Tag Archives

6 Articles
Office 2016 planifikohet të lansohet gjatë këtij viti

Office 2016 planifikohet të lansohet gjatë këtij viti

Microsoft, versionin e ardhshëm të plotë të Microsoft Office-it pritet të lansoj në gjysmën e dytë të vitit 2015, ky lajm vjen sipas një shkrimi në blogun e Julia White, menaxhere e përgjithshme e marketingut për produktet e Office-it e cila gjithashtu është pjesë e ekipit të Office 365.

Office 2016

Ky version i ri, i cili pritet të quhet Office 2016, është dizajnuar posaçërisht për kompjuterë me mouse dhe keyboard. Të dy versionet për Windows dhe MacOS do të kenë të njëjtin emër dhe pritet të lansohen në të njëjtën kohë. Paketa MS Office mbetet një produkt i rëndësishëm për kompanitë ku shumica e tyre nëpër kompjuterë përdorin aplikacionet duke përfshirë Outlook, Word, Excel dhe PowerPoint. /ameble

Gmail sjellë si opsion ndryshimin e dokumenteve të Office-it drejtpërdrejt nga shfletuesi

Gmail sjellë si opsion ndryshimin e dokumenteve të Office-it drejtpërdrejt nga shfletuesi

GmailGmail ka sjellë si opsion ndryshimin e dokumenteve të Microsoft Office-it, duke i dhënë përdoruesve të Gmail-it mundësi për të hapur dhe edituar file-at si Word, Excel dhe Powerpoint brenda shfletuesit të tyre Chrome me vetëm një klik.

“Ne si përdorues të dokumenteve, e kuptojmë se nganjëherë vërtet është e nevojshme të punojnë drejtpërdrejt në file, kështu që për ketë arsye kemi bërë ketë përditësim për ju,” ka shpjeguar udhëheqësi i Google-it në një post të tij në Google+. “Tani është edhe më e lehtë për ju për të edituar file-a të Office-it ku shpesh ju vijnë të bashkangjitur në një email.”

Ja se si funksionon: kur pranoni një Word, Excel apo Powerpoint të bashkëngjitur me email, ju duhet të klikonin në butonin “edit”, dhe dokumenti juaj automatikisht do të konvertohet dhe hapet brenda Google Docs, Google Sheets apo Google Slides. Kur të përfundoni ndryshimin, ju thjesht mund ta ruani atë, eksportoni ose edhe dërgoni nëpërmes email-it.

Nëse nuk doni ta ndryshoni formatin e dokumentit që keni hapur, atëherë Google ju rekomandon të instaloni një program të vogël shtesë (extension) për editim (Office Editing) për Google Chrome, i cili ju mundëson që dokumentet e hapura të Office-it të ruajnë formatin e tyre origjinal edhe pas editimit. /ameble

Microsoft Office tani në dispozicion online

Microsoft Office tani në dispozicion online

Microsoft Office tani është në dispozicion online për të gjithë përdoruesit, duke ju dhënë mundësi përdoruesve të krijojnë dokumente dhe spreadsheets në internet online, të cilat pastaj ruhen në llogarinë OneDrive të përdoruesit.

Microsoft Word Online

Së fundmi, Microsoft ka njoftuar gjithashtu së përdoruesit do të kenë mundësi të shtojnë aplikacionet Word, Excel dhe Powerpoint në Chrome App Launcher, duke i mundësuar kështu qasje të shpejtë me një klik të vetëm.

Pra, ky është një lajm i mirë për të gjithë ata përdorues të cilët preferojnë të përdorin versionin online të Office-it dhe jo versionin e instaluar. Përveç kësaj, Microsoft ka futur gjithashtu edhe disa tipare të reja për Word, Excel, Powerpoint dhe OneNote online. /ameble

Microsoft Office për iPad, nga tani në dispozicion për shkarkim

Microsoft Office për iPad, nga tani në dispozicion për shkarkim

Më në fund, Microsoft sjell pakon e aplikacioneve Office për iPad ku nga sot e tutje mund të shkarkoni nëpërmjet iTunes. Programet Word, Excel, PowerPoint janë të dizajnuara në mënyrë specifike për tabletin iPad dhe mund të sinkronizohen lehtë nëpërmjet shërbimit OneDrive, në aplikacione tjera të Office-it, në pajisje tjera.

Në demonstrimin e sotëm, Microsoft ka prezantuar se si formatimi i aplikacioneve për iPad është në përputhje me versionet të tjera Desktop. Disa nga karakteristikat më interesante përfshijnë pamjet paraprake të listave (charts) në Excel para se t’i vendosni ato, gishtin laserik tregues në PowerPoint dhe një ndërfaqe fleksibile e Word-it.

[youtube id=”frpsGFQ4AIY” width=”600″ height=”350″]

Versioni i plotë, me aftësi të plotë editimi është pa pagesë për abonuesit e shërbimit Office 365. Për të gjithë të tjerët, mundësia e vetme është vetëm që t’i shihni dokumentet e pranuara.

Aplikacionin mund ta shkarkoni nga sot në iTunes nëpërmjet këtij linku. /ameble

Microsoft Office për iPad nga 27 Marsi

Microsoft Office për iPad nga 27 Marsi

Microsoft Office per ipadMicrosoft Office për iPad më në fund do të vij. Lansimi i këtij aplikacioni është caktuar në një konferencë për shtyp më 27 Mars në San Francisko. Në ftesën dërguar medieve thuhet së në ketë ngjarje do të paraqitet kryeshefi i Microsoft-it i emëruar kohët e fundit Satya Nadella, me fokus për “kryqëzimin e teknologjisë Cloud me pajisje mobile.”

Sipas Mary Jo Foley nga ZDNet, Nadella do të paraqitet sigurt për të njoftuar për versionin e Microsoft Office-it për iPad. Duke cituar disa burime të besueshme, sipas saj vihet në dukje se lansimi pritet para fundit të muajit.

Microsoft Office për iPad pritet të dal si një version  i kufizuar nga pakoja komplete e Office-itt, duke ofruar kështu aplikacionet Word, Excel, PowerPoint dhe OneNote. Për të gjitha detajet rreth kësaj pritet t’i shohim më 27 Mars. /ameble

S’ka Microsoft Office për Android dhe iOS deri në vitin 2014

S’ka Microsoft Office për Android dhe iOS deri në vitin 2014

Microsoft OfficeKa një kohë që është përfolur se Microsoft do të përgatisë versionin e Office-it për pajisjet iOS dhe Android, edhe raportet e mëhershme qe thoshin se kjo do të përfundoj nga fillimi i vitit 2013 duket të kenë qenë të pa vërteta.

Kurse një raporti i këtyre ditëve thotë se nuk pritet të kemi paketën e Office-it për Android dhe iOS deri në vitin 2014. Sipas, Mary Jo Foley nga ZDNet thuhet se Microsoft në muajin Tetor të këtij viti do të lansoj si përditësim “Gemini wave 1.0” duke riorganizimin programet kryesore të Office-it, si Word, Excel, PowerPoint dhe OneNote që të përshtaten me shumë në stilin Metro, kurse në Prill 2014 do të nxjerrin versionin e ri ndaras për Mac RT si dhe për Windows Phone.

Ndërsa për Android dhe iOS aplikacioni i Office-it nuk do të jetë gati deri në vjeshtën e vitit të ardhshëm ka thënë Foley. |ameble|