Tag Archives

3 Articles
Facebook po ndërton Slingshot, një aplikacion konkurues me Snapchat

Facebook po ndërton Slingshot, një aplikacion konkurues me Snapchat

Facebook FBFacebook po e shikon me seriozitet Snapchat-in pasi vitin e kaluar dështoi në blerjen e kompanisë për 3 miliardë dollarë. Mark Zuckerberg po kontrollon një projekt të brendshëm në Facebook që po bën përpjekje për të ndërtuar një aplikacion për të dërguar mesazhe ashtu si Snapchat. Sikurse Snapchat, ky aplikacion do të dërgojë foto dhe video në pak klikime. Nëse thashethemet janë të sakta, aplikacioni do të quhet Slingshot dhe mund të lansohet në këto muaj.

Por Slingshot nuk do të jetë hera e parë që Facebook është mundur të kopjojë Snapchat. Në 2012, një projekt i quajtur Poke dështoi në mënyrë spektakolare. Mark Zuckerberg që atëherë e ka quajtur atë aplikacion një “shaka” i cili u programua në vetëm 12 orë. Por, Slingshot është një përpjekje më serioze, që ka nisur të programohet disa muaj më parë dhe vetë Mark Zuckerberg është angazhuar në këtë projekt.

Ka shumë gjasa që Slingshot të jetë një aplikacion i thjeshtë, i veçuar nga Facebook. Kompania ka premtuar se do të krijojë disa aplikacione të thjeshta dhe me cilësi të lartë për vitin 2014, dhe Slingshot duket një ide e mirë. Creative Labs, është grupi që po programon Slingshot, pasi që ky grup ka programuar dhe Facebook Paper dhe aplikacionin për iPhone.

Për Facebook, ideja e një aplikacioni si Snapchat është e mirë pasi Snapchat ka arritur të jetë shumë i përdorur nga adoleshentët për të dërguar foto ose video. Nëse Facebook vërtetë dëshiron të triumfojë në “luftën” për të mundur Snapchat, atëherë duhet të bëjë përpjekje serioze. /ameble

 

Video nga Gates, Zuckerberg etj…që të mësojmë programimin

Video nga Gates, Zuckerberg etj…që të mësojmë programimin

Në përpjekje për të inkurajuar nxënësit të mësojnë programimin dhe të bëhën kodues, disa njërës të famshëm të botës së teknologjisë dhe jo-teknologjisë kanë postuar një video në emër të code.org, një organizatë jo-fitimprurëse që promovon këtë nismë.

Kjo video në Youtube përmban Bill Gates (Microsoft), Mark Zuckerberg (Facebook), Gabe (Valve Software), will.i.am (artist nga Black Eyed Peas), Jack Dorsey (Twitter), dhe Chris Bosh (ylli i NBA) etj. Video frymëzuese që u publikua në YouTube më 26 shkurt nga këta të famshëm, rrëfejnë se si kanë filluar me kodim nga një mënyrë fillestare dhe si ata arritën dhe ku janë sot me anë të kodimit.

Mirëpo si duket kjo video ka dhënë alarmin, sepse është shikuar me mbi 6 milion herë deri më tani dhe po shikohet vazhdimisht. Video, synimin kryesor përveç ne krejt botën e ka edhe tek shkollat amerikane nga të cilat 90% e kanë ndaluar mësimdhënien në programim apo kodime.

Njëjta gjë do të kishte qenë mirë të bëhet edhe në shkollat tona sepse me sa kemi njohuri, përveç universiteteve pak ose hiç nuk mësohet në shkollat e ulëta dhe kjo video duhet të jetë një shembull apo apel për të gjithë. |ameble|

Shikoni videon:

[youtube id=”nKIu9yen5nc” width=”600″ height=”350″]

Nëse video e mësipërme ishte interesante për ju, ndoshta ju intereson të shikoni edhe versionin më të gjatë.

[youtube id=”dU1xS07N-FA” width=”600″ height=”350″] [divider top=”0″]

Nuk do të ketë Facebook smartphone

Nuk do të ketë Facebook smartphone

by MN 1 Comment

Gjatë kësaj jave ka pasur thashetheme të ndryshme se Facebook do të lëshoj smartphone-in e vet, të cilin gjoja e ka planifikuar në bashkëpunim me HTC. CEO i kompanisë Mark Zuckerberg i dha fund këtyre pretendimeve.

Zuckerberg tha se prezantimi i një smartphone-i në Facebook nuk do të kishte kuptim. Ai tha se ka shumë gjëra që mund të bëhen ne sistemet tjera operative, pa nevojën për të zhvilluar një smartphone.

Në vend të kësaj, Facebook është i përqendruar në integrimin sa më të ngushtë në sistemeve  kryesore operative të celulareve, tha Zuckerberg. Gjithashtu, ai konsideron se në fushën e aplikacioneve për celular ka shumë hapësirë për rritje, dhe se mund të arrihet një përvojë shumë më e mirë e përdorimit të Facebook-ut.

Një nga lajmet më të mëdha në lidhje me iOS 6 është pikërisht integrimi me Facebook. |ameble| |androidauthority.com| [divider top=”0″]