Tag Archives

4 Articles
Video Prezantim: Tableti Prestigio Multi Pad 9.7 Pro

Video Prezantim: Tableti Prestigio Multi Pad 9.7 Pro

Në bashkëpunim me NEPTUN-in, pajisja e radhës që kemi bërë prezantimin është tableti Prestigio MultiPad 9.7 Pro.

[youtube id=”JQGu7jbr_Wo” width=”600″ height=”350″]

Dizajni 

Pesha e lehtë, korniza e hollë dhe e lëmuar dhe pamja e jashtme tejet elegante, janë vetëm disa prej veçorive të jashtme të tabletit Prestigio. Veçoria dhe përparësia kryesore e këtij tabletit MultiPad ndaj modeleve të mëparshme është  ekrani me madhësi 9.7 inç LED, i ndërtuar të jetë rezistent ndaj gërvishtjeve. Me një mbulesë të zezë metalike të cilësisë së lartë dhe me një shtresë gome në anën e pasme, pajisja jep ndjesi të këndshme gjatë mbajtjes në duar. Ekrani poashtu përkrahë edhe rezolucionin HD të plotë me 1080p, kështu që ju lehtësisht mund të  lidhni pajisjen nëpërmjet portës HDMI në TV-në tuaj dhe të shikoni filma të kualitetit të lartë.

Hardueri

 • Tableti Prestigio MultiPad Pro ka 9.7 inç diagonalen e ekranit,  multi touch backlight led IPS me rezolucion 1024×768
 • Procesori është ARM Cortex A8 me shpejtësi prej 1.00 Ghz
 • RAM memoria është 1GB DDR3
 • Hapësira e brënshme për ruajtje është 8GB dhe posedon mundësinë e zgjerimit të kapacitetit me anë të kartelës SD deri në 32GB
 • WiFi përkrah standardet 802.11 b/g/n
 • Kamera frontale është 0.3 megapikselë
 • Bateria është e fuqisë 6000 mAh.

Sistemi Operativ dhe Aplikacionet

Tableti Prestigjio MultiPad vjen me sistem operativ Android 4.0 Ice Cream Sandwich, dhe i ka të instaluara mbi 40 aplikacione të ndryshme si: Mail, Skype, YouTube, Facebook, Twitter, etj, poashtu e ka mundësinë e shkarkimit të aplikacioneve të tjera nga Google Play.

Krahasuar me tablet të tjerë të serisë së tij, Prestigio MultiPad 9.7 Pro e ka të instaluar programin Office Suit Pro, me vlerë 10 dollarë në treg, që i lejon jo vetëm shikimin por edhe editimin e dokumenteve të tilla si Microsoft Word, Excel dhe Power Point.

Ajo që duhet të ceket është edhe aplikacioni Prestigio eReader, nëpërmjet të cilit ju lehtësisht mund t’i gjeni librat e juaj të preferuar në format elektronike. Poashtu ju do të keni qasje në më shumë se 250.000 libra elektronike, ndër të cilat 30.000 libra mund të shkarkohen falas.

Nëse vendoseni të blini këtë model nga Prestigio, ju duhet të dini se çka vjen në paketën e tij:

 • Tableti
 • Mbështjellësi elegant prej lëkure
 • Adapteri
 • USB kabllo për lidhje me PC dhe
 • Udhëzuesi

Këtë pajisje mund të gjeni në: Neptun

Video Prezantim: Lavatriçja EcoBubble nga Samsung (WF80F5E0W2W)

Video Prezantim: Lavatriçja EcoBubble nga Samsung (WF80F5E0W2W)

Në bashkëpunim me NEPTUN-in, në vijim kemi bërë prezantimin e Lavatriçes EcoBubble, Modeli: WF80F5E0W2W nga prodhuesi Samsung.

[youtube id=”Jntm_Ohy6GY” width=”600″ height=”350″]

Çka është EcoBubble dhe si funksionon? 

Teknologjia EcoBubble e merr detergjentin dhe e dërgon tek gjeneratori i fluskave ku aty detergjenti shkrihet në ujë dhe injektohet ajri ku krijohen fluska që shndërrohen në shkumë. Shkuma e krijuar transferohet në kazanin me rroba dhe depërton në to, 40 herë ma shpejt se sa përzierja ujë/detergjent, dhe kjo mundëson edhe largimin e njollave në temperaturë të ulet, gjë që ju ofron 70% kursime në faturën tuaj të rrymës. Nga këto fakte edhe teknologjia quhet EcoBubble.

Dizajni 

Me dizajn elegant Crystal Gloss ju e nxjerrni në pah lavatriçen në shtëpinë tuaj me dizajnin që nuk duket e zakonshme si një kuti por pjesë përbërëse e shtëpisë tuaj. Lavatriçja përfshinë teknologjinë Samsung eColor ™ e cila i jap derës një transparencë të thellë dhe elegante dhe me hapjen e gjerë 145 shkall, ju lehtëson ngarkimin e lavatriçes me lehtësi. Dizajnin organik e plotëson dhe ekrani i gjerë që karakterizohet me tastierë të rrafshet (sheshtë) e cila është e ndjeshme në prekje.

Mirëmbajtja 

Mirëmbajtja e lavatriçes është shumë e lehtë posaçërisht me teknologjinë inovative nga Samsung Smart Check ku ju nuk keni nevojë të thirrni mjeshtrin, sepse lavatriçja do të ju tregoj se ku është problemi dhe se si duhet të rregullohet me ndihmën e aplikacionit që mund të lexoj kodet që paraqitet në ekranin LED dhe ju mundëson parandalimin e prishjeve më të mëdha. Aplikacionin mund ta shkarkoni nga PlayStore për Android dhe Appstore për iOS.

Gjenerale

Lavatriqja ka 12 programe, dhe ju vetëm duhet të dini se çka jeni duke vendosur në kazan dhe jemi të sigurtë se njeri nga programet do t’i përshtatet nevojës tuaj. Kazani i lavatriçes është me teknologji Diamant dhe me dizajn aerodinamik, dhe përveç që jep performancë të fortë në të njëjtën kohë i ruan dhe i lanë rrobat me një kujdes dhe butësi. Një nga veçoritë kryesore është edhe ngrohësi nga qeramika që ka një qëndrueshmëri të trefishet në krahasim me ngrohtësit të thjesht si dhe duke ju falenderuar teknologjisë për kontroll të voltazhit, puna e lavatriçes është e qetë me maksimum deri në 76 db.

Lista e plotë e specifikave 

 • Energjia klasa A + + +
 • Kapaciteti 7, 8 dhe 12 kg
 • Rrotullimet max. 1200
 • 12 programe
 • Mbrojtja nga nxehja e tepërt (mbingrohja)
 • Mbrojtja nga fëmijët (child lock)
 • Mbrojtja nga voltazha e lartë
 • Temperaturat e larjes 20°C, 30°C, 40°C, 60°C, 95°C
 • Filtër vet pastrues
 • Sistemi automatik për diagnoistifikim
 • Pesha 63 kg (modeli 7kg)  |ameble|

Këtë pajisje mund ta gjeni në: Neptun 

Video Prezantim: Frigoriferi Samsung Side By Side (RSA1ZTSL1)

Video Prezantim: Frigoriferi Samsung Side By Side (RSA1ZTSL1)

Në bashkëpunim me NEPTUN-in, sot do të prezantojmë Frigoriferin Side by Side Modeli: RSA1ZTSL1 nga prodhuesi Samsung.
Videot zyrtare: https://ameble.gjirafa.com
Kapaciteti dhe Dimensionet

Frigoriferi Side by Side ka kapacitet neto 484 litra, ku 144 litra janë të rezervuar për ngrirje ndërsa pjesa e mbetur 340 litra për ftohje. Ky frigorifer është i lartë 178.9 cm, i gjerë 91.2 cm, i gjatë 73.4 cm dhe peshon 119 kg.

Karakteristikat dhe Funksionaliteti

Frigoriferi veçohet me një dizajn shumë tërheqës dhe përmban shumë  karakteristika dhe veti pozitive për të cilat prodhuesi me renome botërore Samsung, ka investuar shume deri te realizimi i këtij produkti, që ai të jetë sa më i përkryer.

 • Dera e majtë e frigoriferit përbëhet prej një paneli kontrollues nëpërmjet të cilit behet menaxhimi  i frigoriferit. Në panel janë të vendosur butonat të cilit janë të programuar për të kryer funksione të ndryshme.
 • Power Frreze Buton – Përshpejton kohën që duhet për të ngrirë produktet në ngrirës. Kjo mund të jetë e dobishme në qoftë se ju duhet të ngrini shpejt ushqime që prishen lehtë ose në raste kur temperatura e ngritësit është rritur së tepërmi (Per shembull, në qoftë se dera e frigoriferit është harruar e hapur)
 • Nëpërmjet Butonit Freezer apo butoni i ngritësit ju mund të vendoseni temperaturën e ngritësit, sipas dëshirës tuaj nga -14 deri në – 25 gradë celsius.
 • Butoni Ice Type – ju mundëson përzgjedhjen e  modelit të akullit i cili mund të jetë në formë të kubit ose në pjesë më të imëta, po ashtu nëpërmjet të tij bëhet ndezja ose fikja e opsionit të akullit.
 • Fridge butoni kontrollon temperaturën e frigoriferit ku ju mund të vendoseni temperaturën sipas dëshirës tuaj nga 1 deri në 7 gradë celsius.
 • Në qoftë se do të shkoni në pushim ose në ndonjë udhëtim zyrtarë dhe nuk keni nevojë për frigoriferin, atëherë shtypeni butonin Vacation.
 • Duke mbajtur për 3 sekonda butonin Child Lock ju do të parandaloni qasjen e fëmijëve tuaj në kontrollin e frigoriferit , ku njëfarë mënyre gjithë frigoriferi bllokohet,  butonat nuk do të jenë funksional, e as leva e ujit dhe akullit nuk do të punojnë.
 • Leva e parë ju mundëson përzgjedhjen e  modelit të akullit i cili mund të jetë në formë të kubit ose në pjesë më të imëta . Si funksionon kjo është shumë e thjeshtë, e vendoseni gotën poshtë depozitës së akullit dhe shtypni butësisht drejt levës, dhe akulli bjen në gotën tuaj.
 • Leva e dytë iu mundëson shërbimin me ujë të pijshëm. Pra, ky funksion tregon se frigoriferi mund të lidhet drejtpërsëdrejti në furnizues të ujit. Si funksionon kjo është njëjtë sikurse funksioni i levës së akullit. Vendoseni gotën poshtë depozitës së ujit dhe shtypni butësisht drejt levës, dhe gota do të mbushet me ujë.
 • Pa e hapur derën mund të nxjerrën pijet e ftohta nëpërmjet një ta quajmë dritare e cila është vendosur në derën e djathë dhe që realisht mund të shërben si një mini bar. Me këtë mundësi që ofrohet nga Frigoriferi Samsung  bëhet kursimi i energjisë se ftohjes.
 • Frigoriferi Samsung me dy ndarje është i projektuar në atë mënyrë për t’iu dhënë maksimum kursimit të hapësirës si dhe për ta mbajtur ushqimin e freskët sa ma gjatë.
 • Dera e majtë e brendshme përbehet prej mbajtësit të akullit si dhe ka 3 mbajtës të dyerve, ndërsa pjesa e majtë e brendshme e frigoriferit është e dedikuar për ngrirje dhe ka mbajtësin e prodhimit të akullit, 3 rafte nga xhami si dhe 3 sirtarë.
 • Pjesa e djathë e brendshme e frigoriferit është e dedikuar vetëm për ftohje, i ndarë në 3 pjesë nëpërmjet 3 rafteve. Po ashtu këtu janë të vendosur edhe 3 sirtar ku 2 të epërmit janë të dedikuar për perime dhe fruta, ndërsa ai i fundit e ka funksionin coolselect duo.
 • Përdorimi i coolselect duo ju mundëson të kontrolloni ushqimin tuaj dhe ndihmon për të ruajtur shijen dhe për të zgjatur freskinë e ushqimit  dhe ka 2 funksione, funksioni meat apo mishi dhe funksioni fruits/ fruta ose perime.

No Frost

Një gjë shumë e rëndësishme tek ky frigorifer që duhet të përmendet është NO FROST, pra ushqimi i ngrirë asnjëherë nuk bëhet me shtresa të akullit.

Shpenzimet e ulëta të energjisë elektrike

Ajo që më të vërtete duhet përmendur janë edhe shpenzimet e energjisë elektrike shumë të ulëta. Kjo pajisje harxhon diku  rreth 422kWh energji për një vit që do të thotë se për një muaj afërsisht harxhon 36 kWh.  |ameble|

Këtë pajisje mund ta gjeni në: Neptun

E plotësuar: Hapet dyqani më i madh në vend për elektronikë

E plotësuar: Hapet dyqani më i madh në vend për elektronikë

Nesër, nga ora 17:00, në qytetin e bukur të Prizrenit do të hapet dyqani më i madhi në vend për elektronikë nga NEPTUN. Me rastin e hapjes së dyqanit, NEPTUN do të organizoj një ceremoni solemne me ç’rast do të jenë pjesëmarrës edhe zyrtar lokal që do të bëjnë hapjen zyrtare (prerjen e shiritit).

Ndërsa me 20 Mars (të Mërkuren), kur edhe zyrtarisht fillon shitja në këtë dyqan, NEPTUN ka përgatitur befasi për ju, me shumë artikuj GRATIS, andaj mos hezitoni ta vizitoni. Kjo ofertë vlen vetëm për datën 20 Mars 2013.

NEPTUN njihet për rrjetin e dyqaneve elektronike, si lider në Ballkan me kualitet dhe çmime mahnitëse. Përfaqësues i shumë brendeve të njohura elektronike si: LG, Samsung, Sony, Grundig, Beko, Blomberg, Ariston, Candy, Philips, Moulinex, Rowenta si dhe shumë tjera.

Nëse dëshironi të jeni të informuar në vazhdimësi për ofertat dhe produktet më të reja elektronike atëherë bëhuni fans i faqes së tyre zyrtare në Facebook. Dyqani i ri gjendet në rrugën Tirana në Prizren. 

E plotësuar (11:00): Edhe 6 orë na ndajnë nga hapja solemne. Qëndroni me ne, sepse do të ju informojmë drejtëpërdrejt nga ceremonia.

E plotësuar (19:00): Dyqani u hap sipas kohës së paraparë, me një organizim të veçantë që ishin të ftuar dhjetëra pjesëmarrës, ndër ta edhe kryetari i komunës se Prizrenit i cili edhe filloj hapjen solemne. Fjalën e morën e pronaret të cilët pak a shume jepen një pasqyrë të shkurt për dyqanin e tyre të ri.

Për më shumë tregojnë fotografitë e paraqitura me poshtë:

[divider top=”0″]