Tag Archives

3 Articles
Si ta shëndërroni smartphone-in tuaj Android në një Wi-Fi shpërndarës

Si ta shëndërroni smartphone-in tuaj Android në një Wi-Fi shpërndarës

Për ta aktivizuar këtë mundësi, së pari ju duhet të jeni të lidhur në rrjet të internetit përmes “edge gsm data” që nënkupton të keni internetin e aktivizuar në SIM kartelën tuaj përmes Vala, Ipko, Zmobile etj.

Android Wi-Fi shpërndarësi. E tëra çka ju duhet të dini është kjo:
1. Shkarkoni falas aplikacionin “FoxFi” nga dyqani virtual Google Play Store. Apo ndonjë aplikacion tjetër si psh: “Wireless Tether for Root Users” , Wifi HotSpot, etj..

2. Instaloni aplikacionin “FoxFi” në smartphone-in tuaj dhe mundësisht vendoseni atë si ikone në desktop. Menjëherë pasi të keni vendosur këtë aplikacion në desktop dhe klikoni mbi të, aplikacioni automatikisht do t’ju kërkoj që ta konfiguroni atë. Dhe kjo dritare do të hapet:

Kur jeni te konfigurimi, koncentrohuni në rubrikën e parë të kësaj faqe Wifi Mode, më pas zgjedhni nëse dëshironi të ndryshoni emrin e rrjetit tuaj të shpërndare duke klikuar mbi rubrikën Network Name dhe më pas ri-emëroni emrin e rrjetit të shpërndarë në një emër që dëshironi, si psh. PrivatWifi


Pas kësaj vazhdoni në pjesën e sigurisë ku ju kërkohet të vendosni një (password) fjalëkalim të protokollit të sigurisë WPA. Vendosni një fjalëkalim të preferuar i cili përmban shkronja dhe së paku një numër, si psh. ameble1wifi

Pasi të keni mbaruar me këto selektoni Activate Wifi Hotspot për të aktivizuar shpërndarjen e sinjalit Wi-Fi nga smartphone-i juaj.

Tani interneti juaj duhet të jetë i aktivizuar me sukses dhe duke funksionuar. Ju lirisht mund te provoni të lidheni në Wi-Fi e sapo krijuar nga cila do paisje (LapTop, Smartphone, Tablet, etj.).

Konfigurimi i shpjeguar në këtë artikull është aplikativ për të gjithë versionet e sistemit operativ Android. Keni parasysh që disa nga versionet e Androidit mund të kenë të integruar Wi-Fi tethering dhe nuk ka nevojë për aplikacion shtesë.

|ameble|[divider top=”0″]

Zbulohet sistemi i transmetimit me rreze drite, shpejtësi deri në 2.56 Tb/s

Zbulohet sistemi i transmetimit me rreze drite, shpejtësi deri në 2.56 Tb/s

Një ekip shumëkombësh i udhëhequr nga Universiteti i Kalifornisë Jugore është përshëndetur nga Shtetet e Bashkuara , Kina, Pakistani dhe Izraeli  që ka zhvilluar sistemin e transmetimit të të dhënave duke përdorur rrezet e dritës në formë të përdredhur me shpejtësi ultra të lartë deri në  2.25 Tb/s.

Ky sistem do të mund të përdorët për të ndërtuar lidhjet satelitore për komunikim me shpejtësi të lartë, lidhjet tokësore në hapsirën e lirë me të shkurtra, ose potencialisht të adaptohët në përdorimin e kabllove fibër optike që pastaj do të mund të përdorën nga ofruesit e shërbimeve të internetit ISP-të. Alan Willner dhe kolegët e tij përdorën tufë rreze drite të përdredhur sikurse “fazat e hologramit” për të manipuluar tetë rrezet e dritës në mënyrë që secili prej tyre i përdredhur në formë spirale të ADN-ës siç përhapët në hapsirën e lirë. Secila rreze drite ka përdredhjën e vet dhe do të mund të kodohët me bitin e të dhënave “1” dhe “0”, duke bërë secilin të pavarur në rrjedhjën e të dhënave sikurse ndarja e kanaleve në radion tuaj.

“Ne nuk e shpikëm rrezen e dritës së përdredhur, por ne e morëm konceptin për ta përdorur në arritjën e platformës Terabit për sekond”, tha Alan Willner.

Ky studim u finansua nga Agjencia e Mbrojtjës për Hulumtimin e Projekteve të Avansuara në kapitullin e informimit të programit foton. |news.usc.edu| |elektor.com| [divider top=”0″]

 

Routeri i ri ASUS RT-AC66U

Routeri i ri ASUS RT-AC66U

by bmbi 0 Comments

Asus ka lëshuar detajet e një Router-i të ri, që e ka bërë të hyj në tregun e 802.11ac. Asus Routeri RT-AC66U ofron një kombinim shpejtësie me Bandwidth 2.4GHz-5GHz e 1.75Gbps. RT-AC66U përdor teknologjinë Asus AiRadar që forcon lidhjet më pajisjet, gjithashtu plotëson sinjalet wireless në të gjitha drejtimet për të ndihmuar dhe kaluar pëngesat mjedisore dhe përmirëson normat e të dhënave.

Routeri ASUS RT-AC66U ka të integruar dual-band Gigabit Wirless prej pesë gjeneratave 802.11ac te teknologjisë Wi-Fi, e njohur edhe si 5g WiFi mundëson shpejtësi deri në tre herë më të shpejt se 802.11n ekzistuese.

Si një nga Routerat e parë që ka arritur këtë, është në krye të gjitha kërkesave Gigabit wireless me një gjerësi të kombinuar 2.4GHz/5GHz e 1.75Gbps “. Për me shumë detaje mund të gjeni nga ASUS news. |asus.com| |ameble|[divider top=”0″]