Tag Archives

5 Articles
Sony lanson memorie të reja XQD dhe SD

Sony lanson memorie të reja XQD dhe SD

Fotograf mesatar të cilët marrin foto apo video familjare, nëpër pushime apo edhe foto të rastit, nuk është e nevojshme të kenë pajisje me karakteristika të larta. Megjithatë për ata që janë profesionist dhe janë gjithmonë në kërkim të pajisjeve të fundit, atëherë mund të ju interesojnë kartelat e memorieve të fundit të lansuara nga kompania Sony.

Sony XQD 128GB

Në ngjarjen CES 2016, Sony ka lansuar dy memorie të reja, në formën XQD dhe SDXC UHS-II. Për ata që nuk e dinë, UHS-II është klasa e fundit e këtyre memorieve që ofron lexim dhe shkrim me të shpejtë në krahasim me ato paraprake.

Memoriet Sony XQD sipas Sony-it lexojnë me shpejtësi deri në 440MB/s, dhe shkruajnë me shpejtësi deri në 150MB/s. Kurse ato SD janë pak me të ngadalshme më lexim 260 MB/s, dhe shkrim 100MB/s.

Sony ka informuar gjithashtu se këto memorie janë në përputhje edhe me kamerat e fundit Nikon, D5 dhe D500.

Detajet për sa i përket çmimeve dhe disponueshmërisë pritet të bëhen së shpejti. /ameble

Samsung do të jetë furnizues i memorieve DRAM për iPhone 6S

Samsung do të jetë furnizues i memorieve DRAM për iPhone 6S

Samsung memoryApple iPhone 6S nuk pritet të dal në treg me herët se muaji shtator i këtij viti, edhe pse kemi dëgjuar thashetheme të ndryshme sa i përket këtij modeli të ardhshëm.

Sipas një raporti të ri kompania Samsung me sa duket do të jetë furnizues i memorieve DRAM të Apple-it për iPhone 6S dhe 6S Plus. E njëjta kompani është thënë të jetë furnizues edhe për memoriet DRAM të LG-së për smartphone-in e tyre të ri LG G4, i cili sipas thashethemeve do të dal në treg nga muaji prill.

Sipas Korea Times, Apple dhe Samsung kanë nënshkruar një marrëveshje të re e cila parasheh furnizimin e 50% të memorieve RAM për Apple iPhone 6S dhe 6S Plus. Samsung gjithashtu pritet të jetë një nga prodhuesit kryesor të procesorit të ri Apple A9 që pritet të lansohet me gjeneratën e ardhshme të iPhone-it gjatë vitit. /ameble

Sony lanson versionin e dytë të memorieve nga seria G XQD

Sony lanson versionin e dytë të memorieve nga seria G XQD

Sony ka lansuar disa kartela të reja të memorieve të quajtura “G Series XQD version 2”, të cilat janë të dizajnuara për personat që përdorin kamera DSLR të kualitetit të lartë dhe që kanë mundësinë e incizimit 4K videos, si p.sh Nikon D4/D4S. Këto memorie të reja janë shumë të shpejta dhe lexojnë deri 400MB/s dhe shkruajnë 350MB/s. Kapaciteti e tyre është deri në 128GB.

Sony G Series XQD

Memoriet përkrahin të dy PCI Express Gen.2 dhe USB 3.0.Kjo do të thotë se fotografët do të jetë në gjendje të kopjojnë formate të mëdha të fotografive RAW dhe videove 4K në një mënyrë shumë të shpejt krahasuar me mundësit e me hershme. Sony thotë se këto memorie janë tri herë më të shpejta, se sa seria e mëparshme N.

Shitje e këtyre memorieve fillon nga data 3 Nentor, kurse cmimet e tyre do të jenë nga 163$ deri në 800$ sipas kapacitetit të tyre. /ameble

SanDisk njofton për serinë e memorieve Connect Wireless

SanDisk njofton për serinë e memorieve Connect Wireless

SanDisk ka njoftuar për serinë e re të memorieve Flash për të dhëna, e emëruar si Sandisk Connect. Kjo seri e re e memorieve posedon mundësinë Wireless që përdoruesit të shpërndajnë të dhënat e tyre nëpërmes shumë pajisjeve, duke përfshirë smartphone, tablet dhe kompjuterë.

Seria Connect aktualisht ofron dy produkte: Flash Drive dhe Media Drive pa tela. Këto ofrojnë hapësirë deri 64GB dhe të dyja përmbajnë sloten SD.

[youtube id=”JFb5uvtHCcU” width=”600″ height=”350″]

Pra përdoruesit mund të lidhin ketë pajisje në kompjuterin e tyre, transferojë të dhënat e tyre dhe pastaj të ngarkojnë ato në çfarëdo pajisje smart dhe anasjelltas. Të dyja janë të përshtatshme me shumë prej pajisjeve mobile, duke përfshirë iPhone, iPad, iPod touch, Kindle Fire dhe pajisjet Android si dhe PC dhe Mac. E vetmja gjë që ju duhet ta bëni është të instaloni aplikacionin SanDisk Connect për iOS, android apo pajisje që ju jeni duke përdorur në mënyrë që të dhënat të komunikojnë në mes tyre.

Connect Flash Drive është në dispozicion me para-porosi nëpërmes Amazon-it për rreth 50 € për modelin 16GB dhe 60€ për modelin 32GB. Kurse Media Drive do të jetë në dispozicion ka fundi i vitit me kapacitet 32GB dhe 64GB, nuk ka detaje se sa do të jetë çmimi i tyre.  |ameble|

Samsung prodhon memorie 64GB për smartphone dhe tableta

Samsung prodhon memorie 64GB për smartphone dhe tableta

Samsung ka njoftuar dje për çip memorie të reja 64GB të brëndshme për smartphone dhe tableta, të cilat ajo thotë se janë 20% më të vogla dhe një e treta më e shpejt se ato aktuale.

Kompania tha 64GB eMMC (embedded multimedia card) lexon të dhëna në mënyrë sekuenciale deri në 260 Mb/s dhe shkruan deri në 50 Mb/s.

Këto memorie janë bërë duke përdorur klasa e fabrikimit 10 nanometershe të Samsung-ut, dhe kompania tha se ka filluar prodhimin nga fundi i muajit të kaluar.

Smartphone-t me 64GB memorie janë relativisht ende të rrallë, dhe shumica e tyre kanë një slot memorie të jashtme për më shumë hapësirë.
Për prodhuesit e smartphone-ve, duke shtuar më shumë memorie është një mënyrë e mirë për të rritur hapësirën për të dhënat. Top iPhone i fundit që ka 64GB memorie kushton 200 $ më shumë se versioni më 16GB. Samsung gjithashtu se fundmi ka lëshuar një version të Galaxy S3 me 64GB hapësirë te brendshme.

Samsung tha se këto memorie te fundit janë quajtur “64GB eMMC Pro Class 2000,” një nivel më lart nga ato aktuale ” Pro Class 1500 “. Klasa u ulët e memorieve lexon të dhëna deri në 140 Mb/s dhe shkruan deri në 50 Mb/s.

Memoriet e reja kanë masat 11.5mm me 13mm, në krahasim me ato të mëparshmet 12mm me 16mm.

Në muajin shtator, Samsung gjithashtu kishte njoftuar për prodhimin e çipave memorie 128GB eMMC për smartphone dhe pajisje të tjera, të cilat pritet të fillojnë të paraqiten vitin e ardhshëm. |computerworld| [divider top=”0″]