Tag Archives

3 Articles
Microsoft konfirmon pjesëmarrjen në ngjarjen MWC 2015

Microsoft konfirmon pjesëmarrjen në ngjarjen MWC 2015

Çdo vit pas ngjarjes International Consumer Electronics, vëmendja kthehet drejt ngjarjes së radhës Mobile World Congress. Në këtë panair tregtar shumë kompani prezantojnë prodhimet e tyre të reja, veçanërisht smartphone dhe tablet, ku priten një sërë pajisjesh nga kompanitë e mëdha si Samsung, LG, HTC etj. Pothuajse të gjitha markat e mëdha janë të pranishme në ketë ngjarje, përderisa tani edhe Microsoft posedon markën e saj të smartphone-ve, është e pa kuptimtë për kompaninë që mos t’jetë e pranishme.

Microsoft nga dita e djeshme ka filluar të dërgoj ftesa për konferencën e saj në ngjarjen MWC. Ftesa nuk jap asnjë detaj se çfarë mund të pritet nga kjo ngjarje, por e ka cekur orën dhe datën 2 mars (e hënë), ku është dita e parë e konferencës së tyre.

Microsoft MWC 2015

Disa ditë me herët është thënë se një pajisje Lumia e pajisur me procesorin Snapdragon 810 mund të paraqitet këtë vit nga Microsoft, por deri me tani nuk ka pasur ndonjë raport që kjo mund të bëhet në ngjarjen MWC 2015. Është përfolur diçka për modelin Lumia 1330, pasardhës i Lumia 1320, kështu që ndoshta mund të kemi një prezantim të parë të këtij modeli. Por që gjithçka mbetet të shihet nga muaji i ardhshëm. /ameble

Nokia dërgon ftesa për konferencë për 24 Shkurt në MWC

Nokia dërgon ftesa për konferencë për 24 Shkurt në MWC

CES 2014 tani ka filluar të harrohet kurse në anën tjetër përgatitjet kanë filluar për ngjarjen e radhës Mobile World Congress (MWC 2014) që pritet të mbahet muajin e ardhshëm.

Kompania finlandeze sot ka dërguar ftesa zyrtare për një konferencë të cilin e ka caktuar pikërisht në ngjarjen MWC 2014  me datë 24 Shkurt. Kompania nëpërmes ftesës nuk ka dhënë informacione së çka do të jetë tema e konferencës së saj. Ftesa shkruan për takim me kompaninë me moton “meet us under the tree”, edhe pse kjo tani për tani nuk jap ndonjë sinjal se çfarë mund të jetë.

Nokia MWC Event

Në bazë të thashethemeve të fundit, thuhet se do të prezantoj smartphone-in Lumia Icon, gjithashtu mund të shfaqen detaje rreth të përfolurit Nokia Normandy smartphone i parë me sistemin operativ Android.

Siç kemi njoftuar kompania Nokia tashmë ka shitur biznesin e tyre të smartphone-ve për kompaninë Microsoft dhe kjo e fundit mund të shfrytëzoj rastin që të njoftoj për planet e saj për të ardhmen. Sido që të jetë, ameble do të përcjellë ketë ngjarje dhe pjesën tjetër të ngjarjeve në MWC. /ameble

LG për prodhimin e Windows Phone 8?

LG për prodhimin e Windows Phone 8?

Korea Times ka raportuar se LG është duke planifikuar në krijimin e një numri të smartphone-ve me Windows Phone 8 gjatë rrjedhës së vitit 2013.

Ky portali thotë se një person me fuqi ekzekutive i paidentifikuar nga LG ka thënë: “Ne këtë vit do të prodhojmë një numër të pajisjeve të reja Optimus dhe gjithashtu ka disa smartphone të ri në prodhim që do të dalin me sistem operativ Windows Phone 8.”

Gjithashtu plani i LG-s thuhet të jetë për një smartphone 5.5 inç të plotë HD për kongresin botëror të telefonave (Mobile World Congress) që mbahet në Barcelonë muajin e ardhshëm.

LG këto ditë ka zbuluar shifrat e shitjes së saj për pajisjet ku thotë se rreth 15 milion smartphone janë nxjerr në shitje nga tetor deri në dhjetor. Nëse kjo lëvizje biznesi shkon përpara, LG do tu bashkohet konkurrencës me produktet e HTC, Nokia, Samsung etj.

Natyrisht, krejt kjo për pajisje te reja mbetet thjesht një thashethem, dhe G.W. Kim, zëdhënësi i kompanisë ka refuzuar të komentojë për ketë. |ameble| [divider top=”0″]