Tag Archives

2 Articles
Jay Z futet në biznesin e muzikës Streaming më blerjen e kompanisë Aspiro

Jay Z futet në biznesin e muzikës Streaming më blerjen e kompanisë Aspiro

Në ditët e sotshme kemi filluar të shohim muzikantë të shumtë që po hynë në biznesin e muzikës jo si artistë, por si njerëz të biznesit. Për shembull, Neil Young ka lansuar Pono Music Player, Dr.Dre posedon Beats Music (edhe pse tani është blerë nga Apple), kurse i fundit që është raportuar eshte reperi Jay Z që do të hyjë biznesit për muzikë streaming.

Sipas një raporti nga The New York Times (nëpërmjet AppleInsider), Jay Z ka bërë ofertë prej 56 milionë $ për kompaninë suedeze Aspiro. Përderisa kjo kompani nuk është shumë e njohur për dikë, kjo është kompania primare e shërbimeve për muzikë streaming në WiMP dhe Tidal, dy prej të cilave ofrojnë muzikë streaming më cilësi më të lartë në krahasim me konkurrencën.

Nuk është hera e parë që dëgjojmë se Jay Z është në interes të këtij biznesi, në janar thuhet se muzikanti ishte i interesuar në blerjen e kompanisë Tidal, por si duket interesimi paska qenë në shërbimin primar siç është Aspiro. Oferta është bërë nëpërmjet një kompanie për investime të quajtur Project Panther Bidco, ku edhe ka lëshuar një deklaratë që konfirmon blerjen.

“Janë përmbushur të gjitha kushtet për përfundimin e ofertës, dhe për këtë arsye oferta është shpallur pa kushte. Prandaj, Panther do të përfundojë blerjen e aksioneve të tenderuara në ofertë. “Për momentin është e paqartë se çfarë do të bëjë Jay Z me ketë kompani” /ameble

Spotify arrin në 24 milionë përdorues aktiv

Spotify arrin në 24 milionë përdorues aktiv

Shërbimi për muzikë streaming Spotify tani posedon më shumë se 24 milionë përdorues aktiv, dhe nga këta 24 milionë 6 milionë janë abonentë me pagesë, kjo pritet të bëhet publike shumë shpejt nga Daniel Ek në ngjarjen SXSW që po mbahet në Teksas të SHBA-ve.

Në korrik të vitit të kaluar Spotify kishte një total prej 15 milionë abonentëve me 4 milionë që paguajnë, kështu që kanë arritur të shtojnë rreth 2 milionë anëtarë me pagesë që nga vera e kaluar. Sukses i madh.

Ky shërbim ka filluar në Tetor të vitit 2008 nga disa persona Suedez të Spotify AB.
Deri në Shkurt të këtij viti, shërbimi është prezent në rreth 20 shtete të ndryshme. |ameble| [divider top=”0″]