Tag Archives

2 Articles
Microsoft Windows 9 prezantohet me 30 Shtator

Microsoft Windows 9 prezantohet me 30 Shtator

Windows 9 konceptKemi dëgjuar shumë thashetheme për Microsoft-in i cili do të organizoi një ngjarje për shtyp për të prezantuar versionin e ardhshëm të sistemit operativ Windows 9 dhe tani më Microsoft ka konfirmuar ketë, duke dërguar ftesa për ngjarjen e tyre “ Prezantimi i Windows 9” e cila do të mbahet më 30 shtator në San Francisko.

Windows 9 pritet të vijë me një të dizajn të ri të Start Menu, me disa funksione të reja virtuale të Desktopit, si dhe disa funksione të reja do të shfaqën gjithashtu edhe në qendrën e notifikimeve si dhe në ndërfaqen e përdoruesve.

Çfarë të reja do të sjell Windows 9 do të kuptojmë për më pak se dy javë. /ameble

Windows 9 do të publikohet në Prill 2015

Windows 9 do të publikohet në Prill 2015

Windows 9Microsoft pritet të mban konferencën në Prill të këtij viti me ç’ rast kompania do të njoftojë për lançimin e sistemit Windows Phone 9.

Përveç këtij sistemi, pritet të prezantohet edhe sistemi operativ i ri, Windows 9, i koduar me emrin “Threshold” i cili pritet të dalë në prill të vitit 2015.

Microsoft Windows 8 nuk ka arrit një sukses siç kompania kishte shpresë, dhe sipas Paul Thurrot, Microsoft është në kërkim të heqin emrin e Windows 8 OS. Ajo çfarë është duke u përfolur për Windows 9, është rikthimi i Start menu-së si dhe mundësia për të drejtuar Apps Metro së bashku me aplikacionet në desktop.

Në konferencën e tyre nuk pritet që Microsoft të lëshojë një pamje për sistemin e ri operativ Windows 9, por kjo pritet të ndodh më vonë gjatë këtij viti. /ameble