Tag Archives

4 Articles
Windows 10, merr më pak hapësirë në kompjuter

Windows 10, merr më pak hapësirë në kompjuter

Windows 10Nuk është diçka e pazakontë nëse sistemi operativ e merr një hapësirë të madhe të diskut në kompjuter, duke e ditë se sistemi operativ konsiderohet si pjesë kryesore e softuerit. Megjithatë lajm i mirë është se, nëse dëshironi të keni sistemin e ri operativ Windows 10 të instaluar në kompjuterin tuaj, atëherë është vërejtur se ky sistem operativ nuk merr hapësirë të madhe.

Në një blog të Windows-it, Microsoft ka deklaruar se në sajë të një algoritmi të ri të kompresimit Windows 10 është në gjendje të ruaj 1.5GB hapësirë në disk për kompjuterët me 32-bit dhe 2.6GB për kompjuterët me 64-bit, që do të thotë se nëse planifikoni të përdorni një disk më të vogël SSD vetëm për të boot up të Windows-it, i bie që kjo hapësirë është nuk është pak.

Algoritmi i ri i kompresimit do të përdoret gjithashtu edhe në smartphone të Microsoft-it, dhe më siguri se edhe aty do të lirohet një pjesë e hapësirës.

Microsoft ka thënë gjithashtu se ka përmirësuar edhe funksionin Windows Recovery Tool, ku do të jetë në gjendje të ruaj së paku 12GB hapësirë, varësisht nga prodhuesi. /ameble

Firefox OS nga Qershori do të debutojë në pesë vende

Firefox OS nga Qershori do të debutojë në pesë vende

Firefox-OSMozilla ka njoftuar se sistemi i tyre operativ Firefox OS do të filloj nga muaji Qershor fillimisht në pesë vende. Lajmi është dhënë nga shefi ekzekutiv i Mozilla-a Gary Kocacs, i cili tha se deri në fund të vitit kanë në plan të shfaqin edhe në njëmbëdhjetë vende tjera.

Mozilla Firefox OS nga Qershori do të fillojë në Brazil Spanjë, Portugali, Poloni dhe Venezuela, ka thënë ai, kurse për SHBA do të duhet të presin deri në vitin e ardhshëm, ndërsa për vendet tjera si dhe Britaninë e Madhe nuk ka përmendur fare.

Firefox OS për herë të parë ishte publikuar vitin e kaluar ne muajin Korrik, i bërë për smartphone dhe tableta, kurse në dispozicion vetëm për testim është për OS X, Windows, dhe Linux. |ameble| 

Ubuntu me sistem operativ për “SmartPhone”

Ubuntu me sistem operativ për “SmartPhone”

Kompania Canoncial e cila merret me zhvillimin e sistemeve operative të  hapura siç është Ubuntu ka paralajmëruar se do të futet në botën e sistemeve operative për teknologjinë mobile dhe atë të korporatave.

Në lajmet dhe videon e publikuar të kompanisë Canoncial zbulohen fakte se sistemi operativ Ubuntu tashmë është i gatshëm për tu instaluar në smartphone-t tanë

Ky sistem operativ patjetër që është i veçantë në krahasim me iOS, Android apo Windows Phone, madje këtë dallim mund ta vërejmë edhe në videon për Windows Phone Ubuntu.

Është me rendësi të cekim faktin se Ubuntu si Sistem Operativ i bazuar në Linux është pothuajse  më i përdoruri në botë, gjë qe na bën të kuptojmë se shumë shpejt Ubuntu mund të arrijë majat e përdorimit duke u bërë kështu konkurrent serioz i Google, Apple, Microsoft, e të tjerë.

Në videon më poshtë mund të shikoni përmbledhjen e plotë për Ubuntu Phone OS.

[youtube id=”cpWHJDLsqTU” width=”600″ height=”350″]

|ameble| [divider top=”0″]

Sistemi operativ “OS X Mountain Lion” nga Apple

Sistemi operativ “OS X Mountain Lion” nga Apple

by bmbi 0 Comments

Apple sot do te publikoj versionin e ri te sistemit operativ OS X qe do të quhet “OS X Mountain Lion”. Në njoftimin e tyre te djeshëm CEO Apple Tim Cook u shpreh duke thënë:

“Ne kemi përmirësuar ne përgjithësi sistemin operativ te MacBook-it, dhe do të nxjerrim ne treg versionin Lion Mountain dhe ky do të jetë gjithashtu fillimi i iOS 6”

Do të jetë me një çmim deri 20 dollar dhe ne të do te ketë gjëra të reja, duke përfshirë Notification Center, deeper iCloud support, iMessages, Reminders, dhe më shumë tjera. |ameble|

[youtube id=”j5BRsh8Dwgg” width=”600″ height=”350″] [divider top=”0″]