Tag Archives

22 Articles
Android 4.3 është gati për Samsung Galaxy S3

Android 4.3 është gati për Samsung Galaxy S3

Android 4.3 1Përdoruesit e smartphone-ve Galaxy S3 në Irlandë ishin me më shumë fat se vendet e tjera të botes, sepse janë të paret që do të kenë mundësin që të bëjnë përditësimin e sistemit të tyre në versionin Android 4.3 i cili me vete do të sjell shumë risi.

Presim së shpejti që ky përditësim të jetë i gatshëm edhe për përdoruesit në vende të tjera si dhe për vendin tonë.

Ky përditësimi i versionit Android 4.3 është i madhësisë rreth 932MB, prandaj sigurohuni që të keni hapësirë ​​të mjaftueshme në smartphone-in tuaj .

Çfarë në fakt sjell ky përditësim? Në vijim do t’i paraqesim disa tipare kryesore të Android 4.3;

 • Mbështetje për Galaxy Gear
 • Pamja e re e TouchWiz
 • LockScreen i ri
 • Tastiera e re nga Samsung
 • Sistemi i ri i kamerës
 • Aplikacionet e reja nga Samsung duke përfshire kalkulatorin, orën, kontaktet, galerinë dhe muzikën
 • Implementimi i komandave me zë
 • Përshtatja e aplikacioneve në të tërë ekranin
 • Mundësia e bartjes në SD kartel

Këto ishin vetëm disa nga funksione dhe mundësit e reja të ofruara me përditësimin e ri dhe bëhuni gati për të ndryshuar së shpejti pajisjen tuaj Samasung Galaxy S3. |ameble|

 

Krahasim: Samsung Galaxy S4 vs Galaxy S3

Krahasim: Samsung Galaxy S4 vs Galaxy S3

Samsung Galaxy S4 tani edhe tek ne gjendet kudo nëpër shitore, ky smartphone si duket është në rrugën e duhur për t’u bërë një nga top smartphone-t më të shitur ndonjëherë. Por a është vërtetë me i mirë se modeli paraprak Galaxy S3?

Pas shpaketimit dhe vlerësimit të tij, ne menjëherë kemi krahasuar me modelin e më herëshem Samsung Galaxy S3, për të parë nëse ja vlen të shpenzojmë të holla për të apo jo.

S4vsS3 krahasimi (3)

Samsung Galaxy S4 vs Galaxy S3 – Dizajni

 • Galaxy S4 – prapa plastikë, kapakun e baterisë tërheqës, ndërsa ekrani i mbrojtur me Gorilla Glass 3,
 • Galaxy S3 – prapa plastikë, kapakun e baterisë tërheqës, ndërsa ekrani i mbrojtur meGorilla Glass 2,

Ngjashëm pra si paraardhësi i tij, edhe Galaxy S4 përmban një trup prej plastike, dhe jo si disa rivalë të tij që janë nga qeramika apo alumini. Nuk të jap atë ndjenjën e një smartphone-i me përmirësim masiv, plastika e pasme me shkëlqim tek të dy smartphone-t nuk është e kualitetit super të lartë, në dorë nuk ta japin atë përshtypjen e një super smartphone-i siç e kanë pajisjet iPhone apo HTC One.

Megjithatë, disa përmirësime në harduer kanë bërë që ky smartphone të ketë një ekran më të madh. Është më gjatësi të njëjtë si Galaxy S3, pak më i gjerë dhe pothuajse vetëm 1mm më i hollë.

Një e mirë dhe shumë e rëndësishme tek këta smartphone është që bateria mund të hiqet nga trupi i pajises. Galaxy S4 përveç që ka të gjithë sensoret sikurse Galaxy S3, i ka edhe disa ekstra siç janë: Infrared sensor, thermometer si dhe hygrometer ( sensor i lagështisë).

Samsung Galaxy S4 fillimisht është shitur me ngjyrë të zezë dhe të bardhë, mirëpo kompania ka paralajmëruar se gjatë verës do ti nxjerr edhe ngjyra tjera si të kaltër, vjollcë, të kuqe, kafe dhe rozë.

Samsung Galaxy S4 vs Galaxy S3 – Hapësira për ruajtjen e të dhënave

 • Galaxy S4 – 16/32/64GB, me microSD
 • Galaxy S3 – 16/32/64GB, me microSD

S4vsS3 krahasimi (6)

Një tjetër të mirë qe këta dy smartphone posedojnë është përfshirja e vazhdueshme e slotes microSD. Kjo ju mundëson më lehtësi të zgjeroni hapësirën për të dhëna. Ajo gjendet nën kapakun e baterisë, afër slotes për kartelën SIM.

Duke pasur një slot atëherë kapaciteti maksimal për zgjërim është 64GB për të dy smartphone-t, tek ne shiten versione që posedojnë hapësirën për ruajtje të integruar 16GB. Hapësira e integruar për këto modele nuk është aqë e rëndësishme përderisa posedojnë sloten microSD. Hapësira e integruar tek S4 me kapacitet 16 GB, në dispozicion për shfrytëzim e ka vetëm 9.5 GB e cila është me ulët krahasuar me S3 që e ka 11.2 GB.

Aktualisht, këto modele nuk lejojnë instalimin e aplikacioneve direkt në kartën microSD, por kompania Samsung e ka konfirmuar se do të vijë edhe ai opsion në përditësimin e ardhshëm.

Samsung Galaxy S4 vs Galaxy S3 – Procesori

 • Galaxy S4 – Snapdragon 600 4/8-bërthamor 1.9GHz, 2GB RAM
 • Galaxy S3 – Exynos 4212 4-bërthamor 1.4GHz, 1GB RAM

Para se të lansohet Galaxy S4, është përfolur shumë se do të ketë një version me procesor 8-bërthamor mirëpo ja që kompania ketë e ka bërë në dy versione që janë me 4 dhe 8 bërthama. Modeli që posedojmë ne është 8-bërthamor dhe ka çipin Snapdragon 600, i cili përdor arkitekturën Krait, dhe është 1.9GHz. Më rëndësi është se nëse blini Galaxy S4 me versionin 4-bërthamor nuk duket se është shumë më e fuqishëm se versioni 4-bërthamor Exynos 4212 më 1.4GHz tek Galaxy S3.

Galaxy S4, me 2GB RAM memorie dyfish më tepër se paraardhësi i tij i cili posedon 1GB. Dallimi nuk vërehet në gjëra të përditshme përderisa nuk i fusni në ndonjë provë të vërtetë.

Samsung Galaxy S4 vs Galaxy S3 – Ekrani

 • Galaxy S4 – 1080p 5 inç, Super AMOLED
 • Galaxy S3 – 720p 4.8 inç, Super AMOLED

 S4vsS3 krahasimi (2)

Ekrani tek Galaxy S4 në dukje të parë vërehen vetëm disa përmirësime të thjeshta ne krahasim më S3-shin, mirëpo siç e kemi shfaqur edhe në foton me lartë është një përmirësim i madh si nga dizajni i jashtëm gjithashtu edhe nga brenda. Galaxy S4 është shtypur me 0.2 inç shtesë të ekranit pa bërë trupin e pajisjes më të gjerë, mirëpo duke e eliminuar një pjesë të poshtme.

Galaxy S3 pavarësisht që është me definicion të lartë 720p dukshëm mund të vërehet ekrani nga ai i modelit S4. Ky model ka ekranin Super AMOLED PenTile, i cili ka një strukturë të pabarabartë të pikselëve që redukton në imazhe të mprehta dhe në veçanti vërehet tek teksti.

Të dy modelet posedojnë Super AMOLED me teknologjinë mbrojtëse Gorilla Glass, ne modelin S3 është përdorur Gorilla Glass 2 kurse në ketë fundit Gorilla Glass 3. Në të dy pajisjet gjithashtu mund të operohet nën dritën e diellit.

Platforma dhe Softueri

Galaxy S4 vjen me versionin e gatshëm Android 4.2.2 Jelly Bean me ndërfaqen TouchWiz për përdorues të Samsung-ut. Kurse modeli i mëhershem Galaxy S3 në fillim është lansuar me versionin e Android-it 4.0 Ice Cream Sandwich, edhe pse një përditësim është lëshuar Android 4.1.2 tanimë i vjetër. Ndryshimi i tyre këtu është se Galaxy S3 posedon një version pak me ndryshe të TouchWiz-it dhe nuk funksion ndonjë nga karakteristikat e softuerit të ri që tani shfaqen në modelet e reja.

Edhe pse dy ndërfaqet e përdoruesit (UI) teknikisht janë TouchWiz, ndërfaqja në S4 është dukshëm me e  ndryshëm, me atë që është në S3. Menyja e Settings-ave në S4 është e ndarë duke përdorur lart, si Connections, My Device, Accounts dhe More, ndërsa tek S3-shi ato janë në kolonat vertikale.

Pastaj tek S4 janë disa shërbime të reja të softueri që nuk janë tek S3. Kryesore ndër këto janë Eye Scroll, Air Gesture dhe S Translator. Eye Scroll i bë me dije S4 kur përdoruesi i tij ka mbaruar leximin e tekstit të shfaqur në ekran duke lëvizur kështu në pjesën tjetër pa pasur nevojë të shkohet manualisht Next, ndërsa Air Gesture është projektuar për të ju mundësuar kontrollin e pajisjes pa prekur ekranin fare (shih ilustrimin në videon më poshtë). S Translator bën pikërisht atë që i thua, përkthimin e fjalive në gjuhë të ndryshme.

Kamera

 • Galaxy S4 – 13 Megapikselë, ajo frontale 2 megapikselë
 • Galaxy S3 – 8 Megapikselë, ajo frontale 1.9 megapikselë

Samsung ka punuar shumë në përmirësimin e teknologjisë së kamerës në modelin e fundit Galaxy S4, duke i futur 13 megapikselë në atë të pasmen kurse atë frontale 2 megapikselë në modelin e më hershem ishte 8 megapikselë dhe 1.9 megapikselë. Megjithatë, në testimin tonë tek të dy modelet kemi parë se performanca e S4, ishte vetëm pak më e mirë se sa tek S3, kjo mund të vërehet vetëm kur barten fotografitë tek kompjuteri, mirëpo jo nepër pajisjeve.

Të dy modelet janë shumë të mira në marrjen e fotove, janë të freskëta, të gjalla dhe shfaqin një shkëlqim sa i përket opsioneve, Galaxy S4 posedon më shumë opsione se sa modeli Galaxy S3 si psh. Eraser, Animated Photo dhe Sound & Shot mode.

Me opsionin Eraser që është shumë i dobishëm ju mund të hiqni objekte që aksidentalisht i ka kapur kamera në lëvizje. Animated Foto është një tipar i njëjtë si Cinemagraph që është gjithashtu në telefonat Nokia Lumia, që ia jap përdoruesit mundësinë e krijimit të imazheve GIF (në lëvizje) duke përdorur S4. Sound & Shot është gjithashtu një tipar tjetër i ri që nuk eksiton në Modelin Galaxy S3.

Kemi bërë disa test fotografi të tyre duke paraqitur kështu dallimin në mes kamerës

Bateria

 • Galaxy S4 – 2600 mAh
 • Galaxy S3 – 2100 mAh

Jeta e baterisë tek Galaxy S3 ka qenë një problem i vogël me fuqinë 2100 mAh e cila vështirë  e mbante smartphone-in gjallë për një ditë të plotë sipas përdorimit normal. Kompania në modelin e ri S4 është përpjekur të përmirësoj ketë çështje duke e fuqizuar atë me 2600 mAh e cila në krahasim me S3 qëndron një ditë të plotë pa pasur nevojë të mbushet.

Të dy modelet e kanë baterinë që është tërheqëse (e lëvizshme), diçka që kompania e ka bërë gjithnjë tek smartphone-t e saj Android, kështu që është një opsion për të ndërruar/shtuar një bateri nëse ju paraqitet nevoja.

Përfundim

Samsung Galaxy S4 pra është vërtet një smartphone më karakteristika më të mira se Galaxy S3, duke u shfaqur kështu me kamerë, ekran, performancë dhe gjallërim të softuerit paksa më të mirë. Kurse Galaxy S3 edhe pse ka kaluar një vit pas lansimit të tij ende llogaritet si një smartphone më të mira.

Sipas krejt kësaj më sipër, arsyet nuk janë të mëdha për blerjen e S4 nëse veç posedoni modelin S3, kurse tek ata që dëshirojnë të kenë njërin prej tyre u sugjerojmë ta marrin modelin e ri Galaxy S4 sepse çmimi i tyre tek ne dallon pak, dhe pse mos ta keni një smartphone me specifika më të larta. |ameble|

Vonohet përditësimi Jelly Bean 4.2.2 për Galaxy S3 dhe Note 2

Vonohet përditësimi Jelly Bean 4.2.2 për Galaxy S3 dhe Note 2

Lajmi për vonesë të përditësimit vjen nga një tweet nga Sammobile, ku arsyeja për vonesë thuhet që është ndërfaqja TouchWiz dhe se nuk janë kryer testimet.

Sammobile tweet

Para pak kohë përditësimi i bazuar në Galaxy S4 kishte dal dhe sipas disa përdoruesve të gjitha funksionet e S4 janë të përshtatshme edhe me modelin S3 si p.sh Lock Screen, effects, tranzicionet si dhe aplikacionet ekskluzive për S4. Nga ky përditësim i paraqitur vetëm aplikacioni për kamerë i S4-shit nuk është përfshirë ende, por në përgjithësi ky përditësim duket se funksionon mirë.

Një tjetër thashetheme që është përhapur, është ajo që lidh shitjet rekorde të Galaxy S4 me vonesën e përditësimit 4.2.2. Edhe pse doket pak e çuditshme thuhet që për të mos e ngadalësuar shitjen e S4, Samsung është duke vonuar përditësimin,  pasi që Galaxy S3  është i përshtatshëm me aplikacione të S4. Shumica e pronarëve të versionit të mëparshme nuk do ta blejnë S4, nëse ata marrin pothuajse çdo gjë me përditësimin e fundit. Kjo mund të jetë një arsye e fortë për të vonuar përditësimin zyrtarë Android 4.2.2 deri në tremujorin e tretë të vitit 2013.

Do të thotë nga Korriku deri dikur në Shtator pritet që të del përditësimi zyrtarë , e deri atëherë jemi të sigurte se S4 do merr Android 5.0 Key Lime Pie që do të ketë një ndërfaqe krejtësisht të re. |ameble|

Si të dallojmë një Samsung Galaxy S3 origjinal, nga ai falsë

Si të dallojmë një Samsung Galaxy S3 origjinal, nga ai falsë

Një trend i ri ka filluar në vendin tonë, ku smartphone-t falsë janë duke u shfaqur më të madhe. Këta smartphone në pamje duken vërtet të ngjashëm me ata origjinal, por në fakt këtu janë përdorur komponente të kualitetit më të ulët. Smartphone-t falsë mund të jenë të lirë, mirëpo nuk garantojnë cilësi.

Rasti që neve na ka renë në sy është smartphone-i Samsung Galaxy S3, i cili me një çmim taktik jo shumë të ulët, mirëpo jo edhe më dallim të madh me Smartphone-in origjinal, po shpallet për shitje nëpër portale online për shitblerje, që përshkrimin e ka kinse Smartphone-i ka ardhur nga ndonjë shtet Europian nga ndonjë i afërm, pa informata shtesë (si shembujt më poshtë):

Shpallje1

Shpallje2

Si të dalloni një Samsung Galaxy S3 falsë, nga ai origjinal  (hape foton dhe shih dallimet):

 1. Pesha e pajisjes. Nëse ndonjëherë nuk keni pasur Galaxy S3 në dorën tuaj, atëherë vështirë do ta vëreni dallimin, sepse Galaxy S3 falsë peshon më pak (është me i lehtë), sesa origjinali.
 2. Mbishkrimi i logos Samsung ne ekran është e vendosur mbi hapësirën e ekranit e cila lehtë mund të fshihet me dorë,
 3. Te butoni për fikje/ndezje, nuk ekziston shenja për fikje/ndezje si tek origjinali (markuar 7),
 4. Mbrapa në kapakun e pajisjes gjithashtu logoja Samsung nuk është në formatin e njëjtë si tek origjinali,
 5. Ngjyra tek blici është me ngjyrë më të verdhë të theksuar (markuar 5),
 6. Kur hapet kapaku prapa, mund të vëreni dallime të mëdha, si:
 • Pozita e vidave (shrafave) është ndryshe (markuar 2, 3),
 • Vendi ku tërhiqet bateria më pozitë ndryshe (markuar 6),
 • Përshkrimi i baterisë është i kundërt me përshkrimin e baterisë tek origjinali (markuar 8),
 • Pjesët e sensorëve nuk janë të shënuara me shkronja si tek origjinali të cilat janë te shpjeguara me shkronja shkurtimisht (markuar 1, 4, 11, 12).

Samsung Galaxy S3 dallimi1

Perveç anës harduerike ju mund ti shihni dallimet edhe nga ana softuerike.

 • Gjatë ndezjes tek modeli falsë shfaqen shkronjat Android, kurse tek origjinali fillimishtë shfaqet Galaxy S3 GT-i9300 pastaj logoja Samsung,
 • Ndërfaqja (interface) gjatë shfletimit është dukshëm më i ngadalshme sesa në modelin origjinal,
 • Modeli falsë nuk mund të perditësohet me versionin e ri të Android-it,

Për të vertetuar 100% origjinalitetin e pajisjes, tek smartphone-i gjeni kodin IMEI (Settings, About Phone, Phone Identity) dhe e shkruani atë tek portali www.imei.info, dhe pastaj shfaqen të gjitha informatat e modelit të smartphone-it, në të kundërten informatat nuk përputhen me modelin Galaxy S3 (shfaqet krejt diçka tjetër si në foton e më poshtme).

Samsung Galaxy S3 falsë iMEI

Ngjashëm, të gjitha këto mund të vertetoni edhe me aplikacionin Phone tester që mund të shkarkoni falas nga Play Store. |ameble|

Galaxy S3 vs Lumia 920 (Microsoft sulmon Samsung)

Galaxy S3 vs Lumia 920 (Microsoft sulmon Samsung)

Microsoft ka publikuar një video të re promovuese për smartphone-in Nokia Lumia 920 në konfrontim me kamerën e modelit të kaluar Samsung Galaxy S3. Brenda kësaj video të Microsoft-it, personazhi Ben vë bast me Brittany për 100$ që Nokia Lumia 920 e tij me Windows Phone mund të kap foto me të mira sesa Samsung Galaxy S3 i saj.

Edhe pse në mes Galaxy S3 vs Lumia 920 duket çart së smartphone-i Nokia fiton, Brittany ndrron smartphone-in e saj me Nokia Lumia 920.

Në kësi lloj krahasimi do të ishte interesant nëse Microsoft do të bëjë bastin me smartphone-in e ri Galaxy S4 i cili sapo është lansuar nga Samsung. “Nokia Lumia 920 posedon teknologjinë e kamerës PureView me stabilizim optik të fotove dhe lente Carl Zeiss që kap fotot dhe videot pa turbullime, edhe në qoftë se dora jote është në lëvizje ose jeni në kushtet më dritë të mangët.” |ameble|

[youtube id=”c6UMmqUwkFU” width=”600″ height=”350″]

Vlerësim: Samsung Galaxy S3

Vlerësim: Samsung Galaxy S3

Samsung Galaxy S3 është android smartphone i projektuar dhe zhvilluar nga Samsung Electronics dhe njëkohësisht është pasardhësi i Samsung Galaxy S2. Pas një faze tetëmbëdhjetë muajshe të zhvillimit, Samsung zbuloi produktin S3 më 3 maj 2012 në Londër. Pajisja u lansua në 28 vende evropiane dhe vendet e Lindjes së Mesme më 29 maj 2012, ndërsa lansimi në mënyrë progresive në tregjet e tjera të mëdha në qershor 2012. Ajo që duhet theksuar është se, më shumë se 20 milion njësi të Samsung S3 janë shitur brenda 100 ditëve të para të lansimit të tij në treg që ka qenë një sukses në të gjitha aspektet për kompaninë gjigante.

Përparësitë:

 • Ekran Super AMOLED 4.8” me rezolucion 720×1280
 • Procesor Quad core, 1400 MHz, ARM Cortex-A9
 • 1 GB RAM
 • Kamera  e pasme 8 Megapixel
 • Video incizim 1920×1080 (1080p HD)
 • Jetëgjatësia e mire e baterisë

Mangësitë:

 • Kapaku nga plastika
 • S Voice

Hardueri dhe Dizajni

Për shkak të rritjes së madhësisë së ekranit, dimensionet e përgjithshme të telefonit janë shumë të mëdha në krahasim me paraardhësit e tij dhe kontakti i parë me të, disi len një përshtypje jo shumë impresionuese. Por gradualisht nga momenti i përdorimit të tij, kjo përshtypje largohet dhe fillon familjarizimi me të, pa marrë parasysh madhësinë e telefonit. Por duhet të jemi shumë të sinqertë dhe të qartë se Galaxy S3 nuk të jep një ndjenjë të telefonit të lirë. S3 posedon një ekran solid me Gorilla Glass 2, një harduer të paketuar shumë mirë dhe një kapak më të fortë të baterisë. Kapaku nuk është plastikë standarde është një legurë speciale nga polikarbonati që ka një fleksibilitet dhe relativisht e fortë në të njëjtën kohë.

Pjesa e përparme ka ekranin  4.8 inç “HD Super AMOLED me rezolucion 720X1280 pixel, një buton me presion (Home), 2 butona kapacitiv (Menu dhe Back) dhe kamerën frontale 1.9  megapixel së bashku me senzorët e tjerë. Pjesa e prapme përmban kamerën kryesore 8 megapixel së bashku me LED flash, ku nga ana e djathtë e kamerës janë të vendosura altoparlantët.

Me largimin e kapakut të baterisë mundësohet qasja për Micro SIM dhe për kartelën Micro SD. Në pjesën e sipërme gjendet jack-u 3.5mm për konektim të ndëgjojseve.

Në pjesën e djathtë gjendet butoni i ndezjes/ndaljes, ndërsa butonat për ngritje/zbritje të zërit gjenden në pjesën e majtë. Pjesa e poshtme përmban portën micro USB për mbushje e cila mund të përdoret edhe për video dalje për lidhje në TV.

Ekrani dhe Zëri

Ekrani në S3 është i shkëlqyer dhe ka një përmirësim të madh mbi shumicën nga ekranet e brezave të mëparshëm. Është gjithashtu shumëngjyrësh 1280X720, (720p) pixela, me te vërtet ka kënde të mëdha shikimi dhe të zeza me të vërtetë të errëta dhe ngjyra të theksuara (që rezulton në një kontrast superior), ekrani i Galaxy S3 është impresionues në çdo aspekt, duke përfshirë këtu edhe operimin e telefonit nën dritën e diellit.

Në anën tjetër, prodhimi i zërit nga ky smartphone është i mjaftueshëm duke marrë parasysh destinimin e tij. Në rast të thirrjeve telefonike, dëgjohet lehtë dhe ka opsionin ekstra Volume që e rrit ndishmerine e mikrofonit. Për dëgjim të muzikës ju preferojmë ndëgjojse që janë prezent edhe në paketim.

Kamera

Kamera e Samsung Galaxy S3 pothuajse është e ngjashme me kamerën e paraardhësit të tij, por me dy funksione ekstra që e bëjnë kamerën e Galaxy S3 më të shpejt dhe më stabil. Keto funksione janë Burst Mode (Një veti që fotografon disa foto brenda 1 sekonde) dhe Image Stabilization (Një teknikë për të reduktuar fotografit të turbulluara që krijohen gjatë lëvizjes së kamerës). Galaxy S3 posedon 2 kamera, të përparmen me 1.9 megapixel, që mund të përdoret për video thirrje me Skype apo Google Talk, dhe të prapmen 8 megapixel. Të gjitha fotot në këtë vlerësim janë realizuar me Galaxy S3 (klikoni fotot për rezolucion të plotë).

Softueri

Galaxy S3 vjen me Android ICS 4.04. mirëpo zyrtarisht në momentin e postimit, Galaxy S3 është përditësuar në Jelly Bean 4.1.1 dhe pas 1 muaji diku kah fundi i Dhjetorit 2012 në JB 4.1.2. Padyshim, me përditësimin në fjalë dhe Project Butter nga Google, Galaxy S3 ka përformancë shumë ma të shpejt e posaçërisht nëse bëni “factory reset” pas përditësimit , sepse me reset mënjanohen elementet të mbetura nga ICS (4.0.4) që harxhojnë resurset pa nevojë. Ne më herët kemi bërë vlerësimin e JB 4.1.1 kështu që nuk do të shkruajmë më shumë por do të shikojmë risit me ketë përditësim.

Duhet të cekim se SAMSUNG bën një punë të mirë për të përditësuar softuerin gjë që përdoruesit e vlerësojnë shumë.

Performanca dhe Bateria

Samsung Galaxy S3 nën “plastiken” e tij e ka të vendosur një quad-core Exynos 4212 Samsung Quad procesor , i cili është i bazuar në arkitekturën ARM Cortex A9, me 1 GB RAM. Gjatë përdorimit të telefonit ju e ndieni shpejtësinë, si me aplikacione ashtu edhe me ndërfaqe pa probleme. Megjithatë, është një vonesë e çuditshme kur selekton kontaktet që mund të marrë gjysmën apo një sekondë për tu aktivizuar, ndoshta pse i kam diku rreth 190 kontakte por është një send që tërheq vëmendjen. Gjatë shfletimit në sistem operativ si dhe rreth web faqeve komplekse, si ajo e ameble.com me flash, foto dhe video, S3 e përballon shumë lehtë. E njëjta gjë vlen edhe për lojëra më të rënda grafike ku procesori grafik Mali-400 MP e bën detyrën qetë, bile duke mos e ngrit temperaturën e telefonit si është rasti me S2.

Edhe një funksion që është përmirësuar dukshëm është GPS , ku tani për një kohë të shkurt identifikon satelitët me ndihmën e sensorit magnetik si dhe saktësia e lartësisë mbidetare është përmirësuar duke falënderuar sensorit te shtypjes ( Barometri).

Për të parandaluar konsumin e baterisë nga Quad Core CPU të fuqishme dhe AMOLED ekranit me rezolucion të lartë, Samsung ka vendosur një bateri 2.100 mAh, që gjatë këtyre 6 muajve të përdorimit mund të them deri më tani nuk jam zhgënjyer, përveç kapacitetit Galaxy s3 ka edhe vegla të tjera që parandalojnë harxhimin e baterisë si Smart Stay, Power saving etj. Dhe mos të harrojmë se baterinë mund të ndërroni që ju mundëson të keni edhe një rezerve nëse kaloni jashtë shumicën e kohës si dhe pasi që kapaciteti i baterisë harxhohet pas 15-18 muajve ju nuk keni nevojë të shkoni në servis për të zëvendësuar siç është rasti me iPhone apo me HTC One X.

Përfundim

A me ble Galaxy S3? Po, pa hezitim. Në aspektin e përdorshmerisë të pastër dhe performancë të fortë, neve më të vërtetë na pëlqen ajo që Samsung ka plasu në treg. Nëse keni Galaxy S2 apo S atëherë do të vendosni shumë lehtë për këtë model, nëse e bleni për herë të parë do te jetë pak e vështirë të vendosni mes këtij dhe një HTC One X, ku hardueri është ndërtuar me cilësi më të mirë si dhe kamera është më e mirë në disa aspekte, por në aspektin e përdorshmerisë më të lehtë, vendit për SD kartel, baterisë te zëvendësueshme si dhe përditësimeve pa vonesa, mendojmë se Samsung Galaxy S3 për pak kohë do të ua marr zemrën. |ameble|

Top 5-shja, HTC One, BlackBerry Z10, Nokia Lumia 920, iPhone 5, Samsung Galaxy S3

Top 5-shja, HTC One, BlackBerry Z10, Nokia Lumia 920, iPhone 5, Samsung Galaxy S3

Vet titulli tregon të gjitha, që ka të bëj me Top 5-shen e smartphone-ve, Android, iOS, BlackBerry dhe Windows Phone të fundit dhe më të suksesshëm për 2012 dhe fillimin e 2013.

Më poshtë kemi bërë një përmbledhje të karakteristikave të tyre më kryesore, duke përfshirë edhe datën e lansimit si dhe çmimet e tyre të përafërta në treg.

HTC One

 • Sistemi Operativ: Android 4.1.2
 • Madhësia e ekranit: 4.7 inç
 • Procesori: Quad-core 1.7 GHz Krait 300
 • RAM: 2 GB
 • Kamera e pasme: 4 MP UltraPixel
 • Kamera e përparme: 2.1 Megapixel
 • Madhësia e baterisë: 2300 mAh
 • Mundësia për SD Kartel: Jo
 • HDMI: Përmes microUSB MHL adapterit
 • I lansuar në treg: pritet në Mars 2013
 • Çmimi: ~ 650 €

BlackBerry Z10

 • Sistemi Operativ: BlackBerry 10 OS
 • Madhësia e ekranit: 4.2 inç
 • Procesori: Dual-core 1.5 GHz Krait
 • RAM: 2 GB
 • Kamera e pasme: 8 Megapixel
 • Kamera e përparme: 2.0 Megapixel
 • Madhësia e baterisë: 1800 mAh
 • Mundësia për SD Kartel: Po, deri në 64 GB
 • HDMI: Micro HDMI (Type D)
 • I lansuar në treg: Janar 2013
 • Çmimi: ~ 630 €

Nokia Lumia 920

 • Sistemi Operativ: Windows Phone 8
 • Madhësia e ekranit: 4,5 inç
 • Procesori: Dual-core 1.5 GHz Krait
 • RAM: 1 GB
 • Kamera e pasme: 8 Megapixel
 • Kamera e përparme: 1.3 Megapixel
 • Madhësia e baterisë: 2000 mAh
 • Mundësia për SD Kartel: Jo
 • HDMI: Jo
 • I lansuar në treg: Nëntor 2012
 • Çmimi: ~ 620 €

iPhone 5

 • Sistemi Operativ: iOS 6
 • Madhësia e ekranit: 4 inç
 • Procesori: Dual core, 1.2 GHz, ARMv7 ISA
 • RAM: 1 GB
 • Kamera e pasme: 8 Megapixel
 • Kamera e përparme: 1.2 Megapixel
 • Madhësia e baterisë: 1440 mAh
 • Mundësia për SD Kartel: Jo
 • HDMI: Jo
 • I lansuar në treg: Shator 2012
 • Çmimi: ~ 600 €

Samsung Galaxy S3

 • Sistemi Operativ: Android (4.1.2, 4.1.1, 4.0.4)
 • Madhësia e ekranit: 4.8 inç
 • Procesori: Quad core, 1.4 GHz, ARM Cortex-A9
 • RAM: 2 GB
 • Kamera e pasme: 8 Megapixel
 • Kamera e përparme:  1.9 Megapixel
 • Madhësia e baterisë: 2100 mAh
 • Mundësia për SD Kartel: Po, deri në 64 GB
 • HDMI: Përmes microUSB MHL adapterit
 • I lansuar në treg: Maj 2012
 • Çmimi: ~ 420 € |ameble| [divider top=”0″]
HTC One vs Samsung Galaxy S3

HTC One vs Samsung Galaxy S3

Pasi që sot është zyrtarizuar HTC One kemi vendosur ta krahasojmë atë me liderin në tregun e smartphone-ve, Samsung Galaxy S3. Edhe pse është lansuar në Maj të vitit 2012, Samsung S3 me karakteristikat e tij harduerike është ende në pozicion të krahasohet me konkurrentet e rinj, por kësaj radhe sa do të rezistoj ndaj smartphone-it HTC One, do të shohim në muajt e ardhshëm.

Pra, më poshtë është paraqitur tabela me disa specifika kryesore nga e cila mund të vërehen dallimet në mes HTC One i lansuar dje dhe Samsung Galaxy S3 i lansuar në Maj të vitit që e lamë pas. |ameble|

HTC One Samsung Galaxy S3
Sistemi Operativ Android 4.1.2 Android (4.1.2, 4.1.1, 4.0.4)
Dimenzionet 137.4 x 68.2 x 9.3 136.6 x 70.6 x 8.6 mm
Pesha 143 g 133 g
Madhësia e ekranit 4.7 inç 4.8 inç
Rezolucioni 1080 x 1920 pixela 720 x 1280  pixela
Teknologjia e ekranit Super LCD3, Gorilla Glass 2 Super AMOLED
Madhësia e baterisë 2300 mAh 2100 mAh
Koha në Stand-by Nuk ka informata zyrtare 830 orë
Koha gjatë përdorimit në 3G Nuk ka informata zyrtare 11.6 orë
Lloji i Procesorit Qualcomm APQ8064T Snapdragon 600 Exynos 4412
Specifikat e Procesorit Quad-core 1.7 GHz Krait 300 Quad core, 1.4 GHz, ARM
Kartela Grafike Adreno 320 ARM Mali-400/MP4
RAM 2GB 1 GB
Memoria interne 32/64 GB 16/32 GB
Mundësia për SD-Kartë Jo Po – Deri në 64GB SD-Kartë
Kamera e pasme 4 MP UltraPixel, 2688 x 1520 pixel 8 Megapixel
Apertura e kamerës F2.0 F2.6
Flash LED LED
Video inçizimi Deri në 1080p (30fps) Deri në 1080p (30fps)
Kamera e përparme 2.1 Megapixel 1.9 Megapixel
Shfletuesi i internetit HTML, HTML5 HTML, HTML5, Flash
Teknologjia e komunikimit LTE, HSPA (unspecified), UMTS, EDGE, GPRS HSDPA+ (4G) 21.1 Mbit/s, HSUPA 5.76 Mbit/s, UMTS, EDGE, GPRS
Pozicionimi GPS, A-GPS, Glonass GPS, Glonass
Navigacioni PO Navigimi Turn-by-Turn, Navigimi me zë, Pikat e interesit (POI)
Bluetooth 4.0 4.0
Wi-Fi 802.11 a, b, g, n 802.11 a, b, g, n, n 5GHz
HDMI Përmes microUSB MHL adapterit Përmes microUSB MHL adapterit

[divider top=”0″]

BlackBerry Z10 vs Samsung Galaxy S3

BlackBerry Z10 vs Samsung Galaxy S3

Pasi që sot është zyrtarizuar BlackBerry Z10 kemi vendosur ta krahasojmë atë me liderin në tregun e smartphone-ve, Samsung Galaxy S3. Edhe pse është lansuar në Maj të vitit 2012, Samsung S3 me karakteristikat e tij harduerike është ende në pozicion të krahasohet me konkurrentet e rinj.

Pra, më poshtë është paraqitur tabela me disa specifika kryesore nga e cila mund të vërehen dallimet në mes BlackBerry Z10 i lansuar sot dhe Samsung Galaxy S3 i lansuar në Maj të vitit që e lamë pas. |ameble|

  BlackBerry Z10 Samsung Galaxy S3
Sistemi Operativ BlackBerry 10 OS Android 4.0.4
Dimenzionet 130 x 65.6 x 9 mm 136.6 x 70.6 x 8.6 mm
Pesha 137.5 g 133 g
Madhësia e ekranit 4.2 inç 4.8 inç
Rezolucioni 768 x 1280 pixela 720 x 1280  pixela
Teknologjia e ekranit Kapacitiv me prekje Super AMOLED
Madhësia e baterisë 1800 mAh 2100 mAh
Koha në Stand-by 312 orë 830 orë
Koha gjatë përdorimit në 3G 10 orë 11.6 orë
Lloji i Procesorit Qualcomm MSM8960 Snapdragon Exynos 4412
Specifikat e Procesorit Dual-core 1.5 GHz Krait Quad core, 1400 MHz, ARM Cortex-A9
Kartela Grafike Adreno 225 ARM Mali-400/MP4
RAM 2GB 1024 MB RAM / DDR2
Memoria interne 16GB 16/32 GB
Mundësia për SD-Kartë Po – Deri në 64GB SD-Kartë Po – Deri në 64GB SD-Kartë
Kamera e pasme 8 Megapixel 8 Megapixel
Apertura e kamerës F2.2 F2.6
Flash LED LED
Video inçizimi Deri në 1080p (30fps) Deri në 1080p (30fps)
Kamera e përparme 2 Megapixel 1.9 Megapixel
Shfletuesi i internetit suporton HTML, HTML5 HTML, HTML5, Flash
Teknologjia e komunikimit LTE, HSPA (unspecified), UMTS, EDGE, GPRS HSDPA+ (4G) 21.1 Mbit/s, HSUPA 5.76 Mbit/s, UMTS, EDGE, GPRS
Pozicionimi GPS, A-GPS GPS, Glonass
Navigacioni PO Navigimi Turn-by-Turn, Navigimi me zë, Pikat e interesit (POI)
Bluetooth 4.0 4.0
Wi-Fi 802.11 a, b, g, n, n 5GHz 802.11 a, b, g, n, n 5GHz
HDMI Micro HDMI (Type D) Përmes microUSB MHL adapterit

[divider top=”0″]

Samsung Galaxy S III Android 4.1.2 Jelly Bean përditësimi

Samsung Galaxy S III Android 4.1.2 Jelly Bean përditësimi

 

 

 

 

 

 

 

 

Ashtu si është premtuar dhe përfolur që dy muaj, Samsung ka filluar shpërndarjen e Android 4.1.2 për Galaxy S III ( I9300 ). Këtë lajmë për herë të parë kemi publikuar më 1 Nëntor me një video të detajuar për përditësimin në fjalë të cilin mund të shikoni këtu. Ky përditsim ndryshe i quajtur edhe Premium Suite Upgrade ka nisur të shpërndahet edhe në disa telefona në Kosovë, sot edhe ne kemi pranuar këtë update që peshon 125 Mb dhe ju sjellim disa foto dhe karakteristikat kryesore të jelly Bean 4.1.2.

[jcarousel source=”post” link=”image” size=”150×150″ limit=”10″ items=”3″ speed=”200″ margin=”10″]
Arsyeja kryesore se pse quhet përditsimi Premium Suite Upgrade ështe se na sjell disa aplikacione që janë prezent në Galaxy Note II si dhe disa karakteristika të reja.

Karakteristika në këtë update:

Multi-Window multitasking (karkteristik prezente në Galaxy Note II)
Përmirsime në Kamer (fotografimi në ndriqim të ulët, Best Face, Panorama e zgjeruar)
Galeria re me shumë risi
Notification Panelin tani mund të përshtatni sipas nevojës
Rotullimi i mencur (Smart Rotation), tani për rotullimin e ekranit S3 kontrollon edhe se si shikoni ne ekran
Reagimi në prekje (touch) është e përmirësuar
Page Buddy, me aktivizimin (futjen) e ndëgjojseve krijohet një faqe vetëm për muzik dhe video
Cast AllShare
Smart Dock
Paper Artist aplikacion
Grupi Cast aplikacion

Por kjo nuk është e tëra ka shumë përmirsime tjera dhe shpresojmë që shumë shpejt do t’ju
sjellim të gjitha me një video praktike (hands-On). |ameble| [divider top=”0″]

Video Vlerësim: Galaxy S3 Jelly Bean përditësimi

Video Vlerësim: Galaxy S3 Jelly Bean përditësimi

Që nga versioni Android 1.5, çdo përditësim në sistemin operativ Android që ka bërë Google i ka emëruar me nga një emër te ëmbël, duke filluar me çdo shkronjë të njëpasnjëshme të alfabetit. Këta emra përfshijnë Gingerbread, Donut, Eclair, Honycomb, Ice Cream Sandwich dhe ky me i fundit Jelly Bean.

 • Verzioni i Androidit 4.1 i cili u promovua në Qershor 2012, quhet “Jelly Bean”, ky version është një arritje e madhe dhe karakterizohet me shumë përmirësime në krahasim më atë të me hershmin Ice Cream Sandwich (4.0)
 • Ky version i Android është lansuar në ditët e para të korrikut dhe të paret që e kanë shijuar ketë version janë pronaret e rinj të tabletit Nexus 7.
 • Përformanca e ndërfaqes (Interface) është njeri ndër fokuset e mëdha për të cilën Google është kujdesur. Shpejtësia e procesorit vërehet sapo që ju të keni prekur ekranin. Ka ndryshime grafike të cilat do të vërehen në shikim të parë dhe shumë gjëra tjera të cilat do të jenë të dukshme.
 • Ballina “Home screen” shumë me lehtë mund të rregullohet, me ikona dhe vegla të reja të cilat lehtë mund të zvogëlohen apo zmadhohen.
 • Njoftimet “Notifications” janë përmirësuar. Në vend të lajmërimeve të thjeshta dhe pasive që kemi marr në të kaluarën, njoftimet tani do të jenë aktive.  Me tërheqjen tatëpjetë te dy gishtërinjve në njërin prej njoftimeve ju mund te shihni me shumë detaje në lidhje me ketë njoftim.
 • Kërkimi përmes zërit ” Voice Search“ është tejet i përmirësuar, me më shumë përgjigje direkte dhe me zë i cili do ti ngjasoj sa me shumë njeriut.
 • Android Beam është përmirësuar.  Përdoruesit tani mund të shpërndajnë fotot dhe videot në një mënyrë më të lehtë.
 • Kamera, tani ka një opsion për të rishikuar fotot e sapo bëra duke vazhduar deri ne fotot e bëra qe nga fillimi.

Shumica e këtyre si dhe opsionet tjera, janë të paraqitura nga video vlerësimi më poshtë:

Kjo është video e parë e realizuar nga stafi i Ameble-së dhe shpresojmë që do t’ju pëlqej. Mos harroni të komentoni dhe shkruani se çka dëshironi të shihni në video vlerësimet e ardhshme. |ameble|

[youtube id=”v0jPAZXdvBw” width=”600″ height=”350″] [divider top=”0″]

Samsung Galaxy S3 u shpëton disa testeve ekstreme

Samsung Galaxy S3 u shpëton disa testeve ekstreme

A keni menduar ndonjëherë se çfarë mund të ndodh me Samsung Galaxy S3 nëse uleni mbi të? Mos u bëni merak për këtë, Samsung tashmë ka menduar dhe e ka vënë pajisjen vetvetiu në disa teste shumë të dëmshme.

Në videon e mëposhtme (zërimi është në gjuhen koreane, mirëpo video flet gjithçka), mund të shihni smartphone-in Samsung të mbuluar me ujë, duke u ul mbi të, shumë klikime dhe duke e shtyp (ndrydh) ekranin. Video është paraqitur në disa skena.

[youtube id=”dc9c5YFyovU” width=”600″ height=”350″]

Pajisjet (pra, të paktën ato në video) kalojnë të gjitha testet, dhe Samsung Galaxy S3 ende funksionon, pa asnjë problem. |ameble| [divider top=”0″]