Tag Archives

3 Articles
STIKK-Panairi i punës 2014, “Karriera juaj në Binarë”

STIKK-Panairi i punës 2014, “Karriera juaj në Binarë”

STIKK së bashku me kompanitë anëtare organizojnë panairin e punës për studentët/profesionistët dhe kompanitë e profilit të Teknologjisë së Informacionit dhe Komunikimit (TIK).

STIKK ka vendosur të organizojë këtë panair për sektorin e TIK në mënyrë qe t’ju ofrojë mundësi te reja rreth 50 anëtarëve individual ne databazën tone e po ashtu edhe 6 universiteteve anëtare (FIEK. FSHMN, UBT, AUK, UNIVERSUM, ILIRIA dhe RIINVEST) të cilat kanë një numër të madh të studentëve të fushave te ndryshme të interesuar për punësim ne sektorin e TIK.

Panairi planifikohet të mbahet në javën e fundit të Majit, gjegjësisht me 27 Maj 2014, ndërsa me 28 maj do te mbahet tryeza e rrumbullaket ku përfaqësuesit e sektorit privat dhe universiteteve do te diskutojnë rreth mangësisë se shkathtësive dhe mënyrave te tejkalimit te këtij problemi.

Aftësite e kërkuara: Zhvillues i Software, Zhvillues i Databazave, Zhvillues i Uebsajteve, Zhvillues i Front-End, Dizajner Grafik, Teknik i Hardware, Marketing dhe Shitje, Financa, Burime Njerëzore, Zhvillues i Aplikacioneve Mobile (iOS dhe Android), Help Desk.

Data: 27.05.2014

Lokacioni: Innovation Centre Kosovo (ICK). Rr, Rexhep Mala 28A, Prishtinë, 10000 (Përballë menzës së studenteve). /STIKK /ameble

STIKK Panairi i punes 2014 (1)

Përshtypjet nga panairi ITTF

Përshtypjet nga panairi ITTF

Sot u hap Panairi i Teknologjisë Informative dhe sipas vizitës dhe pikëpamjes tonë në ketë Panair është pritur më shumë, që në hyrje të Panairit vërehej mungesa e prezencës së shumë kompanive të njohura nga Kosova dhe rajoni, pa u ndalur tek arsyetimet ne mendojmë që ky organizim duhet të jetë më i madh dhe me më shumë pjesëmarrës, aq më tepër kur mbahet një herë në dy vite.

Ndër ato që vizituam sot, ia vlen të cekim prezantimin e 3D Printerit nga Free Libre Open Source Software Kosova, Kinect për Windows nga Cacttus si dhe Smart Home Solution nga Prova Center. |ameble|

Kinect për Windows 7 [youtube id=”dFKslr6Hnog” width=”600″ height=”350″] Smart Home [youtube id=”9plTB_evkLg” width=”600″ height=”350″] [divider top=”0″]

Sot fillon edicioni i 8-të i ITTF në Prishtinë

Sot fillon edicioni i 8-të i ITTF në Prishtinë

Sot 3 Tetor, hapet zyrtarisht Panairi i 8-të në ambientet e Pallatit të Rinisë në Prishtinë. Panairi i Teknologjisë Informative, Telekomunikacionit, Elektronikës dhe Grafikës në Kosovë nga viti i kaluar është bërë traditë të mbahet çdo dy vite, nga sot do të jetë e hapur për vizitorë, dhe hyrja do të jetë falas.

Përveq ekspozimeve të produkteve prej sektorit të IT dhe Elektronikës pritet që të zhvillohen edhe aktivitetet si takime, seminare dhe prezantime.

Disa nga prezantimet e organizuara nga Cacttus që vlen të përmënden janë:

  • Evolution of Enterprise Cloud – Vassilis Christofelis
  • Microsoft Ofice 365 – Aleksandar Bajkov
  • Cisco IP Telephony – Petrit Berisha, Gëzim Vatovci dhe Fat Limani
  • Microsoft Private Cloud Solution – Dimitar Grozdanov

Ameble do të jetë prezent në këto organizime dhe në ditët në vijim do të mundohem t’ju sjellim më te rejat nga këto ngjarje.|ameble|[divider top=”0″]