Tag Archives

2 Articles
Pse Nokia pezullon shitjet e tabletit Lumia 2520?

Pse Nokia pezullon shitjet e tabletit Lumia 2520?

Nokia ka pezulluar shitjet e tabletit Lumia 2520 në Mbretërinë e Bashkuar, Austri, Danimarkë, Finlandë, Gjermani, Rusi dhe Zvicër pasi zbuloi një gabim me karikuesin e tabletit. Rreth 30 mijë përdorues rrezikohen dhe Nokia po i njofton se nëse ata përdorin këtë karikues AC-300, duhet të mos ta përdorin më.

Karikuesi me probleme

Problemi lind nga kapaku plastik i prizës, i cili mund të dalë nga vendi dhe të hapet. Kjo mund të ekspozojë pjesët e brendshme të prizës që shfaqin një rrezik për shok elektrik nëse preken gjatë kohës kur priza është e lidhur me rrjetin e elektricitetit. Kompania përveç se ka ndaluar shitjet e tabletit në shtetet e sipërpërmendura, ka ndaluar dhe shitjen në ShBA.

Nokia është shprehur se ky problem nuk ka ardhur si rezultat i ndonjë ankimi nga përdoruesit, por ka ardhur si një masë parandaluese e këtij rreziku. Gjithashtu kanë shtuar se ky aksesor prodhohen nga një kompani tjetër dhe jo nga vetë Nokia dhe llojet e tjerë të karikuesve nuk janë të prekur nga ky problem. Nokia ka hapur një uebfaqe për konsumatorët e shqetësuar që duan të dinë më shumë informacione dhe këshilla, dhe kjo uebfaqe është www.nokia.com/2520-charger. /ameble

Nokia prezanton tabletin e tyre të parë Lumia 2520

Nokia prezanton tabletin e tyre të parë Lumia 2520

Nëse me herët nuk keni dëgjuar thashetheme në lidhje me tabletin e parë nga Nokia, ata tani ketë pajisje e kanë zyrtarizuar dhe është koduar si Nokia 2520.

Nokia Lumia 2520

Ky tablet vjen me ekran IPS 10.1 inç 1080p me reflektim të ulët dhe me mbrojtës Gorilla Glass 2. Ndryshe nga tablet të tjerë të Windows-it që janë lansuar kohët e fundit, Nokia 2520 do të shfaqet me lidhje 4G LTE së bashku me rrjetin WiFi.

Ështç interesante se ky tablet vjen gjithashtu me kamerë të mirë, prapa posedon 6.7 megapikselë e pajisur me lente Carl Zeiss që mund të incizoj video me 1080p në 60fps. Kamera frontale është 2 megapikselë. Ky model përbrenda është i pajisur me procesorë Qualcomm Snapdragon 800 2.2 GHz dhe posedon baterinë me fuqi 8000mAh që mund të qëndroj deri në 10 orë.

Dizajni duket i ngjashëm me Microsoft Surface, por si tablet nuk posedon pjesën shtesë për qëndrim në këmbë. Si zakonisht, edhe ketë model do të nxjerr me një numër të ngjyrave sipas zgjedhjes, në të kuq, bardhë, kaltër dhe zezë (mat).  |ameble|