Tag Archives

2 Articles
Olympus prezanton aparatin digjital të ri VH-520

Olympus prezanton aparatin digjital të ri VH-520

Olympus ka prezantuar aparat fotografik digjital të ri VH-520, që posedonn inçizim me definicion të lartë 1080p, si dhe shumë karakteristika tjera.

Bashkë me dizajnin e tij të hollë dhe opsionet me ngjyra mënjanë, kjo pajisje përmban cilësi të shkëlqyer për shkak të teknologjisë iHS që posedon, e cila siç thotë kompania gjendet vetëm në kamera të mëdha që janë me çmime të larta.

Olympus VH-520 posedon 14 megapixel më CMOS sensor, dhe përdor procesorin TruePic V i cili fillimisht është zhvilluar për përdorim në kamera digjitale SLR. Zmadhimi (zoom) është mjaft i lartë më 10 herë zmadhim optikal dhe rritje digjitale deri në 20 herë. ISO range shkon deri në 6400, përmirësimin e dritës HDR si dhe ekranin 3 inç.

Së fundmi, imazhet dhe videot mund të editohen me filtra magjik (Magic Filters), të cilët janë në dispozicion për të aplikuar efekte tek përmbajtja. Olimpus VH-520 do të jetë në dispozicion më ngjyrë të kuqe, vjollcë, kaltër, zezë, dhe ngjyrë kafe. Çmimi i tij nga muaji Prill do të jetë për 149 €. |ameble| 

 

Sony investon 644 milion në Olimpus

Sony investon 644 milion në Olimpus

Kompania Sony të premten ka njoftuar se ka bërë një investim të rëndësishëm në kompaninë Olympus, në një marrëveshje të përbashkët që arrijnë vlerën rreth 644 milion dollar. Sony dhe Olympus janë të vendosura për të formuar një sipërmarrje të përbashkët mjekësore që do të zhvillojnë prodhimin e endoskopisë kirurgjikale me rezolucion 4k (përafërsisht 4000 piksella) dhe pajisje të tjera mjekësore kanë thënë kompanitë në një deklaratë. Të dy prodhuesit do të bashkëpunojnë gjithashtu në fushën e kamerave digjitale duke eksploruar mundësitë që do të jenë reciprokisht të dobishme dhe për të përmirësuar konkurrencën e tyre. Olympus do të furnizojë Sony-n më teknologji të ndryshme të tilla si lente dhe qelizat pasqyrë për kamera, ndërsa Sony do të sigurojë sensorë të saj për Olympus. |bgr.com| [divider top=”0″]