Tag Archives

4 Articles
Google dëshiron të shfaqë reklama në frigoriferë, ekrane të makinës dhe termostatë

Google dëshiron të shfaqë reklama në frigoriferë, ekrane të makinës dhe termostatë

TermostatAmbicia e Google-it për të fituar para me reklama mund të shkojë më tej se sa mund ta kishit imagjinuar. Kompania është shprehur në një letër se po mendon të shfaqë reklama në ekranët e frigoriferëve, makinave, termostateve, smartwatch-ve dhe pajisjeve të tjera, për qëllime rritje të ardhurash nga reklamat. Google u shpreh se dëshiron të shfaqë reklama në çdo pajisje të mundshme.

Kjo ide është pjesërisht me vend pasi Google bleu kompaninë Nest për 3.2 miliardë dollarë, së bashku me produktet e saj. Google ka arritur të prodhojë produkte në të gjitha kategoritë e sipërpërmendura, duke përfshirë Google Glass dhe partneritetin për prodhimin e makinave me sistemin Android. Sigurisht që asnjë nga këto produkte nuk shfaqin reklama për momentin, por letra e Google-it shpreh planet afatgjata që ka kompania. /ameble

Microsoft sulmon përsëri Apple-in me reklamën e Surface 2

Microsoft sulmon përsëri Apple-in me reklamën e Surface 2

Microsoft dje ka publikuar dy reklama të reja për Surface 2, duke u kthyer përsëri në strategjinë e tyre të zakonshëm me sulme ndaj Apple-it. Këtë herë tableti i ri-dizajnuar me Windows-RT Surface 2 është shfaqur kundër iPad Air.

Reklama e parë fokusohet në një temë disi të çuditshëm: aplikacioni për receta, ku nëpërmes Surface 2 ju mund të ndiqni recetat pa pasur nevojë të prekni tabletin kurse iPad Air është paraqitur me zë. Sa i përket reklamës së dytë, Microsoft paraqet opsionet familjare të kontrollit. Pajisja përkrah llogari të shumëfishta dhe madje u mundëson prindërve të monitorojnë përdorimin e pajisjes, diçka që iPad nuk mund të bëjë.

Reklamat nga Microsoft mund ti shihni në videot e më poshtme:

[youtube id=”XsknmA96Jv0″ width=”600″ height=”350″]

[youtube id=”knSd7-i9u1c” width=”600″ height=”350″]

Testohen reklama masive tek rezultatet e kërkimeve në Google Search

Testohen reklama masive tek rezultatet e kërkimeve në Google Search

Kompania Google është duke testuar reklama (banners) të mëdha brenda rezultateve gjatë kërkimit në shërbimin Google Search, e cila do të shfaqet në krye të faqes dhe mund të përdoret nëse jeni në kërkim të një marke të tillë apo çfarëdo qoftë tjetër.

Siç po shihet edhe në shembullin e më poshtëm, në qoftë se kërkoni Southwest Airlines ,atëherë mund t’ju paraqitet një reklama e madhe e po asaj kompanie. Mirëpo kjo si duket do të jetë e rregulluar sipas abonimit apo pagesës se reklamave.

Google ad southwest banner

Ky është një ndryshim që ishte përfolur në vitin 2005 për të cilin Google kishte premtuar se nuk do ta bëj asnjëherë, mirëpo në atë kohë premtimi është bërë nga Marissa Mayer, e cila tani shërben si kryeshefe e Yahoo-së.

Tani diçka është duke u testuar dhe ndoshta pritet të zbatohet, sipas Search Engine Land thuhet se ky aktualisht është vetëm një eksperiment i vogël që po bëhet vetëm në Shtetet e Bashkuara. Ne s’na mbetet tjetër veç të shpresojmë që ky eksperiment të dështoj. |ameble|

Reklama e re e Samsung kundër iPhone 5

Reklama e re e Samsung kundër iPhone 5

Në vendin tonë, kemi pritur në radhë për qumësht e kemi pritur për bukë. Mirëpo në Shtetet e Bashkuara të Amerikës, shumë njerëz presin në radhë kur një iPhone i ri del në shitje. Samsung ka publikuar një reklamë që ka në shënjestër pikërisht ata që planifikojnë të presin në radhë për të blerë iPhone 5. Shikojeni vetë.

[youtube id=”nf5-Prx19ZM” width=”600″ height=”350″]

|ameble||phonearena|[divider top=”0″]