kamerën e re me rezolucion të lartë 4k, dhe modeli tjetër Phantom 3 Advanced, e cila përfshin versionin të përditësuar të kamerës së tyre më definicion të lartë (HD) dhe mund të incizoj deri në 60fps.

HTC One M9 PlusHTC lanson edhe modelin One M9 Plus– Vetëm disa javë pas lansimit zyrtar të smartphone-it HTC One M9, kompania HTC tani ka zyrtarizuar modelin tjetër të ngjashëm, HTC One M9 Plus. Ky model është pak më i madh, posedon një dizajn të bukur metalik, por që ka të shtuar skanerin për gisht (fingerprint) të integruar në butonin Home dhe posedon kamerën Duo të cilin e kishte edhe smartphone-i i vitit të kaluar HTC One M8.

Ngjarje, Kompani dhe Kuriozite

Facebook si duket po teston integrimin e WhatsApp-it në aplikacion- Vitin e kaluar, Facebook kishte blerë aplikacionin e shumë njohur për mesazhe WhatsApp, në një shumë prej 19 miliardë dollarësh dhe si duket kompania tani ka filluar të bëj testimin e një lloj integrimi në mes të dy aplikacioneve. Sipas një raporti të ri, versioni i fundit i aplikacionit Facebook për Android (Version 31.0.0.7.13) posedon të integruar butonin WhatsApp, duke ju mundësuar përdoruesve të shpërndajnë lajme dhe media drejtpërdrejt në WhatsApp.

Dy përditësime të ardhshme të Windows 10 janë koduar si “Redstone”– Portali Neowin këtë javë ka njoftuar se Microsoft është duke planifikuar lëshimin e dy përditësimeve të mëdha për sistemin e tyre të ardhshëm Windows 10. Këto dy përditësime të mëdha të Windows 10 nga Microsoft, do të lëshohen njëra në muajin qershor të këtij viti dhe tjetra gjatë muajit tetor 2016, ku të dyja momentalisht janë të koduara me emrin ‘Redstone’.

Apple WatchApple dëshiron që Apple Watch të blihet online e jo të pritet në radhë– Zëvendës-kryetarja për shitje në Apple, Angela Ahrendts, u ka dërguar një letër të gjithë stafit të kompanisë, me të cilën Apple dëshiron që njerëzit të blejnë pajisjen Apple Watch dhe të tjera online, në vend se të shkojnë fizikisht në dyqane. Sipas shkresës, Apple do që njerëzit të përdorin aplikacionin AppStore dhe gjithashtu dyqanin online për të blerë Apple Watch dhe MacBook-un e ri të kompanisë.

Përditësimi i fundit i Instagram-it sjell opsione të reja– Instagram ka njoftuar se ka lëshuar një përditësim të ri të aplikacionit të tyre mobil për platformën iOS dhe Android. Përditësimi sjell disa opsione të reja në pajisjet iOS dhe Android, dhe një nga dy opsionet kryesore janë Color dhe Fade. Versioni i fundit i Instagram-it tanimë është në dispozicion në Google PlayStore, kurse përditësimi për iOS pritet të shfaqet ditët e ardhshme në iTunes.

Apple PhotosApple lëshon përditësimin OS X 10.10.3 Yosemite– Apple ka lëshuar përditësimin e softuerit të tyre për Mac, OS X 10.10.3 Yosemite, i cili sjell programin e ri Photos (për fotografi) në Apple Mac. Photos është zhvilluar për të zëvendësuar programin iPhoto dhe Aperture, ku do të ruaj të gjitha fotot tuaja në Apple iCloud, versioni OS X 10.10.3 posedon gjithashtu edhe shumë karakteristika të reja të cilat janë… /ameble

Senatori i nën komitetit për teknologji të SHBA-së asnjëherë nuk ka dërguar email

Senatori i nën komitetit për teknologji të SHBA-së asnjëherë nuk ka dërguar email

noemail-AmebleBesoni apo jo, senatori Republikan i Karolinës Jugore Lindsey Graham asnjëherë në jetë nuk ka dërguar e-mail. Gjersa ishte prezent në një takim me gazetarë, njëri nga ta e pyeti atë se a ka senatori email adresë private. Ai u përgjigj “Unë nuk dërgoj e-mail, kontrolloni llogarinë time dhe do të shihni se unë asnjëherë nuk kam dërguar asnjë email”.
Gjëja më e interesante e këtij lajmi është fakti që ai po përgatitet që të jetë njëri nga kandidatet për president të SHBA nga kampi republikanë dhe për momentin drejton nën komitetin për teknologji të SHBA-së dhe vetë nuk përdor teknologjinë.

Ai madje nuk u përgjigjet as SMS-vë në telefon, sipas tij e vetmja mënyrë e komunikimit që ai preferon është biseda telefonike apo sy me sy.

Për më shumë shikoni deklaratën e tij

[youtube id=”RoNHHaL2Phs” width=”600″ height=”350″]

Bateritë e smartphone-ve të ardhshëm mund të ri-mbushen brenda një minute

Bateritë e smartphone-ve të ardhshëm mund të ri-mbushen brenda një minute

Bateria Li-ionKur është rasti për përzgjedhjen e një smartphone-i, fuqia e baterisë së tij luan një rol të rëndësishëm në blerje. Edhe po të jenë të gjitha karakteristikat tjera harduerike të mira nuk është e pranueshme, nëse bateria e këtij smartphone-i nuk zgjat më shumë se gjysmë dite.

Për momentin ka shumë zgjidhje të baterive, por diçka që është duke bërë kompania teknologjike StoreDot nuk keni dëgjuar asnjëherë! Kjo startup kompani se fundmi ka prezantuar një teknologji të re të baterisë, për të cilën pretendojnë se bateria ri-mbushet me rrymë brenda vetëm një minute.

Kjo teknologji ishte një lloj zbulimi aksidental, pasi që hulumtimi origjinal ishte menduar për nanoteknologji në përdorimin e sëmundjes Alzheimer. Dhe kështu studiuesit zbuluan një molekulë të caktuar peptide me vëllim të lartë, e cila në thelb u mundëson atyre të absorbojnë mbushje më të shpejtë se sa tjerët, duke çuar kështu në kohë më të shpejtë për ri-mbushje të baterive.

Për momentin StoreDot është thënë të jetë në bisedime me prodhuesi të smartphone-ve dhe po presin marrëveshje me të paktën një ose dy prej kompanive, deri nga fundi i vitit. Natyrisht, se ata nuk kanë njoftuar për cilat kompani bëhet fjalë, mirëpo shpresojmë se do të marrim vesh në të ardhmen. /ameble

Dronet do të zëvendësojnë kamerierët në një restorant në Singapor

Dronet do të zëvendësojnë kamerierët në një restorant në Singapor

Një restorant në Singapor thuhet se do të të përdor dronet për të zëvendësuar kamerierët, ku dronet në ketë rast do të përdoren për të ofruar ushqime dhe pije për klientët nëpër tavolina. Këto drone të ri janë prodhuar nga një kompani e quajtur Infinium Robotics dhe janë të aftë të mbajnë ushqim dhe pije deri në 2 kg.

Drone kamarier

Kamerieret robot do të kenë mundësi të bartin dy kriglla birrë, një picë ose dy gota verë në një bartje, të cilën mund ta shihni në një video të publikuar nga BBC.

Robotët do të lëvizin në restorant mbi koka të klientëve dhe për të lundruar do të përdorin një sistem të sensorëve me rreze infra të kuqe që janë të vendosura rreth e rreth restorantit. Përderisa drone-t do të përdoret për të zëvendësuar rolin e kamerierëve në restorant, stafi nuk do të humb punën, ata do të lëvizin në punë më përgjegjësi më të lartë.

Se sa do të funksionojë kjo mbetet të shihet. /ameble