Tag Archives

2 Articles
Amazon prezanton dronin e ri për dërgimin e porosive (video)

Amazon prezanton dronin e ri për dërgimin e porosive (video)

Dy vjet më parë, krye-shefi i Amazon-it, Jeff Bezos kishte prezantuar dronin e parë me plan dërgimin e porosive në një segment prej 60 minutave, që më shumë ishte si reklamë se diçka që mund të arrihet. Tani në vitin 2015, sipas planit të atëhershëm ende nuk dërgohen porosi në atë mënyrë, mirëpo kjo nuk do të thotë që kompania e ka lenë anash ketë projekt.

Amazon gjatë fundjavës ka lëshuar një tjetër reklamë të re për ketë shërbim, duke paraqitur tani një dizajn të ri të dronit dhe disa detaje se si në të vërtetë funksionon kjo pajisje. Në video është paraqitur ylli i emisionit “Top Gear”, Jeremy Clarkson, i cili kohët e fundit është futur në partneritet me Amazon-in, për të zhvilluar diçka të re.

Droni i ri duket të jetë i lezetshëm. Dizajni i tij ndodhet diku në mes të një aeroplani dhe helikopteri, duke bërë të mundur zbritjen në tokë vertikalisht, por fluturimin në ajër horizontalisht. Si pajisje mund të udhëtoj deri në 25Km në shpejtësi 90km/h dhe ju gjen sipas vendndodhjes që markoni jashtë shtëpisë.

Kompania nuk ka treguar së kur në të vërtetë do të filloj me ketë projekt, edhe pse arsyeja kryesore për vonesën në lansim janë çështjet me shtetin. /ameble

Google synon të fillojë dërgimin e porosive me Drone

Google synon të fillojë dërgimin e porosive me Drone

Google Project wingDy vjet më parë kompania Amazon kishte zbuluar planet e saj për mundësin e dërgimit të porosive nëpërmes Drone-it, projekt ky i quajtur Prime Air. Ende ky projekt nuk ka dal në shërbim, por në ndërkohë si duket edhe Google po planifikon të ofroj një shërbim të tillë si rival.

Në konventën për kontrollin e trafikut ajror që është mbajtur dje, David Vos nga Google ka njoftuar për fillimin e planeve të tyre për dërgimin e porosive dhe lansimin që pritet të bëhet në vitin 2017.

Google në fakt ka prezantuar një Drone të tillë në vitin 2014, me një dizajn në formë të airoplanëve. Kompania tani është duke punuar në një model tjetër të ri, edhe pse ende nuk është publikuar për publikun.

Sa i përket këtyre planeve si nga Amazon po ashtu edhe nga Google, çështja prapë mbetet tek rregullat e qeverive përkatëse, aprovohen ose jo. /ameble