Tag Archives

2 Articles
Qualcomm Snapdragon 820 debuton sot

Qualcomm Snapdragon 820 debuton sot

Qualcomm vetëm kishte njoftuar për chip-in Snapdragon 820 mirëpo për fat të keq nuk ishin dhënë me shumë detaje. Për ata të cilët janë kurioz, sipas Tim McDonough nga Qualcomm, sot do të jepen të gjitha detajet rreth këtij versioni të Snapdragon-it.

McDonough ka thënë se Snapdragon 820 do të debutoi zyrtarisht sot dhe se përveç njoftimit ai do të pranoj pyetje edhe nga publiku nëpërmjet llogarisë së Qualcomm-it në Twitter.

Snapdragon 820

Siç e cekem edhe me lartë, nuk janë dhënë shumë detaje rreth këtij chip-i, edhe pse ky chip është thënë se është testuar të paktën në 30 modele të smartphone-ve.

Sidoqoftë, duke pasur parasysh se versioni i me hershëm Snapdragon 810 ka pasur probleme me overheating, disa përdorues të smartphone-ve janë pak të shqetësuar se e njëjta mund të ndodhë edhe me Snapdragon 820, një frikë të cilën Qualcomm ka tentuar ta qetësoj. Nëse janë apo jo të njëjtat probleme mbetet për të shihet më vonë. /ameble

Njoftohet për procesorin “Qualcomm Snapdragon 802” për TV

Njoftohet për procesorin “Qualcomm Snapdragon 802” për TV

Qualcomm Snapdragon SmartTVPara dy muajsh kompania Qualcomm ka njoftuar për procesorin e tyre Snapdragon 805 për smartphone dhe tablet, kurse tani njofton për një tjetër procesor të ri për TV, Qualcomm Snapdragon 802.

Qualcomm Snapdragon 802 është projektuar për t’u përdorur në televizione Smart dhe në set TopBox. Ky procesor i ri ofron përkrahje Ultra High Definition për TV .

Nga ana harduerike, Qualcomm Snapdragon 802 posedon CPU 4-bërthamor 1.8GHz Krait dhe GPU Adreno 330, gjithashtu përmban motorin e procesimit HQV (Hollywood Quality Video) me rezolucion 1080p ultra HD.

Qualcomm kanë thënë se shumë shpejt do të fillojnë të punojnë me prodhues të TV-ve dhe set TopBox-ave me procesor Snapdragon 802 dhe presin që pajisjet e para të lansohen gjatë këtij viti. /ameble