Tag Archives

4 Articles
Lansohet version i ri i shfletuesit Opera për sistemet Windows dhe Mac

Lansohet version i ri i shfletuesit Opera për sistemet Windows dhe Mac

OperaOpera ka njoftuar sot për lançimin e versionit të fundit të shfletuesit të tyre Opera 21 i cili nga tani është në dispozicion për sistemet Windows dhe Apple Mac. Nëse veç jeni duke përdorur shfletuesin ueb Opera, përditësimi i fundit automatikisht do të shkarkohet në sistemin tuaj operativ.

Opera 21 sjell me vete një mori tiparesh të reja dhe përmirësime të performancës për të bërë Opera-n një shfletues më të shpejtë, më të sigurt dhe më me shumë argëtim, thonë ata.

Ekipi i zhvilluesve ka integruar edhe Aura, një teknologji që mundëson shfletuesin ueb Opera për të përshpejtuar harduerin në kodin e shfletuesit, duke përfshirë ndërfaqen e përdoruesit për sistemet Windows. Kurse për versionin Mac, Opera nuk përdorë Aura-n por përdorë teknologjinë Apple Core Animation që u ofron përdoruesve të njëjtën shpejtësi dhe efekte speciale sikur në pajisjet Mac.

Nëse nuk e keni bërë ende përditesimin e versionit të ri të shfletuesit Opera, atëherë nga tani është në dispozicion për shkarkim, për të dy sistemet Windows dhe Mac të cilët mund t’i shkarkoni direkt nga uebfaqja Opera-s. /ameble

Shfletuesi Opera edhe për Android

Shfletuesi Opera edhe për Android

Një lajm i mirë për përdoruesit / fansat e shfletuesit të internetit Opera. Nga tani ju mund të shkarkoni aplikacionin për Android drejtpërsëdrejti nga Google Play.

Versioni beta ka qenë në dispozicion që nga marsi 2013, i cili ishte prezantuar në Kongresin Botërore të Celulareve 2013. Që nga atëherë e deri më sot, aplikacioni është përfunduar dhe ka dal me version të plot duke sjell pamje dhe karakteristika emocionuese.

Njihuni me disa mundësit e ofruara nga Opera nëpërmjet videos së mëposhtme.

[youtube id=”9wtrZ-Ovtq0″ width=”600″ height=”350″]

Nëse jeni prej atyre që dëshirojnë të kenë të instaluar aplikacionin Opera, atëherë klikoni mbi linkun shkarko shfletuesin Opera. |ameble|

Shfletuesi Opera 12.10 për desktop

Shfletuesi Opera 12.10 për desktop

Opera ka lëshuar versionin e ri për shfletuesin (browser) e saj për desktop. Versioni 12.10 sjell shpejtësinë e njëjtë dhe disa përmirësime teknike, duke përfshirë përkrahjen për SPDY protocol dhe WebSocket API.

Kompania gjithashtu pranon se, sot përdoruesit duan përmbajtje më të rëndësishme, më të shpejtë, dhe mundësisht pa pasur nevojë të shikojnë (klikojnë) disa faqe për të marrë lajme, email-a apo përmbajtje të tjera në uebsajt.

Opera 12.10 me ketë version u mundëson zhvilluesve për të shkruar extensions më të fuqishme. Në njoftimin e sotëm Opera posaçërisht thekson zgjerimet e reja si Speed Dial extension për Twitter, Facebook, Pinterest, StubmleUpon, Readbility, Gmail, Google Calendar dhe Ted.

Opera 12.10 nga sot është në dispozicion për shkarkim për Mac, Windows, dhe Linux. |opera| |ameble| 

[youtube id=”lTrExlVJcpQ” width=”600″ height=”350″] [divider top=”0″]

Facebook interesohet ta blej Opera

Facebook interesohet ta blej Opera

by bmbi 0 Comments

Facebook është duke u interesuar për ta blerë kompaninë Opera dhe ta kthej atë në shfletuesin e vet Facebook, gjithashtu për te mbajtur përdoruesit e vet edhe me afër në jetën sociale. Opera ka dy shfletues për desktop dhe telefona mobil për te gjitha platformat, kështu që do të shpëtojë Facebook-un nga detyrimi për të ndërtuar një shfletues nga zeroja. |cnet.com| |ameble|

[divider top=”0″]