Tag Archives

4 Articles
Microsoft Office Mobile tani edhe në pajisjet iOS

Microsoft Office Mobile tani edhe në pajisjet iOS

Pas shumë muajsh thashetheme, Microsoft sot ka lansuar zyrtarisht aplikacionin Office Mobile për iPhone. Nga tani është në dispozicion për shkarkim nepërmes iTunes për përdoruesit që posedojnë llogari në Office 365 dhe përkrah pajisjet iPhone 4, 4S, 5 madje edhe iPod Touch me versionin e fundit iOS 6.1. Për iPad nuk është në dispozicion.

[youtube id=”pHg0ZEY4NXA” width=”600″ height=”350″]

Aplikacioni i mundëson përdoruesve të lexojnë dhe të editojnë dokumente si Word, Excel, PowerPoint. Dokumentet Word dhe Excel mund të krijohen nga iPhone-i, kurse PowerPoint vetëm mund të shikohet ose editohet. Dokumentet mund të ruhen edhe në llogarinë tuaj SkyDrive, kështu që nuk ka vend për shqetësim për sa i përket qasjes së dokumenteve nga kompjuteri desktop apo pajisjet tjera.

Office Mobile mund të instalohet në pesë pajisje mobile Apple bashkë me abonim të Microsoft-it, por kjo nuk llogaritet në pajisjet Windows, të cilat kanë qasje në shërbimet pa pagesë.  |ameble|

S’ka Microsoft Office për Android dhe iOS deri në vitin 2014

S’ka Microsoft Office për Android dhe iOS deri në vitin 2014

Microsoft OfficeKa një kohë që është përfolur se Microsoft do të përgatisë versionin e Office-it për pajisjet iOS dhe Android, edhe raportet e mëhershme qe thoshin se kjo do të përfundoj nga fillimi i vitit 2013 duket të kenë qenë të pa vërteta.

Kurse një raporti i këtyre ditëve thotë se nuk pritet të kemi paketën e Office-it për Android dhe iOS deri në vitin 2014. Sipas, Mary Jo Foley nga ZDNet thuhet se Microsoft në muajin Tetor të këtij viti do të lansoj si përditësim “Gemini wave 1.0” duke riorganizimin programet kryesore të Office-it, si Word, Excel, PowerPoint dhe OneNote që të përshtaten me shumë në stilin Metro, kurse në Prill 2014 do të nxjerrin versionin e ri ndaras për Mac RT si dhe për Windows Phone.

Ndërsa për Android dhe iOS aplikacioni i Office-it nuk do të jetë gati deri në vjeshtën e vitit të ardhshëm ka thënë Foley. |ameble| 

 

Microsoft refuzon Aplikacionet e Office-it për iPad

Microsoft refuzon Aplikacionet e Office-it për iPad

Vendimi i Microsoft-it për të mbajtur aplikacionet e Office-it (Word, Excel, Access, etj.) larg nga iPad mund të jetë një mënyrë e mirë për të mbrojtur shitjet e tabletave Windows në njërën anë, por në anën tjetër ky vendim mund ti kushton kompanisë me humbje rreth  2.5 miliardë $ në vit.

AppleInsider në disa kërkime të fundit ka treguar se Microsoft është duke e lënë 2.5 miliardë $ në tryezë çdo vit, duke mos sjellë Aplikacionet e Office-it në tabletat Apple.

Disa dokumente të brendshme nga Microsoft-it, kanë shkruar se kompania është në fazën përfundimtare të lansimit të një versioni të paketës Office  për sistemin iOS dhe Android, por  deri më tani, ende nuk asnjë prononcim konkret nga vet Microsoft në lidhje me këtë. |ameble|

 

OfficeMobile për Android dhe iOS

OfficeMobile për Android dhe iOS

Sipas portalit “The Verge” thuhet së Microsoft është duke përgatitur aplikacionin OfficeMobile për pajisjet Android dhe iOS që do të jenë gati nga fillim të vitit të ardhshëm. Aplikacioni thuhet se do të jetë pa pagesë, vetëm se gjatë instalimit kërkohet një llogari e Microsoft-it, dhe me pas u mundëson përdoruesve për të parë dokumentet e Office-it. Kurse një version tjetër me pagesë do te mbështesë mundësin e ndryshimeve themelore të dokumenteve.

OfficeMobile është thënë se do të përkrahë dokumentet Word, PowerPoint dhe Excel. Ky burimi thotë se Office Mobile për pajisjet iOS do të fillojë në fund të Shkurtit apo në fillim të Marsit, kurse versioni Android pritet në Maj. |ameble| 

[divider top=”0″]