Tag Archives

5 Articles
Apple Siri do të vijë edhe në pajisjet Mac me versionin OS X 10.12

Apple Siri do të vijë edhe në pajisjet Mac me versionin OS X 10.12

iMACApple Siri aktualisht është në dispozicion për pajisjet iPhone dhe iPad, kurse tani sipas një raporti të fundit po flitet se Siri do të vijë edhe për Mac në sistemin OS X. Kompania Apple do ta shtojë shërbimin Siri për Mac gjatë këtij viti, respektivisht kur t’i vijë radha lansimit të ardhshëm të versionit OS X, që do të jetë OS X 10.12.

Sipas Mark Gurman nga portali 9 to 5 Mac, Siri do të vendoset në Menynë e Mac-ut ngjashëm sikur Spotlight dhe do të jetë me zë aktiv.

Kompania Apple, versionin
pritet të lansoj në ngjarjen e rregullt të tyre për zhvillues (Worldwide Developer Conference) e që pritet të mbahet në muajin Qershor, kurse softueri i sistemit do të dal në Shtator ose Tetor të këtij viti. /ameble

Reklamat e reja të Microsoft-it përqeshin Apple Siri-n

Reklamat e reja të Microsoft-it përqeshin Apple Siri-n

Microsoft këtë javë ka nisur një fushatë të re të reklamave për smartphone-t e saj Nokia dhe për asistentin Cortana. Siç ka ndodhur edhe më parë në reklamat e saj Microsoft tani ka nxjerr një seri video reklamash ku përqesh asistentin e Apple-it, Siri-n.

Shiko më poshtë serinë e këtyre reklamave të cilat Microsoft i ka përgatitur për Cortana-n, i cili është konkurrent me Apple Siri-n.

https://www.youtube.com/watch?v=cSGU4XYKoqQ

https://www.youtube.com/watch?v=B757OTxaI6w

https://www.youtube.com/watch?v=ffRnrnyfM70

Microsoft Cortana është asistenti personal inteligjent në Windows Phone 8.1, ku emri i tij vjen nga karakteri artificialinteligjentent i serisë së video lojërave të Microsoft-it, Halo. /ameble

Cortana vs Siri vs Google Now [Video]

Cortana vs Siri vs Google Now [Video]

Microsoft sot më herët ka lëshuar versionin Windows Phone 8.1 Developer Preview (për zhvilluesit), ky është versioni i parë i Windows Phone-it që vjen me asistentin me zë Cortana të tyre, dhe menjëherë pas lansimit është publikuar një video krahasim për Cortana vs Siri vs Google Now.

Video më poshtë është testuar dhe incizuar WPCentral dhe aty kanë shfaqur smartphone-at iPhone 5S me Siri, Motorola Moto X me Google Now dhe Nokia Lumia Icon me Cortana.

[youtube id=”-HJodK56EsU” width=”600″ height=”350″]

Pra siç e patë Microsoft Cortana duket të jetë mjaft mirë dhe që reagoi shpejt kundër Apple Siri dhe Google Now, duke marr parasysh se ky version i Cortana-s ende është version beta testues ku në dispozicion është vetëm për zhvilluesit.

Do të jetë vërtetë interesant të shohim se çfarë përmirësimeve do të bëj Microsoft në versionin Final të këtij aplikacioni për Windows Phone 8.1! /ameble

Amazon blen aplikacionin Evi

Amazon blen aplikacionin Evi

Evi AppNdoshta dikujt i kujtohet Evi, një aplikacion për zë në iPhone i cili është i ngjashëm me Apple Siri, dhe si duket ketë aplikacion tani e ka blerë Amazon në një marrëveshje me vlerë prej 26 milion dollarësh amerikanë.

Në kohën kur Evi ishte shfaqur në iPhone, Apple kishte kërcënuar me heqjen e aplikacionit për shkak të ngjashmërive të tij më Siri, mirëpo kishte ndryshuar mendjen, dhe aplikacioni është ende në dispozicion në AppStore.

Nga kompania Amazon saktësisht nuk janë dhënë detaje se çfarë ka ndërmend të bëjë me aplikacionin, gjithashtu ka mbetur të konfirmoj për blerjen e kompanisë Evi, por thashethemet thonë se ky aplikacion pritet të përdoret për një smartphone të ri nga Amazon. |ameble| 

Siri vs Google Voice Search

Siri vs Google Voice Search

Se cili nga dy asistentët personal me zë jap rezultate më të shpejta ka testuar Gizmodo, në një video të postuar të cilën e kemi paraqitur me poshtë.

Ekipi i Gizmodo-s ka vendosur Siri-n kokë-me-kokë me Google Voice Search duke u kërkuar të dyjave pyetje të njëjta, për të parë se cila është në gjendje të shfaq informacionin e kërkuar dhe në çfarë shpejtësie kohore?

[vimeo id=”52497584″ width=”600″ height=”350″]

Siç mund ta shikoni edhe ju nga video, Siri ka disa probleme me pyetjen në lidhje me ngjarjet e fundit dhe shpejtësinë e shfaqjes së informacionit, kurse Google Voice Search jap pauza në mes të komandave dhe shfaq përgjigjen në një kohë shumë të shpejt.

Një vlerësim me të mirë ndoshta mund të tregoni ju nga përvoja juaj, Siri apo Google Voice Search jap përgjigje me korrekte dhe të shpejt? |ameble| [divider top=”0″]