Tag Archives

2 Articles
McAfee nxjerr një pako për siguri “LiveSafe”

McAfee nxjerr një pako për siguri “LiveSafe”

McAfee-LiveSafeNë ditët e sotme, kërcënimet e sigurisë në pajisje teknologjike ndikojë të çdo konsumator, pavarësisht nga sistemi operativ ose pajisja që përdorni. Me këtë mendim, McAfee dhe Intel kanë lansuar një softuer pako të gjitha-në-një (all in one) për siguri, të quajtur LiveSafe që përfshin mbrojtjen Anti-Virus, menaxherin për fjalëkalime dhe hapësirën Cloud ​​të siguruar me enkriptim nga zëri dhe njohja të fytyrës.

Qëllimi i LiveSafe është për ti mbajtur konsumatorët të sigurt gjatë gjithë kohës. “Nuk ka rëndësi se çfarë bëni, çfarë përdorni, ose ku zgjidhni për tu lidhur, ju do të jeni të mbrojtur,” ka thënë Gary Davis, Zëvendës-President i marketingut për konsum global nga McAfee.

LiveSafe është i përshtatshëm për Windows, iOS dhe Android. Nuk ka kufizime në numrin e pajisjeve që ju mund të përdorni ketë softuer, kështu që klientët mund të përdorin atë në të gjithë kompjuterët e tyre, tabletët si dhe smartphone-t. LiveSafe do të kushtojë 19.99 $ për abonim vitin e parë, dhe pas kësaj nga 79.99 $.

Përveç mbrojtjeve të zakonshme Anti-Virus, Anti-Malware dhe Firewall, McAfee kjo pako ofron 1 GB hapësirë për ruajtje e sigurtë në internet të quajtur “Personal Locker”, ku përdoruesit mund të ruajnë dokumentet e tyre më të ndjeshme.

Në momentin e aktivizimit, përdoruesit i kërkohet të zgjedhin një pin, të dërgoj një foto të fytyrës së tyre dhe pastaj të regjistroj zërin, së bashku, këto tri masa të sigurisë të sigurojnë mbrojtje të sigurt.

Ky shërbim do të jetë në dispozicion për konsumatorët që blejnë kompjuterë dhe laptopë Dell duke filluar nga 9 Qershor. McAfee në të ardhmen planifikon të shesë LiveSafe edhe nëpërmjet partnerëve tjerë, dhe gjithashtu është duke punuar për të shitur atë si një produkt të pavarur. |ameble|

Xerox dhe McAfee prezantojnë Demo printerin me sistemin e sigurisë

Xerox dhe McAfee prezantojnë Demo printerin me sistemin e sigurisë

Të martën gjatë konferencës FOCUS12 e organizuar nga McAfee, Xerox dhe McAfee kanë ekspozuar printerin e parë multifunksional  në rrjet i cili do të përdorë softuer nga McAfee me të cilin do të bëhet kontrolli i sistemit të sigurisë. Ky softuer përbëhet nga një metodë e sofistikuar filtrimi që i lejon vetëm programet e miratuara në rrjet.

Gjatë konferencës është paraqitur pyetja se a është e nevojshme që edhe printerët të kenë një mbrojtje ndaj malware ose viruseve? Sipas Tom Moore, nënkryetar i sigurisë në McAfee, një pajisje multifunksionale bëhet e ndjeshme ndaj sulmeve malware nga hakerët, kur ajo merr të dhëna dhe i procedon ato për printim, pastaj gjatë bërjes së kopjeve, skanimit si dhe gjatë faksimit.

Sipas McAfee, mënyra e re e sigurisë është e integruar në kompjuter kryesorë të makinës, duke siguruar një alarm të menjëhershëm në rast të sulmit nga hakerët, me ç’rast IT administratorët në bazë të auditimit mund të gjejnë lehtë gjurmët për kohën dhe origjinën e kërcnimeve.

Pajisjet Xerox të mbrojtura dhe menaxhuara nga softueri McAfee do të jenë në dispozicion në çerekun e parë të 2013, me produktet në WorkCentre Xerox dhe linjat e prodhimit ColorQube. |ameble| [divider top=”0″]