Tag Archives

6 Articles
Microsoft do të zëvendësoj Outlook.com me Office 365

Microsoft do të zëvendësoj Outlook.com me Office 365

Outlook dhe Office 365Microsoft po shqyrton zëvendësimin e teknologjisë dhe ndërfaqes se Outlook.com me Office 365, nëse disa raporte dalin të jenë të vërteta. Kompania  gjatë këtij viti si duket do të migroj të gjithë përdoruesit e Outlook.com në Office 365. Office 365 sjell shërbime të reja të cilat përfshijnë edhe Outlook Web Access.

Pyetja që me siguri duhet të jetë në mendjen e të gjithë përdoruesve është se pse po e bën Microsoft ketë ndryshim? Sipas The Verge arsyeja e këtij ndryshimi është që platformat Microsoft Outlook, Exchange dhe Office 365 posedojnë një lidhje të përkryer ndërmjet vete. Këto thashetheme gjithashtu lidhen me spekulimet e më hershme se do të ketë ndryshime të mëdha në ndërfaqen e Outlook.com.

Microsoft, që një kohë nuk e ka përditësuar shërbimin e saj të e-mail-it dhe madje flitet së do të bëj integrimin e chat-it në të. Për momentin ende nuk dihet ndonjë datë e saktë se kur do të ndodh migrimi i Outlook.com në Office 365. /ameble

Për studentët abonim falas në Microsoft Office 365

Për studentët abonim falas në Microsoft Office 365

Office 365 LogoMicrosoft ka njoftuar se ka kthyer qasjen apo abonimin falas për studentet e rregullt në shërbimet e tyre Microsoft Office 365. Kompania të njëjtën gjë më parë e kishte bërë vetëm për studentët në Nju Jork kurse tani ketë e ka nxjerr në dispozicion për të gjithë studentët në mbarë botën.

Miliona studentë në mbarë botën tani ligjshëm mund t’i qasen pakos së Office-it nga shkollat e tyre dhe gjithashtu ju njoftojmë se e kemi mundësuar që pa pagesë të gjithë studentët e huaj në nivel global të regjistrohen vetvetiu dhe të marrin Office 365 dhe instalojnë Office-in. Kjo përfshin 5.5 milionë student të huaj nga Australia, rreth 5 milionë student nga Gjermani, 7 milionë nga Brazili, 1.3 milion nga Universiteti Anadolu në Turqi, çdo nxënës nga Hong Kong-u si dhe miliona tjerë.

Për ketë mundësi nga Microsoft më shumë informata mund të gjeni në ketë link. /ameble

Office 2016 planifikohet të lansohet gjatë këtij viti

Office 2016 planifikohet të lansohet gjatë këtij viti

Microsoft, versionin e ardhshëm të plotë të Microsoft Office-it pritet të lansoj në gjysmën e dytë të vitit 2015, ky lajm vjen sipas një shkrimi në blogun e Julia White, menaxhere e përgjithshme e marketingut për produktet e Office-it e cila gjithashtu është pjesë e ekipit të Office 365.

Office 2016

Ky version i ri, i cili pritet të quhet Office 2016, është dizajnuar posaçërisht për kompjuterë me mouse dhe keyboard. Të dy versionet për Windows dhe MacOS do të kenë të njëjtin emër dhe pritet të lansohen në të njëjtën kohë. Paketa MS Office mbetet një produkt i rëndësishëm për kompanitë ku shumica e tyre nëpër kompjuterë përdorin aplikacionet duke përfshirë Outlook, Word, Excel dhe PowerPoint. /ameble

Microsoft për abonentët e Office 365 ofron hapësirë pa limit në OneDrive

Microsoft për abonentët e Office 365 ofron hapësirë pa limit në OneDrive

OneDriveHapësira për ruajtjen e të dhënave në shërbimet Cloud sot është një mundësi e mirë nëse dëshironi të keni qasje në dokumentet apo të dhënat tuaja nga kudo, pa pasur nevojë që të bartni USB flash apo disqe e jashtme. Megjithatë nganjëherë edhe kjo mundësi mund të jetë goxha e kushtueshme sidomos nëse keni shumë të dhëna, që do të thotë se ju duhet të paguani hapësirë shtesë që vjen si abonim mujor apo vjetor.

Megjithatë një lajm i mirë nga Microsoft sa i përket kësaj është se në qoftë se jeni abonues apo përdorues i Office 365 Home, Personal, apo edhe në Universitet, llogaria në OneDrive do të përditësohet në hapësirë të pakufizuar.

Më herët, ata kishin ofruar 15GB hapësirë pa pagesë për të gjithë përdoruesit, kurse përdoruesit e Office 365 posedonin 1TB hapësirë, por që tani kompania Microsoft ka vendosur që të heq komplet limitin për këta përdorues. Me ketë hap kompania po perpiqet të josh klient të ri. /ameble

Përdoruesit e SkyDrive Pro, tani me 25GB hapësirë për të dhëna

Përdoruesit e SkyDrive Pro, tani me 25GB hapësirë për të dhëna

Skydrive logoMicrosoft ka njoftuar se përdoruesit e shërbimit të saj SkyDrive Pro, e cila është në dispozicion për abonentët e shërbimit Office 365, tani në dispozicion kanë 25GB hapësirë për të dhëna në llogaritë e tyre. Deri sot ka qenë vetëm 7GB me mundësi zgjerimi deri 50 – 100GB më çmim të ndryshëm.

Kjo ofertë nuk është një mundësi krejt e lirë, pasi që ju duhet të paguani për abonim në Office 365 në mënyrë që të keni qasje në SkyDrive Pro, por është në të mirë të përdoruesve të cilët edhe ashtu posedojnë 7GB. Kjo vlen gjithashtu për çdo përdorues që planifikon të paguaj abonim të ri. Prapë së prapë, ky veprim e ndihmon Microsoft-in të mbeten konkurrent i fortë kundër shërbime të tjera të tilla si Dropbox dhe Google Drive.

Microsoft ka njoftuar gjithashtu edhe për një opsion të ri brenda kësaj që quhet “Shared with me” që ju mundëson të shihni dokumente tjera që janë ndarë me ju, ngjashëm siç është në Google Drive Docs. |ameble|

Microsoft fillon sot me Office 2013

Microsoft fillon sot me Office 2013

Ju që keni ndjekur lajmet për aplikacionin Office ndoshta keni mbajtur ne mend se fillimi i vitit 2013 apo më saktësisht sot bëhet lansimi për shitje me pakicë të Office 2013. E titulluar “Time to 365“, Microsoft ka deklaruar se shërbimi i tyre Office 365 për abonim do të filloj më 29 janar, krahas kutive të shitjes me pakicë për version standard të Office 2013.

Për konsumatorët e rregullt, Office 365 do të fillojë më 99 $ në vit për aplikacionet si Word, PowerPoint, Excel dhe OneNote. Për aplikacione ekstra duhet të shtohen edhe 139 $.

Llogaria e Office-it në Twitter ka postuar edhe disa fotografi ngacmuese për ngjarjen që do të organizohet pikërishtë për fillimin e Office 2013, e cila duket se do të mbahet sot në Bryant Park, në qytetin e New York-ut. |ameble|

[divider top=”0″]