Tag Archives

4 Articles
Apple Siri do të vijë edhe në pajisjet Mac me versionin OS X 10.12

Apple Siri do të vijë edhe në pajisjet Mac me versionin OS X 10.12

iMACApple Siri aktualisht është në dispozicion për pajisjet iPhone dhe iPad, kurse tani sipas një raporti të fundit po flitet se Siri do të vijë edhe për Mac në sistemin OS X. Kompania Apple do ta shtojë shërbimin Siri për Mac gjatë këtij viti, respektivisht kur t’i vijë radha lansimit të ardhshëm të versionit OS X, që do të jetë OS X 10.12.

Sipas Mark Gurman nga portali 9 to 5 Mac, Siri do të vendoset në Menynë e Mac-ut ngjashëm sikur Spotlight dhe do të jetë me zë aktiv.

Kompania Apple, versionin
pritet të lansoj në ngjarjen e rregullt të tyre për zhvillues (Worldwide Developer Conference) e që pritet të mbahet në muajin Qershor, kurse softueri i sistemit do të dal në Shtator ose Tetor të këtij viti. /ameble

Lansohet version i ri i shfletuesit Opera për sistemet Windows dhe Mac

Lansohet version i ri i shfletuesit Opera për sistemet Windows dhe Mac

OperaOpera ka njoftuar sot për lançimin e versionit të fundit të shfletuesit të tyre Opera 21 i cili nga tani është në dispozicion për sistemet Windows dhe Apple Mac. Nëse veç jeni duke përdorur shfletuesin ueb Opera, përditësimi i fundit automatikisht do të shkarkohet në sistemin tuaj operativ.

Opera 21 sjell me vete një mori tiparesh të reja dhe përmirësime të performancës për të bërë Opera-n një shfletues më të shpejtë, më të sigurt dhe më me shumë argëtim, thonë ata.

Ekipi i zhvilluesve ka integruar edhe Aura, një teknologji që mundëson shfletuesin ueb Opera për të përshpejtuar harduerin në kodin e shfletuesit, duke përfshirë ndërfaqen e përdoruesit për sistemet Windows. Kurse për versionin Mac, Opera nuk përdorë Aura-n por përdorë teknologjinë Apple Core Animation që u ofron përdoruesve të njëjtën shpejtësi dhe efekte speciale sikur në pajisjet Mac.

Nëse nuk e keni bërë ende përditesimin e versionit të ri të shfletuesit Opera, atëherë nga tani është në dispozicion për shkarkim, për të dy sistemet Windows dhe Mac të cilët mund t’i shkarkoni direkt nga uebfaqja Opera-s. /ameble

Apple Mac mbush 30 vjet

Apple Mac mbush 30 vjet

Sot Apple kishte ndryshuar ballinën e uebfaqes së tyre kryesore dhe kishte publikuar një video të shkurtër nga YouTube duke festuar kështu 30 vjetorin e inovacionit të atëhershëm Mac. Më 24 Janar 1984, Macintosh, kompjuteri i tyre i parë ishte lansuar, “me premtimin për të vënë fuqinë krijuese të teknologjisë në duart e të gjithëve.”

[youtube id=”Xp697DqsbUU” width=”600″ height=”350″]

Kompania gjithashtu ka publikuar edhe një pjesë të veçantë në uebfaqen e tyre të dedikuar për 30 vitet e pajisjes Mac. Një meny lëvizëse i jep mundësinë vizitorëve të caktojnë cilindo vit nga 1984-2014 dhe të shohin çdo periudhë në proces të kësaj pajisje, e cila përmban histori, fotografi, citate nga personalitete të ndryshme, si dhe një pjesë që tregon atë se çfarë kanë bërë njerëzit me Mac gjatë viteve.

Befasi, shfaqet videoja që nuk është parë me herët, prezantimi i pajisjes nga Steve Jobs në vitin 1984. /ameble

[youtube id=”MQtWDYHd3FY” width=”600″ height=”350″]

Skype, thirrje falas duke përdorur Click To Call

Skype, thirrje falas duke përdorur Click To Call

Gjërat më të mira në jetë janë falas. Pra, Skype ka njoftuar sot për një përditësim të mrekullueshëm, dhe ai është funksioni Click to Call.

Bashkë me versionin 6.5 vjen funksioni Click to Call që mundëson thirrje në sistemin operativ Windows, dhe versionin 2.4 për Mac. Përditësimi për platformat e lartpërmendura tani u mundëson përdoruesve të bëjnë thirrje telefonike falas lehtë dhe shpejtë. Skype bën këtë duke nënvizuar numrat që janë të lirë me ngjyrë të kuqe.

Siç e shihni në foton e më sipërm, numri (650) 323-5555 ka një fjalë “FREE” të markuar pranë numrit, duke e bërë të lehtë për përdoruesit thirrjen falas.

Ky është një përditësim i vogël e që është me të vërtetë i dobishëm, sidomos kur nuk keni kohë. Përditësimi është i mundësuar gjithashtu edhe për shfletuesit si Firefox 18 dhe Chrome 23.

Shkarko këtu “Click to Call” dhe testo thirrje falas. |ameble| [divider top=”0″]