Tag Archives

2 Articles
Windows 10 do të jetë falas për Raspberry Pi 2

Windows 10 do të jetë falas për Raspberry Pi 2

Windows 10 For Raspberry Pi 2Me lansimin e modelit të ri Raspberry Pi 2, Microsoft njoftoi se versioni i ri i sistemit operativ Windows 10, do të mbështetet pajisjen Raspberry Pi 2 dhe të ofrojë atë falas më vonë gjatë këtë viti.

Në një prononcim për media, Microsoft njoftoi;

“Ne e shohim komunitetin Maker si një burim të mahnitshëm të inovacionit të pajisjeve që në vete përfaqësojnë themelin e valës së re të informatikës, dhe ne jemi të ngazëllyer që të jemi pjesë e këtij komuniteti. Vitin e kaluar kemi bërë një hap të rëndësishëm me komunitetit Maker duke krijuar Programin Windows për Zhvilluesit për IOt. Ne jemi duke marrë hapin e ardhshëm duke sjellë mjete kryesorë të zhvillimit dhe shërbimet falas për komunitetit e Raspberry Pi 2 nëpërmjet Programit tonë zhvillues të Windows-it për IOt.

Raspberry Pi është bërë shpejt një nga platformat e preferuara të komunitetit Maker sepse pajsjet e tyre janë avancuar, kanë kosto të ulët dhe modulet llogaritëse mundësojë zhvilluesve të sjellin visionin e tyre në jetë. Raspberry Pi 2 është një pajisje çuditërisht e fuqishme që hap botën e informatikës dhe programimit.

Ne jemi të ngazëllyer për punën tonë me Fondacionin Raspberry Pi 2 dhe për këtë arsye, Windows 10 do të mbështesë modelin Raspberry Pi 2 dhe do të jetë falas”, ka theksuar Microsoft në prononcimin për media.

Përndryshe, Raspberry Pi 2 ka çmimin vetëm 35$ dhe që nga sot është në shitje. /ameble

Lansohet Raspberry Pi 2 dhe ka çmimin vetëm 35$

Lansohet Raspberry Pi 2 dhe ka çmimin vetëm 35$

Në vitin 2012 ishte lansuar modeli i parë i Raspberry Pi, një mini kompjuter me një kosto të ulët dhe sot, pas 3 viteve, është lansuar edhe pasardhësi i tij Raspberry Pi 2 me çmim të njëjtë por me karakteristika harduerike më të mira.

Raspberry Pi 2 ka të integruar një procesor me katër bërthama me shpejtësi prej 900 MHz, kartelën grafike me shpejtësi 250 MHz dhe 1 GB RAM memorie.

Dallimi me modelin paraprak qëndron tek përmirësimi i harduerit duke u nisur nga procesori i cili ishte tek modeli i parë vetëm 700 MHZ. Kartela grafike te modeli i ri është më e mirë e cila mund të deshifrojë video të plota HD me shpejtësi 30 pamje në sekondë. Po ashtu është rritur edhe numri i USB portave nga dy në katër, ndërsa pjesët e tjera sikurse HDMI, porta microSD, porta Ethernet dhe porta për kufje janë mbet të njëjta.

Padyshim, performanca e Raspberry Pi 2 është rritur dhe ajo do të ndryshon varësisht se për çka do të përdoret, thuhet në iventin e njoftimit.

Çmimi i Raspberry Pi 2 i cili vjen me pllakën amë me procesor dhe komponentë  të tjerë integrues ka çmimin vetëm 35$ dhe që nga sot është në shitje. /ameble