Tag Archives

2 Articles
Lansohet version i ri i shfletuesit Opera për sistemet Windows dhe Mac

Lansohet version i ri i shfletuesit Opera për sistemet Windows dhe Mac

OperaOpera ka njoftuar sot për lançimin e versionit të fundit të shfletuesit të tyre Opera 21 i cili nga tani është në dispozicion për sistemet Windows dhe Apple Mac. Nëse veç jeni duke përdorur shfletuesin ueb Opera, përditësimi i fundit automatikisht do të shkarkohet në sistemin tuaj operativ.

Opera 21 sjell me vete një mori tiparesh të reja dhe përmirësime të performancës për të bërë Opera-n një shfletues më të shpejtë, më të sigurt dhe më me shumë argëtim, thonë ata.

Ekipi i zhvilluesve ka integruar edhe Aura, një teknologji që mundëson shfletuesin ueb Opera për të përshpejtuar harduerin në kodin e shfletuesit, duke përfshirë ndërfaqen e përdoruesit për sistemet Windows. Kurse për versionin Mac, Opera nuk përdorë Aura-n por përdorë teknologjinë Apple Core Animation që u ofron përdoruesve të njëjtën shpejtësi dhe efekte speciale sikur në pajisjet Mac.

Nëse nuk e keni bërë ende përditesimin e versionit të ri të shfletuesit Opera, atëherë nga tani është në dispozicion për shkarkim, për të dy sistemet Windows dhe Mac të cilët mund t’i shkarkoni direkt nga uebfaqja Opera-s. /ameble

Google: Chrome ka 750 milion përdorues aktiv në botë

Google: Chrome ka 750 milion përdorues aktiv në botë

 

Google ChromeKur është fjala për zgjedhjen e shfletuesit për Internet, ka shumë nga to që përdoruesit mund të zgjedhin, të tilla si Internet Explorer dhe Safari që janë primar (default) për sistemet operative Windows dhe OS X pastaj është Opera, FireFox dhe Google Chrome, por për sa i përket shumicës, Google Chrome duket të jetë shfletuesi më i popullarizuar në botë për momentin.

Kjo është zbuluar nga Google, e cila ka thënë se shfletuesi i tyre Chrome aktualisht ka rreth 750 milionë përdorues aktiv në nivelin global, duke e bërë kështu shfletuesin më të popullarizuar në botë. Kjo sigurisht sepse duke marrë parasysh faktin se Chrome nuk është në dispozicion vetëm në pajisjet kompjuter, por edhe në pajisjet mobile, si dhe për shkak se ka sistemin operativ Google Chrome.

Sido që të jetë, cili është shfletuesi juaj i preferuar, dhe a jeni dakord se Chrome është shfletuesi më i popullarizuar për momentin? |ameble|