Tag Archives

19 Articles
Nga Skype për Ueb tani mund të bëni thirrje direkt në smartphone

Nga Skype për Ueb tani mund të bëni thirrje direkt në smartphone

Skype ketë javë ka njoftuar se ka përditësuar versionin e tyre Skype për Ueb me një funksion të ri që përdoruesit e Skype-it vërtet do ta pëlqejnë. Nga tani mund të bëni thirrje nëpërmes llogarisë Skype për Ueb direkt në smartphone apo lidhje lokale.

Skype per ueb (1)

Për ata që shumicën e kohës janë brenda apartamenteve, shtëpive apo zyrës, për shembull, nganjëherë lidhja e telefonave ka pengesa dhe nuk është shumë e fortë, kështu që Skype për ueb mund të përdoret për të bërë thirrje telefonike të rëndësishme, pa pasur pengesa.

Skype per ueb (2)

Përditësimi i këtij versioni të Skype-it u mundëson përdoruesve gjithashtu të shikojnë video drejtpërdrejt në YouTube nëpërmes chat-it, pa e mbyll ose minimizu faqen në të cilen jeni duke biseduar, posedon mundësinë për të ndarë bisedat me njerëz të tjerë dhe përfshin një sistem të ri të njoftimit në thirrje apo mesazhe të reja nga Skype. /ameble

Skype me opsione të reja për pajisje mobile (Video)

Skype me opsione të reja për pajisje mobile (Video)

Skype ka njoftuar se do të sjellin opsionin e video bisedave në grup për aplikacionin e tyre në iPhone, iPad, pajisjet Android dhe gjithashtu pajisjet mobile të Windows 10.

Kompania gjithashtu ka njoftuar se janë bërë 10 vjet që kur kanë lansuar mundësinë për thirrje me video pa pagesë dhe kanë thënë se janë bërë mbi 2 trilion minuta video thirrje gjatë 10 viteve të fundit.

Ka edhe detaje tjera rreth këtij shërbimi të cilat mund t’i gjeni në blogun e Skype-it. Si duket ky shërbim i fundit do të nisë fillimisht në platformën Windows 10 dhe më pas në të tjerat. /ameble

Microsoft lanson versionin 5.13 të Skype për iPhone

Microsoft lanson versionin 5.13 të Skype për iPhone

Microsoft releases version 5.13 of the Skype for iPhone appMicrosoft ka lansuar Skype për iPhone, në versionin 5.13. Ndryshimi më i madh në këtë aplikacion është shikimi paraprak i ueb linkave. Kur ju jeni në një bisedë në Skype dhe dërgoni apo pranoni një  ueb link , menjëherë do të ju shfaqet një shikim paraprak i përmbajtjes së atij ueb linku pa pasur nevojë ta hapni fare. Gjithashtu vlen të theksohet se ky aplikacion tashmë përkrahet nga Apple Watch. Pa pasur nevojë ta nxjerrni iPhone-in tuaj nga xhepi, ju mund t’iu përgjigjeni një bisede ne Skype me Apple Watch-in tuaj duke përdorur zërin tuaj për të krijuar një mesazh dhe për t’a dërguar atë.  Ose, ju mund të përdorni një përgjigje me zë që e keni krijuar më herët.

Me Apple Watch, ju mund të filloni një bisedë në Skype me ndonjërin prej personave më të preferuar në kontakt listën tuaj drejtpërdrejt nga kyçi i dorës suaj. Për të preferuar një person ne kontakt listë, hapeni aplikacionin e Skype ne iPhone, lëvizeni gishtin drejt opsionit ‘favorites view’ dhe klikoni tek ‘add favorites’  që gjendet në fund të listës suaj të preferuar. Ju pastaj mund të filloni një bisedë prej Apple Watch-it tuaj. Dhe përditësimi i fundit i aplikacionit të Skype për iPhone, ju lejon që t’i vendosni nga një shenjë të gjitha bisedave qe ju i keni lexuar duke përdorur gjestin e ‘Force Touch’ në Apple Watch-in e juaj.

Kur dikush është duke ju thirrur nëpërmjet Skype-it,  Apple Watch-i do t’ju japë alternativën  që ju të pranoni apo të refuzoni thirrjen. Nëse vendosni të përgjigjeni, thirrja transmetohet përmes iPhone-it tuaj. Përderisa  aplikacioni i Skype-it për iPhone është falas për t’u shkarkuar nga ‘Apple App Store’, ai vjen me alternativë të blerjeve të aplikacioneve tjera brenda tij. Përdoreni portofolin tuaj për gjëra të dobishme. /ameble

Ja se çfarë ofron Skype Translator [Video]

Ja se çfarë ofron Skype Translator [Video]

Microsoft ka qenë duke punuar në projektin “Skype Translator” i cili me shërbimet që ofron, do të mundëson përkthimet me zë në kohën reale.

Ky program i ri i përkthimit është në dispozicion për testim për klientët që tani më janë regjistruar si dhe për ata që janë duke e përdorur versionin e sistemit operativ Windows 8.1.

Microsoft kishte testuar programin e përkthimit me fëmijët në Shkollën Peterson në Meksikë dhe Shkollën Fillore Stafford në Tacoma, SHBA, i cili është paraqitur në videon e më poshtme.

Fëmijët folën me njëri-tjetrin në gjuhë të ndryshme dhe me nëpërmjet Skype Translator biseda e tyre ishte përkthyer në kohen reale.

Siç mund të shihet në këtë video, programi i përkthimit nëpërmjet aplikacionet Skype si duket është duke punuar shumë mirë, dhe bisedat mes fëmijëve në gjuhë të ndryshme janë përkthyer në gjuhën e tyre në kohë reale.

Aktualisht programi ofron mbështetje për dy gjuhë, spanjolle dhe atë angleze./ameble

Skype për ueb (beta) u mundëson të lidheni nga kudo

Skype për ueb (beta) u mundëson të lidheni nga kudo

Ekipi i Skype-it të premten kanë njoftuar për një mundësi krejt të re për të përdorur Skype-in, drejtpërdrejt nëpërmjet ueb-it. Kjo nënkupton që, nuk keni nevojë më të instaloni softuerin e Skype-it, krejt çfarë ju duhet është të hapni faqen nga interneti, të kyçeni në Skype dhe filloni bisedën.

Skype për ueb1

Microsoft ka thënë se për momentin ekziston një vegël e vogël (plugin) e cila kërkohet të futet në shfletues, por që shumë shpejt do të futet Real-Time Communications (RTC) në shfletuesin e Internetit, dhe kështu përdoruesit nuk do të kenë nevojë të shqetësohen për vegla shtesë. Skype për ueb (beta) momentalisht funksionon nga shfletuesit Internet Explorer, Chrome në Windows, Firefox dhe Safari.

Skype për ueb (beta) tani për tani është i kufizuar për përdorim dhe fuksionon vetëm të një grup i vogël njerëzish, kurse për të gjithë do të vijë në muajt e ardhshëm. /ameble

Skype nga tani në dispozicion për BlackBerry Z10

Skype nga tani në dispozicion për BlackBerry Z10

Skype per BlackBerryWorldNëse posedoni një smartphone BlackBerry Z10 me versionin 10.1 të sistemit operativ, nga tani e tutje mund të shkarkoni aplikacionin Skype nga BlackBerry World. Mirëpo ende pasqyrohet si version testues (Preview) që do të thotë Skype beta.

Sa i përket karakteristikave, aplikacioni është i njëjtë siç është edhe në Q10 dhe mbështet të gjitha përparësitë e fundit, si zëri dhe video thirrjet, fotot, videot, dhe integrimin me llogarinë e Windows-it.

Pra, nëse BlackBerry Z10 i juaj është gati me përditësimin e ri 10.1, shkarkoni Skype (Preview) për BlackBerry 10. |ameble|

Microsoft integron shërbimin Skype në Outlook.com

Microsoft integron shërbimin Skype në Outlook.com

Microsoft ka dhënë sinjale se shumë shpejt do të integrojë shërbimet e saj Skype në Outlook.com. Ajo ka lëshuar një version paraprak testues por fillimisht vetëm në shtetin e Britanisë së Madhe.

Ky integrim do të thotë qe përdoruesit që përdorin Outlook.com do të kenë mundësinë të bëjnë thirrje me audio dhe video duke përdorur Skype-in, përderisa janë duke lexuar email-at.

Microsoft ka thënë se kjo është një mënyrë e mirë kur nganjëherë  teksti nuk është i mjaftueshëm për të komunikuar.

Skype ne Outlook

Instalimi i Skype-it në Outlook.com kërkon vetëm një konfigurim të thjesht, që për ta pasur ketë mundësi duhet të bëhet shkarkimi i një plugin-i për shfletuesin. Pasi të kryhet kjo, përdoruesve do t’ju kërkohet të bashkojnë kontaktet e Skype-it me kontaktet e Outlook-ut. Ky sistem është i ngjashëm me integrimin në mes të Skype-it dhe Facebook-ut. Përdoruesit gjithashtu mund të krijojnë një llogari të Skype-it duke përdorur llogarinë e tyre ekzistuese nga Outlook.com.

Ky shërbim për përdoruesit e Britanisë së Madhe do të fillojë sot, kurse për përdoruesit e vendeve tjera gjatë muajve të ardhshëm. |ameble|

Microsoft në plan të ridizajnoj logot për Bing, Skype, Yammer dhe Xbox

Microsoft në plan të ridizajnoj logot për Bing, Skype, Yammer dhe Xbox

Microsoft kanë zbuluar planet e saj për rinovimin e shërbimeve Bing, Skype, Yammer dhe Xbox gjatë një ngjarje ditore për dizajner “Design Day 2013” që është mbajtur në Norvegji.

Kompania ka zhvilluar një bisedë me temën “The re-imagining of Microsoft” e udhëhequr nga menagjeret e studiove të dizajnit për Windows Phone, Albert Shum dhe drejtori ekzekutiv i kreativiteteve nga Wolff Olins, Todd Simmons.

Dyshja ka prezantuar një video koncept të vjetër dy vjeçare duke treguar disa nga produktet e Windows-it të ridizajnuara, duke përfshirë edhe një logo të re për shërbimin Bing, që dukej e ngjashëm me një avioni shigjetë/letër.

[youtube id=”sMQIY43ccYA” width=”600″ height=”350″]

Pas kësaj, Microsoft ka zbuluar planet e saj për Skype, Tammer, dhe Xbox duke cekur këtu ridizajnimin e logove të tyre. Ata kanë thënë se kjo vjen pas ndryshimit vitin e kaluar të logove të Windows-it, Office-it, dhe logove tjera të Microsoft-it.

Prezantimi i tyre i plotë është publikuar në videon e me poshtme: |ameble|

[youtube id=”2eFvUwDNXOU” width=”600″ height=”350″]

Skype, 2 miliard minuta bisedë bëhen brenda një ditë

Skype, 2 miliard minuta bisedë bëhen brenda një ditë

Që nga viti 2011 kur Microsoft kishte lajmëruar së do të blejë Skype-in për 8 miliard dollar, ata nuk e kanë ngadalësuar zgjerimin e këtij softueri. Sot ky softuer përdoret nga shumica e njerëzve në botë.

Skype ka njoftuar se përdoruesit e tyre në bisedë me njëri-tjetrin kalojnë 2 miliard minuta brenda një ditë të plotë, që është e barabartë me mbi 33 milion orë ose 3805 vjet, cilado llogaritje e kohës duket të jetë marramendëse. Në këto 2 miliardë minuta brenda ditës nuk është vetëm llogaritja e thirrjeve telefonike nëpërmes internetit, këtu është kombinimi i thirrjeve me video, biseda grupore dhe mesazhe chat nëpërmes të gjitha versioneve të softuerëve të tyre duke përfshirë PC, smartphone, tablet dhe Smart TV. Në një grafik me poshtë Skype, ka krahasur së çfarë mund të bëhet për 2 miliard minuta.

Për softuerin Skype kjo tingëllon sukses i madh, duke kujtuar gjithashtu se një grup i kompanive mobile për aplikacione Chat që kanë debutuar vetëm dy vjet më parë, kanë lëvizur përtej këtyre shifrave, shembull në muajin Janar WhatApp kishte njoftuar se nëpërmes aplikacionit të tyre shpërndahen 18 miliard mesazhe brenda ditës, që mund të llogaritet kohë e gjatë. |ameble|

Skype infographic

Skype, thirrje falas duke përdorur Click To Call

Skype, thirrje falas duke përdorur Click To Call

Gjërat më të mira në jetë janë falas. Pra, Skype ka njoftuar sot për një përditësim të mrekullueshëm, dhe ai është funksioni Click to Call.

Bashkë me versionin 6.5 vjen funksioni Click to Call që mundëson thirrje në sistemin operativ Windows, dhe versionin 2.4 për Mac. Përditësimi për platformat e lartpërmendura tani u mundëson përdoruesve të bëjnë thirrje telefonike falas lehtë dhe shpejtë. Skype bën këtë duke nënvizuar numrat që janë të lirë me ngjyrë të kuqe.

Siç e shihni në foton e më sipërm, numri (650) 323-5555 ka një fjalë “FREE” të markuar pranë numrit, duke e bërë të lehtë për përdoruesit thirrjen falas.

Ky është një përditësim i vogël e që është me të vërtetë i dobishëm, sidomos kur nuk keni kohë. Përditësimi është i mundësuar gjithashtu edhe për shfletuesit si Firefox 18 dhe Chrome 23.

Shkarko këtu “Click to Call” dhe testo thirrje falas. |ameble| [divider top=”0″]

Përditësimi Skype 6.1 për Windows integrohet në Outlook

Përditësimi Skype 6.1 për Windows integrohet në Outlook

Përdoruesit e aplikacionit Microsoft Outlook të cilët dëshirojnë të bëjnë thirrje me Skype direkt nga kontaktet e Outlook-ut, dhe me kënaqësi ju njoftojmë se përditësimi i fundit Skype 6.1 ka shtuar ketë mundësi direkte.

Skype 6.1 për Windows ka shtuar edhe karakteristikat tjera që bëjnë më të lehtë dërgimin e një mesazhi në Skype, të bëni thirrje nëpërmes Skype-it, ose të bëni ndonjë telefonatë në çdo celular ose lidhje fikse, krejt nëpërmes Microsoft Outlook-ut. Si përkrahje e re për Skype në Microsoft Outlook, Windows ka lëshuar edhe një version Skype 6.1 të plotë me tipare të reja për pajisjet Mac që u mundësojnë përdoruesve për të thirrur direkt nga uebfaqet Safari. |ameble| [divider top=”0″]

Microsoft mbyll Live Messenger-in me 15 Mars

Microsoft mbyll Live Messenger-in me 15 Mars

Microsoft ka njoftuar edhe një herë se do ta ndalin së funksionuari shërbimin e tyre Windows Live Messenger më datën 15 mars 2013, përdoruesit e këtij shërbimi do të duhet të bartin llogarit në Skype, të cilën Microsoft e kishte blerë në maj të vitit 2011 me një marrëveshje në vlerë prej 8.5 miliard $. Microsoft Messenger ka një total prej 100 milionë përdoruesve në mbarë botën, dhe tani ka dërguar email të përdoruesit e tyre duke u kërkuar që të kalojnë në Skype.

Më 15 mars, Microsoft do të nxjerr shërbimin Windows Live Messenger në pension, përveç në Kinë, ku Microsoft kanë thënë se atje do të vazhdojë të jetë në dispozicion deri në një afat të pacaktuar.
Nëse kaloni Microsoft Messenger tuaj ne Skype, do të keni mundësin të bashkoni të dy llogaritë (Messenger dhe Skype), dhe të gjitha kontaktet tuaja do të kalojnë në Skype.

Pra, nëse jeni ende duke përdorur Messenger-in, kjo mund të jetë kohë e mjaftueshme për të kaluar në Skype dhe të eksperimentoni paksa, sepse kanë mbetur edhe pak muaj para se Microsoft do të mbyll Messenger-in. |ameble| [divider top=”0″]