Tag Archives

2 Articles
OnePlus njofton për platformën e tyre OxygenOS

OnePlus njofton për platformën e tyre OxygenOS

Pasi që kishin kërkuar sugjerime nga përdoruesit për emrin e platformës, OnePlus më në fund ka vendosur një emër për ROM-in e tyre të ardhshëm, ku më ketë lëvizje kompania shihet së është duke u larguar nga versioni i Cyanogen-it që ka përdorur në smartphone-in OnePlus One. Tani për tani nuk dihet shumë për OxygenOS, por të paktën kemi emrin që i referohet platformës së tyre.

Se si e ka arsyetuar kompania emërimin e kësaj platforme, është diçka më intriguese se që pritej. Në forumet e saj, kompania ka shpjeguar përzgjedhjen: si element, Oxygen është jashtëzakonisht i fuqishëm. Oxygen është gjithçka rreth nesh. Kjo është pjesë e jona dhe çdo gjë që bëjmë. Ajo krijon ujin, ndërton luginat dhe lëviz malet. Në vete, është i thjeshtë dhe i pastër. Përveç të gjitha këtyre Oxygen mund të bëj diçka edhe më shumë.

OxygenOS

Si informacion i vogël, kjo platformë do të jetë e hapur, e përshtatshëm, dhe më plotë karakteristika. Rreth platformës OxygenOS, OnePlus më shumë do të njoftojë më datën 12 shkurt. /ameble

 

Windows 8 sjell përmirsime masive në grafikë

Windows 8 sjell përmirsime masive në grafikë

by MiNT 0 Comments

Në një postim në blogun e Windows 8, Rob Copeland, menaxher i ekipit të Grafikës, flet rreth dëshirës së ekipit të Windows për të shtuar përshpejtimin harduerik të grafikës për të gjitha aplikacionet të stilit Metro, duke përfshirë përkrahje më të gjerë të harduerit për grafikë në përgjithësi.

Për të matur performansën e grafikës, Microsoft ka bërë matje në disa njësi, përfshirë frame rate, shfrytëzimin e memories dhe procesorit, “glitch count” që mat sa herë aplikacioni merr më tepër se 1/60-ta e sekondës për tu paraqitur, dhe “time to first frame” që mat kohën sa shpejt i duhet imazhit të parë për tu paraqitur pasi të klikohet një Metro aplikacion.

Paraqitja e tekstit është me një rëndësi të madhe për Microsoft në Windows 8 duke cituar Copeland “Ne kemi vazhduar të përmirsojmë performansën e tekstit në Windows 8 duke e optimizuar paraqitjen e tekstit në Metro aplikacione për të dhënë performansa dhe efikasitet më të mirë, duke ruajtur kualitetin e tipografisë dhe përkrahjen e tekstit global.” Në skicën në vijim mund të shihni sa më i shpëjtë është Windows 8 në paraqitjen e tekstit krahasuar me Windows 7. |neowin.net| |blogs.msdn.com|

[divider top=”0″]