Tag Archives

3 Articles
Adobe Photoshop edhe në Chromebook

Adobe Photoshop edhe në Chromebook

Photoshop GooglechromeGoogle dhe Adobe po sjellin softuerin Photoshop në laptopa Chromebook.

Kompanitë të hënën kanë njoftuar se kanë filluar me lansimin e Adobe Creative Cloud në pajisjet Google Chromebook me versionin stream të Photoshop-it, kurse produktet tjera vijnë së shpejti. Aktualisht në versionin testues (beta) kjo mundësi fillimisht do të jetë në dispozicion vetëm për Amerikë Veriore me cak klientët e Adobe Education të cilët janë të abonuar apo abonohen në Creative Cloud.

Versioni Streaming i Photoshop-it është dizajnuar të funksionoj direkt nga sistemi Cloud në Chromebook. Gjithmonë do të jetë i përditësuar dhe i integruar plotësisht me Google Drive, kështu që nuk do të ketë ndonjë telashe për shkarkimin dhe ngarkimin të të dhënave.

Versioni i ri i Photoshop-it për Chromebook vjen menjëherë pasi që javën e kaluar Adobe kishte prezantuar produktet Adobe Photoshop Elements 13 dhe Adobe Premiere Elements 13, që posedojnë mundësi shumë më shumë se sa versionet profesionale. /ameble

Publikohet Adobe Photoshop Touch pӫr Smartphone

Publikohet Adobe Photoshop Touch pӫr Smartphone

Adobe lansoi Photoshop Touch për tebletӫt Android qysh nӫ Nëntor tӫ 2011, pak kohӫ pas kësaj nӫ Shkurt tӫ 2012 ky produkt u mundesua edhe nӫ tablet e Apple “iPad”. Tani Adobe ka lëshuar nӫ treg Photoshop Touch i cili është i përshtatur nӫ mënyrë tӫ përsosur nӫ smartphone-t iPhone dhe Android.

Photoshop Touch ju mundëson qӫ tӫ transformoni imazhet duke përdorur veglat bazike tӫ Photoshop. Nӫ tӫ mund tӫ kombinoni fotografitë, tӫ aplikoni efekte profesionale dhe ti shpërndani këto imazhe tek ata qӫ dëshironi tuaj.

[youtube id=”KW10V1pMxEk” width=”600″ height=”350″]

Tiparet kryesore tӫ Adobe Photoshop Touch pӫr smartphone:

  • Përdorin karakteristika të njohura  tӫ Photoshop siç janë: shtresat, veglat e përzgjedhjes, rregullime, dhe filtra, për të krijuar imazhe impresionuese.
  • Aplikon rregullime tӫ sakta tӫ tonin dhe nuancave tӫ ngjyrave, ofron mundësinë për tӫ përfshirë  një shtresë të veçantë, apo sipërfaqe mӫ tӫ madhe.
  • Mundëson përdorimin e efekteve nӫ fotografitë përmes filterӫve, brushave dhe shumӫ veglave tӫ tjera.
  • Mundӫson, nӫn-shtresimin e tekstit grafik duke aplikuar metodën e hijezimit, zbehjes dhe shumӫ efekte tӫ tjera.
  • Plotëson një sipërfaqe në një shtresë me funksion tӫ veçantӫ përbrenda fotografisӫ.
  • Mundëson kombinimin e imazheve tӫ ndryshme.
  • E bukura tjetër e këtij aplikacioni është sepse ju mund tӫ filloni projektin tuaj nӫ smartphone dhe ta vazhdoni atӫ nӫ tabletin tuaj pa kurrfarë problemi (dhe anasjelltas).
  • Mundëson instalimin e  Adobe Creative Cloud ku mund ti ruani projektet tuaja dhe tӫ keni qasje nga ku do.
  • Anëtarësimi nӫ AdobeCreative Cloud nӫ këtë kohe është falas duke ju ofruar mundësinë qӫ tӫ trashëgoni 2GB hapësirӫ.
  • Mbështet projektet me rezolucion te larte duke ruajtur cilësinë e imazhit origjinal.

Shkakroni Photoshop Touch për smartpone:  për Android Google Play Store dhe per iOS(iPhone) Apple iTunes Store|ameble| [divider top=”0″]

Adobe Photoshop përfundon përkrahjen për Windows XP

Adobe Photoshop përfundon përkrahjen për Windows XP

Çuditërisht, një numër i madh i përdoruesve të kompjuterve ende përdorin sistemin operativ Windows XP, në të njëjtën kohë nëse ju jeni përdorues i Photoshop-it, ekipi i Adobe-s ka njoftuar se Photoshop CS6 (13.0) do të jetë versioni i fundit që do të përkrahë Windows XP.

Sipas këtij ekipi të gjitha përditësimet e ardhshme, specifik për anëtarët e aplikacionit Cloud Creative nuk do të përkrahën për Windows XP. Sipas këtij ekipi, ky veprim është bërë që ti mundësoj kompanisë te ec para më ndryshimet, së bashku më sistemet operative të reja dhe pajisjet më karakteristika më të mira.

Ekipi Adobe-s thotë se po bën ketë njoftim shumë kohë më parë, për të lenë kohë përdoruesve të bëjnë planet e tyre për përditësim te sistemeve operative gjithashtu te pajisjeve që posedojnë. |ameble| [divider top=”0″]