Tag Archives

3 Articles
Minecraft është loja më e popullarizuar në YouTube

Minecraft është loja më e popullarizuar në YouTube

Ekzistojnë shumë video lojëra në YouTube, dhe Minecraft është një nga lojërat që përfshinë një pjesë të madhe këtu.

Kompania për hulumtime të tregut Newzoo dhe kompania tjetër Octoly kanë hulumtuar prezencën e video lojërat në Youtube dhe kanë dal me disa shifra interesante.

Nëse përmbledhim numrin total të shikimeve për top 20 video lojërat deri në muajin janar 2015, video lojërat përbëjnë 96.6 % të shikimeve. 41 % të shikimeve ishin për video lojën Minecraft. 2.4 miliardë shikime janë bërë për ketë lojë, ndërsa rreth një e treta e kësaj (790 milionë) janë për Grand Theft Auto. Loja e shumë njohur e FIFA-së renditen në vendin e tretë me 368 milionë shikime.

Newzoo Top 20 Game lojerat ne YouTube

Pra, gati gjashtë vjet pas lansimit të lojës Minecraft-it dhe ende nuk po i bie fama. Edhe në kanalin tonë në youtube kemi shfaqur një video të kësaj lojë që spaku shpjegon së si luhet (shih më poshtë)./ameble

Minecraft kalon 100 milionë regjistrime

Minecraft kalon 100 milionë regjistrime

Minecraft vazhdon të ngjitet lartë e më lartë, tani me sukseset e saja duke i futur ato në rezymenë e saj. Krijuesi  i kësaj loje Markus “@notch” Persson ka konfirmuar nëpërmjet Twitter-it, se versioni origjinal i lojës ka arritur në 100 milionë regjistrime unike.

 

Shifra përfshin regjistrimet falas për versionin demo nga shfletuesit në Mac dhe PC. Minecraft kohët e fundit është raportuar se kanë shitur 14 milionë kopje. Këto shifra nuk përfshin miliona kopje të shitura nëpërmjet Xbox 360 ose pajisje tjera mobile, dy prej të cilave kanë arritur të paktën në 10 milionë, gjithashtu këtu nuk është e përfshirë shifra 1 milionë nga PlayStation 3.

Për ketë lojë ne kemi publikuar dy seria në kanalin tonë në Youtube, ku kemi shpjeguar strategjinë e kësaj loje./ameble

[youtube id=”5HblPnB5QcQ” width=”600″ height=”350″]

[youtube id=”JeGQmOX6Dno” width=”600″ height=”350″]

Video Praktike: Minecraft shet 14 milionë kopje për PC

Video Praktike: Minecraft shet 14 milionë kopje për PC

Minecraft po fiton dhe po bëhet shumë e popullarizuar. Janë bërë gati pesë vjet që kur zhvilluesit kishin lansuar ketë lojë në publikë dhe që nga ajo ditë kjo lojë mbetet ende një ndër lojërat më të mira. Grupi Mojang ende vazhdon të përkrah ketë lojë për përditësime të rregullta dhe për ketë arsye rritet nga dita në ditë.

Tani, versioni për PC i kësaj loje ka shitur më shumë se 14 milionë kopje, ketë e ka bërë publike nëpërmes Twitter-it njëri nga zhvilluesit e kësaj loje Markus (@notch).

Kjo lojë luhet gjithashtu në PlayStation 3, Xbox 360, platformat mobile dhe shumë shpejt do të vijë edhe në PlayStation 4 dhe Xbox One.

Se si luhet dhe çfarë posedon kjo lojë ne kemi bërë një video praktike nëpërmes tabletit, të cilën mund t’a shikoni më poshtë:

[youtube id=”5HblPnB5QcQ” width=”600″ height=”350″]