Tag Archives

3 Articles
Air Button shton butona ekstra në smartphone

Air Button shton butona ekstra në smartphone

Butona fizikë nëpër smartphone zakonisht janë butonat për zë, për ndezje si dhe butonin për të kaluar në faqen kryesore (home).

Megjithatë në qoftë se dëshironi të keni butona ekstra në smartphone-in tuaj për t’ju mundësuar qasje në karakteristika specifike pa pasur nevojë të hyni nëpër procesin e zhbllokimin të smartphone-it, atëherë është nisur një projekt i ri në Kickstarter i quajtur Air Button, i cili u jap mundësi të shtoni një ose dy butona, të përshtatshëm për smartphone Android.

 

 

Air Button i përkrahur nga NFC çiftohet me smartphone dhe kështu mund të bëhet konfigurimi i butonave.

Sa për funksionalitetin e kësaj, duket të jetë shumë standard. Butonat mund të konfigurohen për t’ju përgjigjur thirrjeve, ndezur Flash-in, ndalur alarmin, për të kaluar smartphone-in në heshtje (silent), kontrolluar muzikën si dhe shumë opsione tjera.

Për më shumë detaje rreth këtij projekti mund të shikoni në ueb-faqen Kickstarter. /ameble

LG lanson makinën larëse me teknologjinë NFC

LG lanson makinën larëse me teknologjinë NFC

Sot makinat larëse janë shumë të rëndësishme kur është fjala për larjen e rrobave, mirëpo çfarë funksioni tjetër mund të kryejnë? Gjatë ngjarjes InnoFest 2014 kompania LG ka prezantuar një makinë larëse të re që mund të jetë me interes të madh për pronarët e shtëpive të reja, posaçërisht kur makina e llojit të tillë posedon përkrahjen NFC.

Kjo makinë vjen me shumë opsione të reja që përcaktojnë se çfarë sasie e ujit të përdoret, çfarë temperature duhet të jetë si dhe sa rroba është e nevojshme të futen për larje. Gjithashtu posedon opsionin për larje të shpejtë, ku makina shpërlanë rrobat për disa minuta, nga dallimi i larjes së gjatë që rrotullohet më shumë herë dhe përdorë më shumë ujë.

Kurse nëpërmjet përdorimit të NFC-së, përdoruesit do të kenë mundësinë të shkarkojnë programe të reja për larje nëpërmes smartphone-it. Lidhja NFC gjithashtu mundëson gjetjen e ndonjë prishje të makinës nëse ka.

Përveç lidhjes NFC kjo makinë vjen edhe me teknologjinë TrueSteam që posedon tri karakteristika të tilla si Steam Refresh, Allergy Care, dhe Steam Softener. /ameble

Gjërat që iPhone 5 ende nuk mund t’i bëjë

Gjërat që iPhone 5 ende nuk mund t’i bëjë

Sa i përket specifikave, performancës si dhe dizajnit iPhone 5 është produkti më i mirë i Apple deri më sot. Mirëpo kjo nuk do të thotë që kanë bërë maksimumin. Gjatë prezantimit nuk janë përgjigjur e as diskutuar disa prej karakteristikave që ne jo vetëm që i duam në iPhone por mendojmë që Apple është vonuar me këto karakteristika.

NFC për transfer të fotografive dhe pagesave me celular

Në vend të integrimit të NFC në iPhone, Apple do të mundohet që t’ju bind të përdorni sistemin e saj Passbook, i cili lejon përdoruesit të ruajë bileta, kuponat për dhuratë, dhe gjërat të ngjashme. Passbook-u mund të kryej shumicën e detyrave që mund të beni edhe me NFC, por padyshim jo të gjitha. Për shembull, me Passbook ju nuk mund të përdorni WiFi pë të dërguar të holla të një mik apo online shop nëpërmjet PayPal. NFC gjithashtu ju lejon që të transferoni përmbajtje (audio, video, foto, linqe, etj…) midis pajisjeve vetëm me një prekje nderrmjet dy pajisjeve, sikurse në Galaxy S III.

Një zgjidhje tjetër për tastierë, si Swype

Swype është diçka e prezantuar në telefonat Android. Në vend të prekjes një nga një në cdo shkronjë, në SwYPE ju mund të tërhiqni gishtin tuaj mbi shkronja pa larguar gishtin dhe si rezultat mesazhi juaj shkon shumë më shpejt. Edhe pse Swype është duke zhvilluar aplikacionin Apple ende nuk i lejonë zyrtarisht.

 

Mbështetje për SD kartelë

Tani kur Smartphone-at janë të avancuar askush nuk ka dëshire të mbaj dy pajisje, për këtë arsye iPhone e zëvendëson edhe iPod-in që ofrohet me 160GB kapacitet, mos përkrahja e SD kartelave na shtynë që çdo javë të ndërrojmë apo edhe të lëjmë shumicën e photove si dhe këngëve në shtëpi.

Një mikro-HDMI port

Ende nuk e kuptojmë se pse iPhone 5 nuk ka një mikro-HDMI port për lidhje në TV, Projector. Për të lidhur në TV ju duhet të keni Apple TV që kushton 99 dollar apo të përdorni adapter special (29$). Kindle Fire HD dhe shumica e telefonave dhe Tabletave Android përdorin mikro-HDMI port që e lehtëson shumë punën për tu lidhur në TV apo edhe në projektor për ndonjë prezantim, si dhe kryesorja nga aspekti ekonomik është më e përballueshme për përdoruesit sepse ju duhet vetëm një kabëll HDMI që kushton 8-10 Euro.

Bateria të zëvendësueshme

Edhe pse kohëzgjatja e baterisë është përmirësuar, shumica prej neve përdorim smartphone gjatë gjithë ditës, kështu që mirë do të ishte që të kemi një rezervë me veti që mund të zëvendësojmë kur të duam. Përdoruesit që e mbushin shumë shpesh iPhonin (3-4 herë në ditë) e dinë shumë mirë që kapaciteti i baterisë bjen pas 10 muajve dhe për të zëvendësuar me bateri të re duhet të paguajnë baterinë si dhe punën për zëvendësimin e saj.

Të gjitha këto mangësi a do të ngadalsojnë shitjen e iPhone 5, unë mendoj që jo. Por menduam që është mirë që t’i cekim në mënyrë që përdoruesit të dinë se cka mund të bëjnë e cka jo me iPhone 5.

Nëse mendoni që kemi anashkaluar disa funksione tjera që iPhone mund të kishte implementuar na shkruani në komente më poshtë. (si p.sh sigurim biometrik, zhbllokimi i ekranit me foton dhe zërin tuaj që ekziston ne Android 4.x.x) |ameble| [divider top=”0″]