Tag Archives

2 Articles
Rritet vlera të “Shazam” edhe për 30 milionë $

Rritet vlera të “Shazam” edhe për 30 milionë $

ShazamKrijuesi i aplikacionit Shazam tani më globalisht i popullarizuar për identifikimin e këngëve, sot ka njoftuar se vlera e kompanisë është rritur për 30 milionë $ duke e çuar vlerësimin total të kompanisë për më shumë se 1 miliard $.

Përveç identifikimit të këngëve muzikore, duke përfshirë edhe këngëtarët, emrin e këngëve, etj. Shazam është po ashtu i integruar edhe në iOS kështu që mund të identifikoj edhe shfaqje televizive, po ashtu ka një desktop aplikacion ekskluziv për Mac, si dhe është i integruar në shërbimin Spotify.

Disa muaj më parë, pikërisht në gusht të vitit paraprak, Shazam kishte njoftuar se kishte arritur rreth 100 milionë përdorues aktiv mujorë.

Shazam u themelua në 2002 në Londër nga Chris Barton, Philip Inghelbrecht, Dhiraj Mukherjee dhe Avery Wang. /ameble

Shazam, tani në dispozicion edhe për platformën Windows Phone 8

Shazam, tani në dispozicion edhe për platformën Windows Phone 8

Shazam per WindowsPër fansat e muzikës kompania Shazam ka njoftuar për lançimin e aplikacionit të tyre Shazam në platformën Windows Phone 8, aplikacioni përveç kërkimit të muzikës këtu vjen edhe me disa veçori tjera, duke përfshirë aftësinë për të blerë muzikë direkt nga Xbox Music, apo Nokia Music nëpërmes pajisjeve Nokia.

“Jemi tepër të ngazëllyer në lidhje me këtë hap, sepse është një aplikacion që sjell shumë karakteristika për fansat e Windows Phone 8,” tha Daniel Danker, Kryeshef për produktin Shazam. “Përdoruesit e Windows Phone 8 tani mund të zbulojnë së çfarë muzikë janë duke dëgjuar njerëzit përreth tyre”.

Aplikacioni Shazam për Windows Phone 8 nga tani e tutje është në dispozicion për shkarkim pa pagesë dhe mund ta shkarkoni nga Windows Phone Store. |ameble|