Tag Archives

4 Articles
Ri-dizajnohet Google+

Ri-dizajnohet Google+

Google mund të ketë pasur qëllime të mira kur e patë krijuar rrjetin social të tyre Google+, mirëpo krahasuar me dy rrjetet tjera Facebook dhe Twitter, kjo nuk është askund.

Megjithatë, një përpjekje tjetër për të bërë Google+ pak më tërheqës për përdoruesit, Google ka bërë disa ndryshime të vogla në dizajn. Kjo më shumë i ngjanë të jetë një ri-dizajn në pjesën frontale apo ballinën, gjithashtu një formë se si Google dëshiron që përdoruesit e saj të përdorin rrjetin e tyre social, ku prioritet më shumë i ka dhënë komunitetet dhe koleksioneve.

Dragon Final Animation

Tani, në qoftë se dëshironi të shihni ndryshimet, kyçuni në llogarinë Google+, ku menjëherë ju paraqitet kërkesa për ndryshime që shkruan “Let’s go”. /ameble

Facebook Search tani gjen edhe postimet e vjetra

Facebook Search tani gjen edhe postimet e vjetra

Facebook ka njoftuarFacebook Search se është duke e përmirësuar funksionin për kërkim (Facebook Search), duke e bërë atë më të fuqishëm se më parë. Nga tani ky funksion mund të përdoret jo vetëm për gjetjen e njerëzve apo faqeve, por edhe për gjetjen e postimeve specifike. Ky tipar është shtuar pas reagimeve që Facebook ka marrë nga përdoruesit e Graph Search, dhe një nga qeshjet me rendësi për përdoruesit është aftësia për të gjetur postimet specifike nga e kaluara.

Kjo nuk do të thotë që përdoruesit nuk do të kenë mundësi të bëjnë atë që kanë bërë më herët. Facebook ka vënë në dijeni se rezultatet e kërkimit janë të personalizuara dhe unike për çdo përdorues, dhe çdo përdorues mund të shoh mesazhet specifike të shpërndara nga shokët e tyre.

Facebook të njëjtën gjë e ka bërë edhe për pajisjet mobile, mirëpo për momentin do të jetë në dispozicion vetëm për iPhone kurse për të tjera platforma nuk është konfirmuar koha. /ameble

Twitter njofton për funksione të reja dhe planet e saj për të ardhmen

Twitter njofton për funksione të reja dhe planet e saj për të ardhmen

TwitterTwitter ka mbajtur një konferencë krejt të re ku ky rrjeti social ka ndarë planet e saj për të ardhmen dhe nga kjo kemi mësuar se ka do të shkoj në të ardhmen. Kompania ka zbuluar planet për një opsion të ri të quajtur “Instant Timeline” që ka si synim vizitorët që qasen për herë të parë, gjithashtu edhe një tjetër funksion “While You Were Away” si dhe përmirësime të reja në mesazhet e drejtpërdrejta të Twitter-it.

Twitter-i ka cekur se ka problem me vizitorët që posedojnë llogari mirëpo që nuk e përdorin atë shpesh ose fare, e që thotë se janë rreth 500 milionë njerëz të cilët kurrë nuk qasen ose bëjnë ndonjë tweet (cicërimë). Si përgjigje për ketë, kompania do të fus funksionin Instant Timeline, e dizajnuar që t’ju ndihmuar të konfiguroni përmbledhjen e gjërave më interesante. Ndërsa funksioni tjetër i ri “While You Were Away”do të përpiqet të shfaq postimet me më rendësi nga koha se kur keni hyrë nga hera e fundit.

Kompania gjithashtu ka thënë se do të bëj një përditësim tjeter për të përmirësuar shërbimin e tyre për mesazhe private si dhe ndryshimet tjera.  /ameble

Lady Gaga, edhe një rekord

Lady Gaga, edhe një rekord

Twitter përgaditet të festoj përdoruesin e parë që do të arrijë 30 milion përcjellës (followers). Përdoruesi është kush tjeter përveq se këngtares ekstravagante dhe të shumë përfolur Lady Gaga. Ajo aktualisht ka jo më pak se 29.729.047 përcjellës, dhe pritet që të mbrrij 30 milion për 12 ditë sipas kopanisë Analytics.

Ajo do të pasohet nga Justin Bieber (28.238.847 ), i cili do të marrë 30 milionë pas rreth 50 ditësh dhe Katy Perry (26.950.784) e cila do të ketë 30.000.000 brenda 78 ditë. |ameble| [divider top=”0″]