Tag Archives

3 Articles
Nokia Lumia i ardhshëm do të zbulohet nesër

Nokia Lumia i ardhshëm do të zbulohet nesër

Nokia ka lansuar një video në të cilën shihet një smartphone i ri që ka dukjen e një pajisje të veshur me alumin. Është e qartë që gjatë kësaj kohe Nokia ka paralajmëruar se do të publikoj smartphone-in Lumia 928, por a është ky ai për të cilin presim, akoma nuk është e konfirmuar.

Sipas “Catwalk” kjo pajisje do të jetë me ekran 4.5 inç të llojit “OCTA”, procesori i tij do të jetë S4 1.5Ghz dy-bërthamorë , hapësirë interne 16GB , bateria me fuqi 2000mAh dhe kamerë të pasme 8.7MP me LED flash. Si rezultat i dizajnit të ri ky smartphone pritet që të jetë 50 gram më i lehtë se Nokia Lumia 920(pra vetëm 135g), dhe 2.3mm më i hollë (pra 8.4).

Nokia gjithashtu është duke përgatitur edhe një telefon tjetër qe do të ketë kamerë 41-megapikselë, i cili do të jetë i mbështjellë me kopertinë prej metali. Sido qe të jetë Nokia pritet që ti zbulojë të gjitha këto pajisje nesër (me 14Maj). |ameble|

[youtube id=”ev9rdaDK-YQ” width=”600″ height=”350″]

Nokia Lumia 928, reklamohet para lansimit

Nokia Lumia 928, reklamohet para lansimit

Nokia Lumia 928, i cili pritet të jetë një smartphone ekskluziv për Verizon Wireless, gjatë dy javëve të shkuara është përfolur shumë. Ai pritet të ketë përmirësime krahasuar me Lumia 920. Ky model i ri pritet të jetë pak më i hollë dhe më i lehtë se paraardhësi i tij. Një billboard për këtë smartphone të veçantë është publikuar nga “mynokiablog” këto ditë, edhe pse vërtetësia e reklamës nuk është konfirmuar.

Nokia Lumia 928 billboard

Nga kompania Nokia janë dërguar ftesa se do të mbaj një ngjarje më datë 14 Maj në Londër, aty pritet të njoftojnë për një smartphone Lumia, me herët është përfolur se do të jetë apo quhet Nokia EOS apo edhe Lumia 928. Pajisja në këtë billboard është shumë e ngjashëm me atë që është përfolur për Lumia 928. Të gjitha këto thashetheme mbeten të zbulohen me datë 14 Maj. |ameble|

Nokia Lumia arrin rekord në shitje

Nokia Lumia arrin rekord në shitje

Nokia Lumia 920Seria e smartphone-ve Nokia Lumia janë si rezultat i marrëveshjes miliona dollarësh në mes të prodhuesit finlandez Nokia dhe Microsoft. Kompania Nokia sistemin e vet operativ e ka varrosur në favor të platformës Windows Phone.

Duke pasur parasysh se modeli Lumia 920 është pajisja më e shitur me Windows Phone, nuk është për tu çuditur nëse shitjet e Nokia Lumia-s kanë arritur një rekord të ri në çerekun e parë.

Në raportin e fitimeve nga Nokia është theksuar nga seria Lumia janë shitur 5.6 milionë smartphone, një rritje e madhe krahasuar me çerekun e mëparshëm në të cilin janë shitur vetëm 4.4 milion.

Kompania gjithashtu ka përmendur se dy të tretat e të gjitha pajisjeve Lumia të shitura në çerekun e parë janë më Windows Phone 8. Pavarësisht shitjeve globale që kanë qenë rekord, Nokia kësaj radhe ka arritur shitje të mëdha edhe në tregun e SHBA-ve.

Lansimi i modelit të ardhshëm Nokia Lumia 928 mund të ndihmojë rritjen e shitjeve edhe me shumë. |ameble|