Tag Archives

3 Articles
Biznesi e hartave nga Nokia, Nokia HERE, në shitje

Biznesi e hartave nga Nokia, Nokia HERE, në shitje

Nokia Here MapsSi duket Nokia, e cila tanimë është në pronësi të gjigantit Microsoft, është e interesuar për shitjen e njësisë së saj të hartave. Kompania është duke kërkuar një shumë të majme të hollave, rreth 3.2 miliardë Euro, dhe ofertat e para pritet të mbërrijë në fund të javës së ardhshme.

Sipas një raporti në Bloomberg, Apple është në mesin e blerësve potencial për biznesin e hartave nga Nokia. Blerësit e tjerë të mundshëm të biznesit Nokia HERE janë Alibaba, Amazon, Facebook, Baidu si dhe një grup i krijuesit të makinave gjermane.

Futjen e biznesit Nokia HERE nën ombrellën e kompanisë Apple, do të jap një shtyrje të madhe të hartave ekzistuese në Apple me të cilat do të mundohet të konkurroj kundër drejt hartave nga Google, Google Maps.

Se çfarë do të ndodh me Nokia HERE, kush do të ofron më shumë para për hartat nga Nokia, do të kuptojmë javën e ardhshme. /ameble

Në shitje shërbimi i hartave “Nokia HERE”

Në shitje shërbimi i hartave “Nokia HERE”

Pas raportimit se Nokia është në bisedime për blerjen e Alcatel-Lucent në një marrëveshje prej të 16 miliardë dollarësh, kompania ka njoftuar gjithashtu se po konsideron shitjen e shërbimit të saj të hartave HERE.

Nokia HERE

Ajo ka thënë se është duke shqyrtuar operacionet e saja strategjike dhe kështu mund të përfshijë shitjen e këtij biznesi.

Nokia has initiated a review of strategic options for its HERE business

Nokia Corporation
Stock Exchange Release
April 15, 2015 at 08:05 (CET +1)

Espoo, Finland – Nokia today announces that it has initiated a review of strategic options, including a potential divestment, for its HERE business. HERE is a leader in navigation, mapping and location intelligence.

Nokia today also announced a proposed combination with Alcatel-Lucent. The Board of Directors of Nokia believes this is the right moment to assess the position of HERE within the proposed new Nokia business.

Do të jetë shumë interesante të shohim se cila nga kompanitë e mëdha është e interesuar në blerjen e shërbimit të hartave HERE! /ameble

Nokia HERE tani në dispozicion për të gjitha pajisjet Android

Nokia HERE tani në dispozicion për të gjitha pajisjet Android

Nokia Here MapsGjatë muajit Gusht, Nokia kishte lansuar aplikacionin për harta “Nokia HERE” për modelet Galaxy të Samsung-ut, aplikacioni ishte ekskluziv vetëm për pajisjet e Samsung-ut që posedojnë platformën Android.

Tani ketë aplikacion Nokia e ka nxjerr në dispozicion për të gjitha pajisjet e tjera Android, dhe mund të shkarkohet nga cilado pajisje Android.

Aplikacioni Nokia HERE Maps për Android për momentin është në versionin testues Beta, është pa pagesë dhe mund të shkarkohet këtu . /ameble