Tag Archives

2 Articles
Google dhe LG nënshkruajnë marrëveshje për patenta të përbashkëta

Google dhe LG nënshkruajnë marrëveshje për patenta të përbashkëta

Logo LGPatentat për shpikjet elektronike kanë shkaktuar mjaft probleme në industrinë celulare. Google dhe LG Electronics kanë zgjedhur të parandalojnë problemet e mundshme për një kohë të gjatë. Dy gjigandët e teknologjisë kanë nënshkruar një marrëveshje 10 vjeçare për përdorimin e përbashkët të patentave të tyre.

Marrëveshja nuk përfshin vetëm teknologjitë në smartphone, por përfshin shumë lloje pajisjesh dhe teknologjish. Kohët e fundit Google ka prodhuar pajisje shtëpiake dhe produkte për TV, ndaj kjo marrëveshje me LG duket e përshtatshme me strategjinë e Google.

Kontrata përfshin të gjitha patentat e zotëruara nga të dyja kompanitë dhe patentat që do të krijohen në 10 vitet e ardhshme. Google nënshkroi një kontratë të ngjashme me Samsung në fillim të 2014, duke thënë se bashkëpunimi është më fitimprurës.

LG dhe Google kanë pasur bashkëpunime të suksesshme duke filluar me linjën Nexus. Kjo kontratë nënkupton se dy kompanitë do të vazhdojnë të bashkëpunojnë edhe për shumë kohë. /ameble

Apple dhe Google zgjedhin problemin e padive ndaj njëra-tjetrës

Apple dhe Google zgjedhin problemin e padive ndaj njëra-tjetrës

Apple-vs-GoogleKur Google kishte blerë Motorola Mobility, ajo kishte fituar edhe një numër të patentave ku menjëherë kishte vendosur ta padisë Apple-in rreth disa shkeljeve të tyre. Më pastaj Apple i është kundërvu Google-it me padi tjera, kurse tani të dy kompanitë kanë lër anash paditë e tyre dhe kanë arritur në një marrëveshje të përbashkët. Deri në arritjen e kësaj marrëveshje, Apple dhe Google kanë qenë të përfshira në rreth 20 padi kundër njëri-tjetrës, si në Gjermani dhe SHBA.

Të dy kompanitë e lartë përmendura tashmë kanë rënë dakord për të zgjidhur të gjitha këto padi dhe kanë rënë gjithashtu dakord të punojnë së bashku në të ardhmen në disa fusha të disa patentave. Sido që të jetë, do të dukej shumë interesante nëse të dy kompanitë do të punojnë së bashku, për të ardhur në marrëveshje për patentat që do të shmang të gjitha rastet e ndryshme gjyqësore.

Kjo marrëveshje nuk ka të bëj asgjë me padit që Apple ka me gjigantin tjetër Samsung-un, sa i përket disa patentave që kanë të bëjnë me platformën Android të cilën e përdorë Samsung-u. /ameble