Tag Archives

2 Articles
Mushkin njofton për diskun SSD Chronos 960GB

Mushkin njofton për diskun SSD Chronos 960GB

Bota me disqe SSD (solid state drives) po vazhdon të zgjerohet në drejtim të kapacitetit dhe shpejtësisë, dhe në të ardhmen ka të ngjarë se hard disqet klasike nuk do t’ju hyjnë në përdorim fare.

Në dhjetor kemi raportuar për kompaninë Mushkin e cila ka prodhuar diskun SSD të parë në botë me kapacitet 480GB mSATA. Para lansimit të Mushkin 480GB (SF-2281), disqet me të mëdha të më hershme kanë qenë 240GB/256GB.

Kurse tani një muaj me vonë kjo kompani synon të ec përpara me kapacitet edhe me të lart, me diskun e tyre te fundit Chronos 960GB SSD (I dyfishuar) që do të shfaqet nga ky muaj, dhe me siguri se ky ka për synim aplikacionet intensive si Workstation dhe serverë. Nuk janë dhënë detjae për çmimin. |ameble| [divider top=”0″]

Mushkin shfaq diskun 480GB mSATA SSD

Mushkin shfaq diskun 480GB mSATA SSD

Mushkin këtë javë ka shtuar një disk solid state drive (SSD) në serinë e tyre, duke njoftuar kështu për prodhimin e diskut të parë në botë 480GB mSATA. Deri në lançimin e Mushkin 480GB (SF-2281), disqet me të mëdha të më mëparshme kanë qenë 240GB/256GB.

Mushkin i ri 480GB SSD është i pajisur me Trim, ECC, SATA 6Gbps, dhe firmware upgradeable, me shpejtësi maksimale të leximit 540MBps, kurse të shkrimit 425MBps.

Mushkin 480GB SSD do të mbërrijë në dyqanet e SHBA-së në fillim të muajit janar 2013 dhe do të jetë me çmim 500 $, kurse është planifikuar të shpërndahet në të gjithë botën në mes të janarit. Për më shumë informacion dhe specifika të plotë mund të merrni nga uebfaqja e internetit Mushkin. |ameble| [divider top=”0″]