Tag Archives

3 Articles
Kompania Belkin blen Linksys nga Cisco

Kompania Belkin blen Linksys nga Cisco

Kompania private Belkin ka njoftuar se ka arritur një marrëveshje me Cisco-n për të blerë biznesin e tyre Linksys (Home Networking Business), duke përfshirë këtu produktet e saj, teknologjinë dhe punonjësit e talentuar.

Ne jemi shumë të ngazëllyer për këtë marrëveshje, tha Chet Pipkin, shefi ekzekutiv i kompanisë Belkin. “Organizatat tona ndajnë dy besime shumë thelbësore, kemi qëllime të njëjta dhe ndajnë një pasion për plotësimin e nevojave të klientëve tanë nëpër pikat e ndryshme. Qëllimi përfundimtar nga Belkin është që të jetë udhëheqës global për lidhjet në shtëpi dhe hapësirë (rrjeteve pa tel me WiFi) dhe kjo marrëveshje është një hap i rëndësishëm për të kuptuar vizionin tonë. ”

Nuk ka detaje ende se sa kanë paguar Belkin Cisco-n për Linksys. |ameble| [divider top=”0″]

Cisco ka në plan të shes sektorin e Linksys-it

Cisco ka në plan të shes sektorin e Linksys-it

Cisco është duke u përgatitur për shitjen e pjesës së router-ave Wireless Linksys, sipas Bloomberg.
Gjigandi i teknologjisë si duket ka kontraktuar kompaninë Barclays për të ndihmuar në shitjen e Linksys-it, i cili është blerë në vitin 2003 për 500 milion $.

Shitja është pjesë e strategjisë së vazhdueshme të Cisco-s për tu zhvendosur nga tregu i konsumit dhe që të përqendrohet në njësitë e kompanive dhe ndërmarrjeve të saj të shërbimit. Kjo strategji eshte shfaqur nga 2011 prej ndërprerjes se biznesit të saj me kamera Flip dhe shkurtimet masive të fuqisë punëtore të saj globale në 14 %.

As Cisco as Barclays deri tani nuk kanë komentuar mbi këto thashetheme.|ameble| [divider top=”0″]

Cisco ju përgjigjet ankesave për Cisco Connect Cloud

Cisco ju përgjigjet ankesave për Cisco Connect Cloud

by bmbi 0 Comments

Cisco cloudShërbimi “Cisco Connect Cloud”, ka shkaktuar mjaft probleme dhe zhurmë, pasi qe ka lëshuar një automatik update për firmware të Router-ve. Poseduesit e Router-ve specifik Cisco Linksys E2700, E3500 dhe E4500 nuk kanë mundur të kyçen pas këtij update-i, dhe janë përballë me një kërkesë para kyqjes për tu regjistruar në Cisco Connect Cloud. Pastaj, disa edhe kanë humbur parametrat(settings-at) e tyre, nëse e kanë ristartuar pajisjen.

Perveq kësaj, Cisco gjithashtu ka lënë disa te drejta(permissions) për vete për të ofruar me vonë shërbim. Sigurisht, qe ankesat kanë filluar menjëherë në forume nëpër internet në lidhje me këto dy qeshje, për update firmware dhe për të drejtat e rezervuara nga Cisco.

Por më pas, Cisco ka lëshuar një deklaratë pas gjithë atyre ankesave dhe ka kërkuar falje për dy problemet, dhe udhëzimet se si të behet firmware downgrade u paraqiten menjëherë nga një administrator në forume te Cisco-s, i cili shfaqi gjithashtu hapat se si të kthehet kjo në gjendje të me hershme. |extremetech.com| [divider top=”0″]