Tag Archives

2 Articles
Çelësi kryesorë për suksesin e Samsung-ut ishte Marketingu

Çelësi kryesorë për suksesin e Samsung-ut ishte Marketingu

Janë tri gjëra të mëdha që kanë ndodhur në boten e celularëve në vitet e fundit. Së pari, Apple kishte ndryshuar perceptimin tonë  për celular me një smartphone duke lansuar iPhone në vitin 2007, ku në atë kohë Nokia nuk mund të reagoj dhe ti rezistoj produkteve nga Apple duke humbur pozitën e saj udhëheqëse, dhe së treti kyçja e Samsung-ut në treg me produktet Galaxy S që karakterizoheshin me performanca jashtëzakonisht të mira.

Suksesi i Samsung-ut nuk ishte vetëm tek pajisjet. Një prej roleve më të rëndësishme në suksesin e tyre ishte marketingu ku Samsung kishte shpenzuar hiq ma pak se 11 miliard $.

“Fokusi i Samsung-ut në marketing ishte arsyeja kryesore pse kompania ishte aq e suksesshme vitin e kaluar,” tha një burim anonim brenda Samsung-ut. |ameble| [divider top=”0″]

Samsung ka shitur 100 milion pasjisje Galaxy S

Samsung ka shitur 100 milion pasjisje Galaxy S

Samsung ka arritur të shes më shumë se 100 milion pajisje Galaxy S, ka njoftuar kompania. Ajo ka arritur këtë moment për 2 vjet e 7 muaj pas lansimit origjinal të Samsung Galaxy S-it në maj 2010.

Një pjesë e madhe e këtij suksesi është nga Samsung Galaxy S3, për të cilin shitja mesatare ditore është aktualisht 190 mijë njësi. Në total kompania ka shitur 40 milionë pajisje të Galaxy S3-it për 7 muaj, modelit të me hershëm Galaxy S2 u janë dashur 20 muaj për të arritur ketë.

Për krahasim, Apple ka shitur më shumë se 250 milionë pajisje të iPhone-ve deri më sot, por si dallim ka pasur një fillim të mirë, duke pasur parasysh që iPhone-i i parë u lansua në qershor 2007. |ameble| [divider top=”0″]