Tag Archives

2 Articles
Apple konfirmon blerjen e kompanisë PrimeSense

Apple konfirmon blerjen e kompanisë PrimeSense

Primesense AppleBlerja e kompanisë izraelite PrimeSense nga Apple është bërë zyrtare. PrimeSense, nëse ju kujtohet qëndronte prapa sensorëve 3D që janë përdorur në pajisjet periferike Kinect të Microsoft-it, siç ishte Xbox 360. Kompania Apple të dielën për AllThingsD ka dhënë një deklaratë që konfirmon blerjen, edhe pse kjo e fundit nuk i ka diskutuar planet e ardhshme për teknologjinë. Çmimi përfundimtar i blerjes është njoftuar të jetë 360 milionë $ .

Përderisa Apple nuk ka folur se çfarë ka në plan të bëjë, disa raporte thonë se mund të përdoret për televizionet Apple. PrimeSense thuhet gjithashtu se është duke punuar në teknologjitë për pajisje mobile, kështu që ndoshta mund të shohim diçka edhe tek iPhone-et apo iPad-et e ardhshëm.

Përveç teknologjisë 3D të sensorëve, PrimeSense ofron edhe mundësi tjera si kujdes shëndetësor, industri dhe robotikë, që do të thotë se Apple mund të përdorë ketë kompani edhe për qëllime tjera. |ameble|

Apple konsideron blerjen e PrimeSense

Apple konsideron blerjen e PrimeSense

PrimeSenseApple thuhet se është e interesuar në blerjen e një kompanie të quajtur PrimeSense, e cila është e involvuar në zhvillimin e teknologjisë së kontrolleve Kinect motion të Microsoft-it, ka thënë një lajm nga Calcalist.

Kompania Apple thuhet se është e gatshëm të shpenzojnë deri në 300 milionë $ për PrimeSense dhe do të përdorë teknologjinë e saj për të ndërtuar Apple TV ose ndoshta iTV më kontrolle në bazë të lëvizjeve.

Sony, Microsoft dhe Samsung tashmë vetëm ofrojnë këtë lloj të teknologjisë. PrimeSense ofron sensorë 3D digjital për disa produkte të tilla në treg dhe gjithashtu ofron platformën e softuerit për kontrollet NiTE të saj. PrimeSense ofron zgjidhje të shitjes me pakicë, për kujdes shëndetësor, industri dhe partnerë robotik.

Mediumi Calcalist ka thënë se në fillim të muajit Korrikut inxhinierë nga PrimeSense kanë vizituar kompaninë Apple për një takim të fshehtë, gjatë së cilës ata kanë diskutuar për harduer optik dhe kanë vënë në dukje se takimi i nivelit të lartë do të tregoj që këto bisedime të kalojnë në një fazë tjetër. |ameble|