Tag Archives

2 Articles
Parlamenti Evropian voton pro heqjes së tarifave Roaming

Parlamenti Evropian voton pro heqjes së tarifave Roaming

Parlamenti Evropian ka votuar sot heqjen e tarifatave Roaming gjatë përdorimit të telefonin celular, brenda shteteve të Evropës. Nga tani kostoja për të bërë një telefonatë apo shkarkuar të dhëna nëpërmes internetit nga një vend tjetër i BE-së do të jetë i njëjtë si nga shteti ku jeton, kjo vlen vetëm përbrenda shteteve evropiane.

Ky ndryshim pritet të hy në fuqi nga data 15 Dhjetor, vitin e ardhshëm, sepse kërkon kohë për miratimin nga ana e qeverive të BE-së.

Shumë konsumatorë janë përballur me fatura të larta pas ngritjes së kostos për Roaming jashtë shtetit së ku jetojnë. Vitet e fundit BE-ja ka nxjerr ligje të ndryshme për uljen e këtyre shpenzimet, kështu që njërit nga operatoret evropian Telecom u është detyruar të heq tërësisht tarifat.

Një studim brenda Komisionit Evropian është se 94% e evropianëve nuk përdorin internetin e tyre kur udhëtojnë jashtë vendit dhe brenda Evropës, për shkak të kostos së Roaming-ut.

Rregullat e reja po vijnë në një kohë kur përdoruesit përdorin gjithnjë e më shumë internetin nga pajisjet mobile smartphone dhe tablet. Tani perderisa rrjeti 4G ofron shpejtësi edhe më të shpejtë të shkarkimit, konsumi i të dhënave pritet të rritet në mënyrë eksponenciale. /ameble

Nga 1 Korriku 2014, BE heq tarifën Roaming

Nga 1 Korriku 2014, BE heq tarifën Roaming

DialingNë Komisionin Europian është votuar për të hequr qafe tarifën Roaming për të gjitha shtetet e BE-së nga 1 Korriku 2014. Kudo që të udhëtojmë nëpër Europë, tarifat Roaming tani janë më tarifa të ndryshme dhe të shtrenjta për thirrjet, mesazhet si dhe qasjen në internet.

Sipas një votimi të fundit nga ana e Komisionit Europian këto nuk do të ekzistojë më, që do të thotë se shpenzimet do të jenë të njëjta përbrenda EU-së. Ky vendim i ri do të bëj shumë të lumtur turistët dhe udhëtarët e bizneseve.

Telegraph raporton se “tarifat e lidhjes Roaming” mund të ketë humbje rreth 2 % për operatorët mobil, por thotë se kjo do të ndihmojë në afat të gjatë në shpenzimet e klientëve që shpenzojnë më shumë kohë në telefona jashtë vendit, sidomos në internet, kyçjen më email, rrjete sociale etj.

Vendimi është një përpjekje për të përmirësuar vlerën e operatorëve të shërbimeve të telekomit në të gjithë Europën, që aktualisht qëndron në rreth 100. Por a vlen kjo për shtetet që nuk janë pjesë e BE-së? Ende nuk dihet, por detajet e plota të marrveshjes pritet të publikohen javët në vijim. |ameble|