Tag Archives

2 Articles
OnePlus One Hydrogen OS prezantohet me 28 Maj

OnePlus One Hydrogen OS prezantohet me 28 Maj

OnePlus me herët kishte lansuar platformën e tyre Oxygen OS për smartphone-in OnePlus One, kurse tani sipas kompania po përgatitet të prezantoj një tjetër version të quajtur Hydrogen OS. Hydrogen OS i ri në thelb është një version tjetër i Oxygen OS-it i cili do të lansohet në Kinë më datën 28 maj.

Hydrogen OS

Nuk është e qartë ende se çfarë ndryshimesh do të ketë në ketë platformë të ardhshme, mirëpo do të jetë e bazuar në Android 5.0 Lollipop.

Kompania ka deklaruar gjithashtu se janë duke punuar në një smartphone të ri OnePlus Two, për të cilin kemi dëgjuar edhe më herët.

Sidoqoftë për platformën e përfolur Hydrogen OS pritet të kuptojmë me shume në javët në vijim ose ditën e lansimit. /ameble

OnePlus njofton për platformën e tyre OxygenOS

OnePlus njofton për platformën e tyre OxygenOS

Pasi që kishin kërkuar sugjerime nga përdoruesit për emrin e platformës, OnePlus më në fund ka vendosur një emër për ROM-in e tyre të ardhshëm, ku më ketë lëvizje kompania shihet së është duke u larguar nga versioni i Cyanogen-it që ka përdorur në smartphone-in OnePlus One. Tani për tani nuk dihet shumë për OxygenOS, por të paktën kemi emrin që i referohet platformës së tyre.

Se si e ka arsyetuar kompania emërimin e kësaj platforme, është diçka më intriguese se që pritej. Në forumet e saj, kompania ka shpjeguar përzgjedhjen: si element, Oxygen është jashtëzakonisht i fuqishëm. Oxygen është gjithçka rreth nesh. Kjo është pjesë e jona dhe çdo gjë që bëjmë. Ajo krijon ujin, ndërton luginat dhe lëviz malet. Në vete, është i thjeshtë dhe i pastër. Përveç të gjitha këtyre Oxygen mund të bëj diçka edhe më shumë.

OxygenOS

Si informacion i vogël, kjo platformë do të jetë e hapur, e përshtatshëm, dhe më plotë karakteristika. Rreth platformës OxygenOS, OnePlus më shumë do të njoftojë më datën 12 shkurt. /ameble