Tag Archives

6 Articles
Western Digital blen kompaninë SanDisk për 19 miliard $

Western Digital blen kompaninë SanDisk për 19 miliard $

SanDiskGjiganti për prodhimin e hard-disqeve Western Digital ka njoftuar se ka rënë dakord në blerjen e kompanisë SanDisk, për rreth 19 miliard $. Kjo marrëveshje bashkon dy nga kompanitë më të mëdha që prodhojnë hard-disqe.

Sidoqoftë SanDisk me investimet e saja të mëdha në çipat e memorieve flash, prapë do vazhdoj të re-prezantoj të ardhmen e saj nën udhëheqjen e Western Digital.

Krye-shefi apo Drejtor Ekzekutiv i SanDisk-ut, Sanjay Mehrotra pritet t’i bashkohet bordit të kompanisë Western Digital pas përmbylljes së marrëveshjes. Kurse krye-shefi i WD-së, Steve Milligan do të vazhdojë në atë rol siç ka qenë deri më tani. /ameble

Lansohet Flash memoria SanDisk USB 3.0 për smartphone

Lansohet Flash memoria SanDisk USB 3.0 për smartphone

Pronarëve të smartphone-ve Android që posedojnë  OTG (On-The-Go) të aktivizuar, ndoshta mund t’ju interesoj për Flash memorien e re Ultra Dual USB Drive 3.0 për smartphone, të prodhuar nga SanDisk dhe lansuar sot në panairin CES 2015.

SanDisk Ultra Dual USB Drive 3.0

Flash memoria e re SanDisk USB 3.0 posedon aftësinë e transferimit te të dhënave deri në 130 MB për sekondë dhe është e pajisur me një jack mikro USB në njërën anë kurse në anën tjetër USB 3.0.

Fillimisht SanDisk për ketë pajisje të vogël do të ofroj USB me kapacitet prej 16 GB deri në 64 GB, kurse çmimet fillojnë nga 23 $ për 16GB dhe rritet në 65 $ për versionin 64GB. Për më shumë informacione lidhje me këtë Flash memorie për smartphone mund të gjeni në ueb-faqen e tyre. /ameble

Lansohet kartela SD SanDisk 512GB për 800$

Lansohet kartela SD SanDisk 512GB për 800$

SanDisk 512GB SD CardFotografë dhe video profesionist që e kalojnë kohen duke fotografuar apo incizuar pamje, mund të jenë të interesuar të mësojnë për SanDisk e cila ka lansuar kartelën SD të re më hapësirë 512GB e cila u prezantua në ngjarjen IBC 2014 në Amsterdam. Ky version është lansuar në formën si 512GB SanDisk Extreme PRO SDXC UHS-I.

Kartela e re SD 512GB ofron shpejtësi të fotografimit deri në 90MB/s, shpejtësi të transferit deri në 95 MB/s dhe është dizajnuar posaçërisht për të marr pamje 4k Ultra High Definition, ku gjithashtu ofron kapacitet të madh të incizimit të pandërprerë të videove nga teknologjia super-fast UHS Speed ​​Class 3.

Kartela SD SanDisk 512GB është dizajnuar dhe testuar gjithashtu edhe për kushte të vështira si: temperatura të ndryshme, ujë, shok, dhe x-ray. Për më shumë detaje rreth SanDisk Extreme SDHC/SDXC PRO UHS-I e cila gjithashtu është në dispozicion me mashësi 256GB dhe 128GB shikoni në ueb-faqen e SanDisk-ut./ameble

SanDisk Optimus MAX SSD disku i parë në botë 4TB, 2.5-inç

SanDisk Optimus MAX SSD disku i parë në botë 4TB, 2.5-inç

SanDisk ka njoftuar për diskun e parë në botë 2.5-inç Serial Attached SCSI (SAS) solid state disk (SSD) me hapësirë 4TB, në formën e re si SanDisk Optimus MAX SSD.

SanDisk Optimus MAX SSD

Optimus MAX SSD i ri është projektuar posaçërisht për tregun e kompanive dhe si zëvendësim për ruajtjen e dhënave në raste kritike nëpër DataCenter-s.  SanDisk shpjegon se Optimus MAX SSD i ri aftësinë e leximit/shkrimit e ka në shpejtësi deri në 400/400 MB/s.

Për fat të keq sa i perket ketij produkti të ri nga SanDisk nuk ka informata për çmimin ose disponueshmërinë e tij. /ameble

SanDisk lanson kartelën microSD më kapacitet 128GB

SanDisk lanson kartelën microSD më kapacitet 128GB

Sandisk 128 GBSanDisk ketë vit me plotë krenari u është bashkuar turmave të prodhuesve të smartphone-ve dhe tabletve në Kongresin Botëror për pajisje Mobile që po mbahet në Barcelonë, duke prezantuar kështu kartelën microSD më kapacitet më të madh në botë.

E përbërë nga 128GB, kartela SanDisk Ultra microSDXC UHS-I është një hap evolucionar në përputhje me pajisjet mobile të ditëve të sotshme, duke e mbajtur kështu ritmin për nevojat në rritje të pajisjeve me karakteristika të larta.
Pajisjet mobile shumë shpejt janë duke u bërë pajisje kryesore kompjuterike për përdoruesit dhe tani mundësitë e incizimit në kualitet të lartë 4K e shtojnë edhe më shumë nevojën për kartela me kapacitet të lartë.

128GB është një arritje e madhe për SanDisk, pasi që vetëm 10 vjet më parë kompania ka filluar me formatin microSD, kartela e parë e cila ishte vetëm 128MB. Kartela 128GB do të jenë në dispozicion menjëherë ekskluzivisht nga Best Buy dhe Amazon, me çmim të shitjes me pakicë nga 199 $ (ose 144 €) /ameble

SanDisk njofton për serinë e memorieve Connect Wireless

SanDisk njofton për serinë e memorieve Connect Wireless

SanDisk ka njoftuar për serinë e re të memorieve Flash për të dhëna, e emëruar si Sandisk Connect. Kjo seri e re e memorieve posedon mundësinë Wireless që përdoruesit të shpërndajnë të dhënat e tyre nëpërmes shumë pajisjeve, duke përfshirë smartphone, tablet dhe kompjuterë.

Seria Connect aktualisht ofron dy produkte: Flash Drive dhe Media Drive pa tela. Këto ofrojnë hapësirë deri 64GB dhe të dyja përmbajnë sloten SD.

[youtube id=”JFb5uvtHCcU” width=”600″ height=”350″]

Pra përdoruesit mund të lidhin ketë pajisje në kompjuterin e tyre, transferojë të dhënat e tyre dhe pastaj të ngarkojnë ato në çfarëdo pajisje smart dhe anasjelltas. Të dyja janë të përshtatshme me shumë prej pajisjeve mobile, duke përfshirë iPhone, iPad, iPod touch, Kindle Fire dhe pajisjet Android si dhe PC dhe Mac. E vetmja gjë që ju duhet ta bëni është të instaloni aplikacionin SanDisk Connect për iOS, android apo pajisje që ju jeni duke përdorur në mënyrë që të dhënat të komunikojnë në mes tyre.

Connect Flash Drive është në dispozicion me para-porosi nëpërmes Amazon-it për rreth 50 € për modelin 16GB dhe 60€ për modelin 32GB. Kurse Media Drive do të jetë në dispozicion ka fundi i vitit me kapacitet 32GB dhe 64GB, nuk ka detaje se sa do të jetë çmimi i tyre.  |ameble|